Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Geberit Mapress présidom, ami milliárdszorosan bevált

2018/10. lapszám | támogatott cikk |  1225 |

Geberit Mapress présidom, ami milliárdszorosan bevált

A csőszerelés minden területén elsődleges cél, hogy a kötések biztonságosak és tartósak legyenek. Ezenkívül a szerelő számára a gyors és egyszerű szerelhetőség is fontos. A Geberit Mapress préskötéses fém csővezetéki rendszer tökéletesen megfelel e követelményeknek.

Az idomok, csövek és tömítőgyűrűk széles választékával a rendszer az épületgépészet, az ipar és a hajógyártás területén szinte minden követelménynek megfelel. Geberit Mapress présszerszámmal kombinálva tartós, tömör és megbízható csőkötések hozhatók létre. A préskötéses technológia a cső és idom közötti tartósan szivárgásmentes csatlakozás létrehozása mellett a telepítés során gyors munkavégzést is garantál. Felújítások, átalakítások alkalmával döntő szempont lehet, hogy a préstechnológia lényegesen tisztább eljárás, mint a hegesztés vagy a forrasztás. Így a szerelési munkálatok nem veszélyeztetik az ingatlan épségét, a csővezetéki rendszer kialakítása pedig jóval kevesebb járulékos munkát tesz szükségessé. Mivel az erős és tömör csőkötés az idom és a cső hideg formálása során jön létre, nincs szükség hő és nyílt láng használatára, mint például a hegesztés vagy a forrasztás esetében, tehát arra sincsen szükség, hogy plusz biztonsági intézkedéseket tegyünk a munkálatokat megelőzően.

Mapress rozsdamentesacél-idomok

A rendszer megbízhatóságához hozzájárul a minden egyes idomon megtalálható présindikátor, mely könnyedén, egy kézmozdulattal eltávolítható a szakszerűen elvégzett préselés után. Jelzi a préseletlen kötéseket még a nyomáspróba elvégzését megelőzően. A présindikátor színe egyértelműen utal az idom anyagára, hiszen a Mapress nyomócsővezetéki rendszer a különböző alkalmazási területekre való tekintettel többféle alapanyagból is elérhető. A különböző, speciális O-gyűrűk és az elérhető csőméretek révén a présidomrendszer ideális választás a legkülönfélébb felhasználási módokhoz.
A Mapress nyomócsővezetéki rendszer az ivóvíz, fűtés/hűtés, gáz, sprinkler, tűzivíz és hajóépítés területén számos közeg szállítására alkalmas.

Mapress szénacélidomok

A présindikátor mellett a tömítőgyűrű további biztonságot jelent. A speciális kontúrnak köszönhetően a préseletlen kötések a nyomáspróba során tömítetlenek maradnak. Így elkerülhetőek az utólagos, üzem során fellépő nagyobb káresemények.

Érdekességek a Geberit Mapress-szel kapcsolatban

  • 12 és 108 mm között 12 csőméretben áll rendelkezésre.
  • A Mapress kínálata több mint nyolcszázötven különböző idomból és 3500 árucikkből áll.
  • Egy idom előállításához a gyártási módtól és az idom típusától függően 5-től 19-ig terjedő gyártási lépés szükséges.
  • 2018 áprilisában a németországi Langenfeldben legyártották az egymilliárdodik Mapress idomot is.
  • A világszerte telepített Mapress csővezetékrendszerek teljes hossza 2017 végén elérte a mintegy 790 000 kilométert.

További információ a www.geberit.hu oldalon található.

GeberitGyártóSzerelvények