VGF szaklap

Grundfos szennyvízátemelő berendezések

2018. december 18. | támogatott cikk |  157 | |

Grundfos szennyvízátemelő berendezések

A Grundfos MULTILIFT kompakt átemelőberendezések az épületek csatornaszint alatt keletkező szennyvizének és szennyezett vizének átemelésére szolgálnak – családi házaktól egészen a bevásárlóközpontokig. A legtöbb kivitel előre szerelt egységként kerül forgalomba, ami gyors és költséghatékony telepítést és üzembe helyezést tesz lehetővé.

Üzemeltetési szempontból a gravitációs szennyvízelvezetés a legköltséghatékonyabb. Ahol ez nem megoldható, ott a MULTILIFT berendezések alkalmazása a megoldás, így elkerülhetőek a felesleges földmunkák, a kültéri átemelőaknák építése, az ehhez kapcsolódó kábelezési és villanyszerelési munkálatok.

A Grundfos MULTILIFT átemelők a telepítésre kész, kompletten bekábelezett és vezérléssel felszerelt kivitelnek köszönhetően problémamentes beépítést, teljesen automatikus és alacsony zajszintű szennyvízelvezetést biztosítanak. A kompakt kialakításnak köszönhetően az átemelő telepek 0,25–2,0 m3 közötti alapterületen képesek akár 100 m3/h teljesítményre is.

Egyedülálló tulajdonságok

Tartály

A könnyű, kb. 8 mm-es falvastagságú tartályokat a szennyvízzel szemben ellenálló PE alapanyag és a különleges kialakítás teszi rendkívül nyomásállóvá. A szabadalmaztatott tartályfenék kialakítása megakadályozza a kiülepedést, ezáltal csökkenti a tisztítás gyakoriságát.

Teljesítmény

A legkisebb közüzemi átemelő (MD – 130 l-es tartálytérfogattal) egyszivattyús üzemben akár 5,5 m3/h teljesítményre képes, ami kb. 15 db WC egyidejű szennyvízterhelésével egyenértékű. A kis tartálytérfogat segít megelőzni a hagyományos, túlméretezett tartályokra jellemző kiülepedéseket, eltömődéseket.

Hidraulika

A Multilift átemelők vortex vagy darálószerkezetes szivattyúkkal szerelt kivitelben egyaránt elérhetők. A vortex kivitelű berendezések még szálas anyagok szállítása esetén is dugulásmentes működést biztosítanak, míg a darálószerkezetes berendezések a szilárd szennyeződéseket felaprítják, így akár 5/4”-os nyomócső is alkalmazható. Valamennyi hidraulika önlégtelenítő kialakítású, amely megbízható működést garantál még levegőbeszívás esetén is.

Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a Grundfos MULTILIFT berendezéseket az alábbi alkalmazási területekre javasoljuk:

  • elárasztásveszélyes épületek,
  • alápincézett épületek,
  • szikkasztótartályos rendszerek,
  • épületfunkció-váltások,
  • gerinchálózattól távoli épületek,
  • hegyvidéki területek.

Az átemelőtelep méretének pontos megválasztása elengedhetetlen a rendszer megfelelő működéséhez. A Grundfos Product Center oldalain online elérhetők az aktuális katalógusok, tervezési segédletek, beépítési méretrajzok, szerelési és üzemeltetési utasítások, amelyek segítenek a méretezésben, kiválasztásban, de felkészült kollégáink is készséggel állnak az Önök rendelkezésére. A MULTILIFT átemelők méretezési segédlete honlapunkról PDF-formátumban letölthető.

www.grundfos.hu

Grundfos


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem