Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Szinte teltházas már a Construma csokor

2017/3. lapszám | támogatott cikk |  917 |

Szinte teltházas már a Construma csokor

A kétévente megrendezésre kerülő Hungarotherm kiállítás, az épületgépészeti szakma csúcsrendezvénye a Construma otthonteremtési kiállítási csokor részeként idén április 5-9. között kerül megrendezésre. A kiállítási csokorra érezhetően élénkebb az érdeklődés, mint korábban; a januári jelentkezési határidőt követően a csokor kiállításai szinte mind teltházasak.

Az építőipar (Construma), a lakberendezés, design (OTTHONDesign), kerttervezés, kertápolás (Construma Kert), megújuló energia (RENEO) témakörök az épületgépészettel együtt teljeskörűen lefedik az otthonteremtés kínálatát április elején, a HUNGEXPO területén.

A Construma az elmúlt években – részben a gazdasági körülmények, részben a piaci igények változásának hatására – komoly átalakuláson ment keresztül. A legnagyobb hazai építőipari szakkiállítás mára egy komplex, több területet átfogó, a látogatók számára széles palettát kínáló, a jövő trendjeit megismertető – kétévente a Hungarothermet is magában foglaló – kiállítási csokorrá vált.

A szinergiák legjobb kihasználása érdekében a Hungarotherm egy része ezúttal is az A pavilonba kerül, a Construma mellé, és a D pavilonban pedig főként a megújuló energia (RENEO) témaköre jelenik meg. A G és F pavilonokat az OTTHONDesign kiállítói töltik meg, a Construma KERT pedig ezúttal is a C pavilonban kap helyet.

Az új koncepció találkozott a látogatói igényekkel: az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez mindent egy helyen tudnak áttekinteni. A kiállításhoz kapcsolódóan pedig olyan programok és tartalmak kerültek kialakításra, melyek a szaklátogatók számára is komoly vonzerőt képviselnek.

A széleskörű szakmai programok mellett – melyek február közepétől elérhetők lesznek a honlapon – kiemelt tartalmakkal is találkozhatunk.

Megújult formában jelentkezik az évek óta nagy népszerűségnek örvendő ÖKOCITY projekt, melynek fókuszában – a korábbi évektől eltérően – a smart city koncepció és a modern városi közlekedés kihívásai állnak majd.

Két további kiemelt újdonsága is lesz a csokornak: az egyik a JÖVŐ OTTHONA projekt, egy kiállítás a kiállításban, gipszkarton falakból felépített enteriőrökkel. A küldetése – a legújabb design trendek és épületgépészeti megoldások felvonultatása mellett – az, hogy interaktív módon szemléltesse, hogy az okos otthon költséghatékony, kényelmes és nagyon trendi. Óriás tabletekről lehet majd irányítani a helyiségekben elhelyezett berendezéseket: árnyékolástechnika, világítástechnika, fűtés/hűtés, hifi, vízkezelés, biztonságtechnika stb.

A Construma másik újdonsága pedig az építőipari ÁLLÁSBÖRZE lesz, melyet egy profi partner, a RANSTAD Hungary közreműködésével szervezünk. Igyekszünk ehhez a különböző szakiskolákat, egyetemeket is megnyerni, hogy végzős hallgatóik mind nagyobb számban látogassanak ki a Construma csokorra áprilisban.

A szakmai látogatók mellett a végfelhasználóknak is számos programot tartogat a kiállítási csokor: hétvégi képzés épületgépészeti témákban a MERKAPT szervezésében, építőipari, lakberendezési és kerttervezési tanácsadások, CSOK stand. A részletes programismertetők már megtalálhatók a honlapon. (x)

Bővebb információ: www.hungarotherm.hu

Kiállítás


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem