Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Vaillant termékújdonságok

2018/7-8. lapszám | támogatott cikk |  600 |

Vaillant termékújdonságok

A Vaillant márka magyarországi leányvállalata ebben az évben is számos újdonsággal rukkol elő. Ezek némelyike már az első félév során kereskedelmi forgalomba került, de a tavaszi időszak zárásával több olyan termékkör is megjelent a palettán, amelyek korábban még nem voltak a márka (hazai) termékkínálatának tagjai.

Egy vezető és lassan másfél százados múlttal rendelkező márka esetén teljesen természetes, hogy termékkínálatának bizonyos tagjai (multiMATIC 700; internetkommunikációs modul (VR 9xx) időről időre megújulnak, azonban a piaci trendek, valamint a fejlődés velejárójaként megjelenő új kihívások szükségessé teszik a portfólió frissítését, adott esetben új termékkörök beemelését is. Többek között ennek köszönhető az, hogy 2018-tól saját márkajelzés alatt, beépített digitális termosztáttal ellátott, elektromos (konvekciós) helyiségfűtő berendezések forgalomba hozatala történt meg (eloMENT VER …/5). Az új generációs oldalfali légkondicionálók – az F-gáz rendelet követelményeinek megfelelve – egyre jobb hatásfokkal, illetve alacsonyabb külső léghőmérsékletek mellett is képesek fűtési üzemet biztosítani. Az új climaVAIR exclusive termékcsalád (VAI5/VAM5 – mono/multi split) már ezeknek a berendezéseknek a táborát színesíti, a manapság elmaradhatatlan R32-es hűtőközeggel feltöltve. A korábbi sorozatnál (climaVAIR VAI6) megszokott funkciókon túl az új modellek a légtér levegőjének ionizálására is képesek, a későbbek során pedig a WIFI-s opció fogja a használhatóságot gazdagítani. A monosplit készülékek továbbra is 2,5–6,5 kW között kaphatók, a multisplit kialakítások azonban számos kombinációt kínálnak négyféle multi kültéri egység alkalmazása mellett, egészen 8 kW-ig.

A lakásszellőztetés manapság elengedhetetlen tartozéka egy új építésű lakóingatlannak, de a meglévő lakásállomány energetikai korszerűsítése során sem szabad figyelmen kívül hagyni ennek műszaki megoldásait. A decentrális lakásszellőztető készülékek a társasházi felújítás tipikus készülékei abban az esetben, amikor a fokozott légzárású nyílászárók beépítése mellett az épület homlokzata utólagos hőszigetelést is kap. Azonban családi házakban is alternatíva lehet a recoVAIR VAR 60 D(W) készülék, mert légcsatornarendszer kiépítése nélkül, akár egy 15 db berendezésből álló szellőztető telepíthető. A hő visszanyeréséről – alternáló üzem mellett – a beépített regeneratív hőcserélő gondoskodik, a levegő térfogatáramának igényfüggő szabályozása mellett (a páratartalom figyelembevételével). A szakszerű tervezést, illetve kiválasztást a honlapról elérhető tervezési segédlet támogatja.

RecoVAIR VAR 60: decentrális lakásszellőztető, fókuszban a társasházi lakások energetikai felújításainak szakszerű támogatása.

Címkép: climaVAIR exclusive: a Vaillant új generációs oldalfali légkondicionáló berendezése.

Vaillant


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem