Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Szakmakörnyezet

Újdonságok, innováció a Lindabtól

2018/7-8. lapszám | támogatott cikk |  370 |

Újdonságok, innováció a Lindabtól

A Lindab Safe kör keresztmetszetű szellőztetőrendszer a világon elsőként szerezte meg a nemzetközi EUROVENT minősítést légcsatorna-hálózatok légtömörségére és szilárdságára vonatkozóan.

1. Légcsatorna-hálózat EUROVENT minősítéssel

A Lindab Safe kör keresztmetszetű szellőztetőrendszer a világon elsőként szerezte meg a nemzetközi EUROVENT minősítést légcsatorna-hálózatok légtömörségére és szilárdságára vonatkozóan. Ez azt is jelenti, hogy Ön biztos lehet abban, a termék „D” légtömörségi osztálya és a minősége garantált.

Az Euroventről röviden:

  • Európai szervezet, olyan hatékony programot hozott létre, amely emeli a minőségi szintet a légtechnikai üzletben.
  • Független minősítőintézet.
  • A légcsatorna-hálózatok légtömörségére és szilárdságára vonatkozó új minősítési program.
  • Biztosítja, hogy a termék minősége a teljes gyártási folyamatban az aktuális szabványoknak megfelelő legyen.
  • Független ellenőrzést garantál.
  • Termékteszteket hajt végre, amivel ellenőrzi, hogy a rendszer teljesítménye és jellemzői a gyártói specifikációnak megfelelnek.

2.  Ultralink

Az elmúlt néhány évben a légtechnikában az energiamegtakarításra helyezett növekvő hangsúly általánosabbá tette az igényalapú szabályozású, alacsony térfogatáramú szellőzőrendszereket. Ez növeli a keresletet az alacsony térfogatáram mellett is nagy pontosságú mérőműszerek és módszerek iránt.

A szellőztetési ipar forradalma

2015-ben új technológia kifejlesztésébe kezdtünk a szellőzőrendszerek térfogatáramának és hőmérsékletének mérésére. Ultrahangos érzékelők alkalmazásával az UltraLink igen pontos mérést tesz lehetővé a teljes áramlási keresztmetszetben, a szellőzőrendszer nyomásesésének növelése nélkül. Mivel a technológia ultrahangos érzékelőkön alapszik, nincsenek akadályok a légáramban, amelyeken összegyűlhet a szennyeződés. Ez páratlan előnyöket jelent az energiahatékonyság, egyszerűség és tisztítás terén. Az Ultralink termék innovációs díjat nyert Nagy-Britanniában.

A szabályozó vezérlését már a rendszer első változata is megoldotta egy központi egységen keresztül. Az új, továbbfejlesztett Ultralink esetében a mérőt és a szabályozót egy egységbe integráltuk, így önálló VAV szabályozóként használható. A következő változatban a termékek vezeték nélküli csatlakozását tűztük ki célul, ami egyszerűsíti a rendszer beállítását, valamint időt és pénzt takarít meg önnek.

Főbb jellemzők

  • ±5% vagy ±1 l/s mérési pontosság,
  • 0,5 m/s alsó mérési határ,
  • ModBus rendszerben kommunikál az épületfelügyeleti rendszerrel,
  • a helyszínen USB-porton keresztül átprogramozható.

3. Új termékek a tűzvédelmi megoldások termékcsoportban

Kiterjesztett méretű önálló tűzszakaszban alkalmazható hő- és füstelvezető légcsatornával jelentünk meg CE minősítéssel. A méretkiterjesztés 1900×1700 mm-es méretig, vízszintes beépítéssel használható.

WXHU: Füstvédelmi szelep önálló tűzszakaszban AA és MA minősítéssel (nem vezérelhető és vezérelhető).

 

WXKM: Füstvédelmi csappantyú (multi) AA minősítéssel.

 

WXKMM: Füstvédelmi zsalu (multi) AA minősítéssel.

Lindab


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem