Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Wilo szivattyúk

Megoldás a korszerű otthonokba

2018/4. lapszám | támogatott cikk |  8445 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Wilo szivattyúk

A németországi székhelyű Wilo SE az egyik vezető szivattyúgyártó vállalat, közel 90 éve gyárt berendezéseket keringtetés, nyomásfokozás és vízelvezetés feladatokra. Megoldásai abban segítenek, hogy a kivitelezés gyorsan, magas minőségben készüljön el.

Egy mai modern épületgépészeti rendszerrel felszerelt családi házban jó néhány szivattyú található, a szekunder körben osztón keresztül ágaznak le a további fűtési körök, mint például a radiátoros fűtés, a felületfűtés vagy a HMV-tároló fűtése. Ezenkívül egy HMV-cirkulációs szivattyú és esetenként a kondenzációs kazánhoz csatlakoztatott kondenzátemelő egység is beszerelésre kerül. Nem mindegy azonban, hogy milyen megoldásokat választunk a fent említett feladatokra! A szakemberek kiszolgálásán túl fontosnak tartjuk a végfelhasználók igényeinek maradéktalan kielégítését azzal, hogy az üzembiztos és gazdaságos működés mellett a formatervezés is kiemelt szerepet kap, hiszen termékeink egy része látható helyre kerül beépítésre.

A fejlesztések egyik legújabb eredménye az új generációs fűtési és hűtési keringtetőszivattyú, a Yonos Pico. Az állandó és változó nyomáskülönbség-szabályozási üzemmódok mellett elérhető az állandó fordulatszámú üzem is, valamint a légtelenítő program. A szivattyún található kijelző mutatja a pontosan beállítható emelőmagasságot, az aktuálisan felvett villamos teljesítményt, probléma esetén a hibakódot, amelynek leírása a kezelési útmutatóból kiolvasható, így könnyen eldönthető, hogy szükséges-e szakszervizt hívni vagy a hibaelhárítás megoldható azonnal, helyben. Természetesen a legkorszerűbb, alacsony energiafogyasztású EC motor és a fordulatszám-szabályozás biztosítja a gazdaságos üzemeltetést. Szintén nagy hatásfokú motorral szerelt a Star-Z NOVA használatimelegvíz-cirkulációs szivattyúcsalád is, amelyek maximális energiafogyasztása a LED-égőkével vetekszik, legfeljebb 5 W. A Star-Z NOVA A típusnál a szivattyú egybe van építve egy elzáróval és egy visszacsapószeleppel, így a beszerelése pontosan ugyanolyan kiváló minőségű gyári anyagokkal és kiegészítőkkel történik, mint maga a szivattyú.

Számos esetben előfordul, hogy a vizes helyiségek az utcai közműhálózat szintje alá kerülnek, ilyenkor gondoskodni kell a keletkező szennyvíz átemeléséről az utcai csatornahálózatba. Kiemelten fontos, hogy a kivitelezés minőségi anyagokkal és berendezésekkel történjen, mivel a szennyvízátemelők meghibásodása hatalmas károkat okozhat, és a javítás igen költséges és kellemetlen. A technológia mellett kiemelt szerepe lehet a berendezés megjelenésének is, a Wilo erre is megoldást kínál a HiDrainlift szennyezettvíz-, a HiSewlift szennyvízátemelő és a Plavis kondenzátemelő berendezéseivel.

Szeretnénk partnereink bizalmát megköszönni Wilo-Active hűségprogramunkkal. Szivattyúk a házban és a ház körül prospektusunkban szereplő termékek vásárlása után pontok gyűjthetők, amelyeket értékes ajándékokra be lehet váltani. A hűségprogram részleteit keresse a www.wilo-active.hu honlapon!

Szivattyú