Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Teraszsugárzók

2018/7-8. lapszám | Seidl Gábor |  338 |

Teraszsugárzók

Számos étterem, kávézó vagy söröző teraszának képéhez hozzátartozik már a fűtés, és ez a trend egyre erősebb. Folyamatosan emelkedik azoknak a vendégeknek a száma, akik hűvösebb napokon is inkább a szabadban ülnek le. Hozzájuk csatlakoznak a dohányzók is, akik a nemdohányzók védelme miatt kerülnek ki a zárt térből. A nyári hangulat és a fűtött dohányzóterületek sok vendéget vonzanak.

A teraszok többféle megoldással is fűthetők. Az ehhez szükséges gázcsatlakozás vagy elektromos ellátás jellemzően rendelkezésre áll, de a gázpalackok beszerzése sem jelenthet gondot. A fűtési módok közötti választást tehát nem ez a tényező kell, hogy befolyásolja, hanem az adott fűtési rendszer hatékonysága, a vendégek komfortérzetét és a vendéglátó vállalkozások érdekei.

Magyarországon jellemzően két megoldás terjedt el: egyrészt az elektromos infrapanelek, melyek egységteljesítménye 2 kW körül szokott lenni, másrészt a különböző kialakítású hőgombák, melyek jellemzően PB-palackról üzemelnek. Igen ritkán fordulnak elő viszont földgázcsatlakozással rendelkező berendezések.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés