Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Saunier Duval hőszivattyúk

2018/10. lapszám | támogatott cikk |  7338 |

Saunier Duval hőszivattyúk

Az épületek és lakóingatlanok karbon lábnyoma globálisan „forró téma” lesz az elkövetkező 2 évben, ezért GeniaAir és GeniaSet Split néven új termékcsalád forgalmazását kezdi meg a Vaillant Group magyarországi leányvállalata, a Vaillant Saunier Duval Kft.

A megújuló energiákkal történő fűtés manapság az egyik top piaci trend Nyugat-Európában, főleg a split rendszerű berendezések esetén. Ehhez az elváráshoz tökéletesen alkalmazkodnak a levegő-víz elven működő hőszivattyúk, ugyanis a csökkenő fűtési hőszükség mellett egyre inkább növekszik az igény a magasabb belső komfortszint iránt, amely a magas használatimelegvíz-szolgáltatáson kívül immár a hűtési funkciók biztosítására is kiterjed, főleg az új építésű lakóingatlanok esetén. A levegő-víz hőszivattyúk flexibilitása azonban nemcsak ebben a szegmensben, hanem a hibrid kialakításoknál is versenyképes alternatíva a meglévő rendszerekben, végfelhasználók és kivitelezők számára egyaránt.
A Vaillant Csoport mérnökei – a fenti trendek figyelembevételével – olyan új hőszivattyús termékkört fejlesztettek ki, amely „középen helyezkedik el” a levegő-víz hőszivattyúkkal kapcsolatos fő elvárások (méretek, hatásfok, zajterhelés) háromszögében. A split rendszer előnyeit kihasználva, a termékcsalád alapvetően két alappillérre támaszkodik:

GeniaAir Split

Hagyományos kültéri és beltéri egységből álló kombináció, inverter által működtetett kompresszorral (15 méter csővezetékre alkalmas hűtőközeggel gyárilag feltöltve). A kültéri egységek szélessége és mélysége, illetve a hűtési kör előremenő/visszatérő csatlakozásainak elhelyezkedése teljesen azonos, a névleges hőteljesítménytől függetlenül. A külső burkolati elemek teljesen levehetők a jobb hozzáférés érdekében, belülről pedig hangszigeteltek az alacsonyabb zajterhelés biztosítására. A fali beltéri egység egy komplett hidraulikai állomás, elektromos utánfűtéssel, hőszivattyú-vezérléssel, motoros HMV-váltószeleppel és egyéb alkotóelemekkel (pl.: 10 literes fűtési tágulási tartály).  

GeniaSet Split

A termékkörnél a hangsúly a kompakt beltéri egységen van, amely egy, a szállítás során két részre osztható „hidraulikus torony”. A 190 liter névleges űrtartalmú melegvíz-tároló akár 250 liter, 45 ⁰C-os HMV-hőmérséklet biztosítására képes naponta. Természetesen ebben a termékben is megtalálhatóak ugyanazok a fő alkotóelemek, mint a fali betéri egység esetén, azonban a fűtési kör tágulási tartálya itt már 18 liter névleges űrtartalmú. 

Mindkét Saunier Duval levegő-víz hőszivattyú kombináció egyfázisú (230V/50 Hz) elektromos hálózatra köthető, névleges teljesítménytartománya (A-7/W35 üzemállapot mellett) pedig 4-féle készülékből áll 5, 7, 10 és 12 kW-os verziókban. A komfortos beltéri hőmérséklet-szabályozásról a MiPro szabályozó gondoskodik (átkapcsolás a fűtési/hűtési üzemmód között, HMV-hőmérséklet-beállítás, időprogramok a teljes rendszer számára), amellyel akár 7 db hőszivattyú kaszkád működése is biztosítható. (x)

EnergiahatékonyságFűtési rendszerHőszivattyúHűtésSaunier DuvalVaillant


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem