Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Vaillant auroPOWER napelemes rendszer

2018/9. lapszám | támogatott cikk |  1647 |

Figylem! Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Vaillant auroPOWER napelemes rendszer

Azzal az energiával, amit a Nap egyetlen nap alatt termel, 180 évig lehetne az emberiség teljes energiaszükségletét fedezni. A legnagyszerűbb ebben, hogy ez a kimeríthetetlen és ingyenes energiaforrás nagyon egyszerűen hasznosítható.

Napelemes rendszerrel az ügyfelek saját maguk tudnak áramot termelni, így ennek az energiának egy része felhasználható a háztartási eszközök működtetésére, a fűtés és a melegvíz-készítés számára, a villamosenergia-szolgáltatók árképzésétől függetlenül. A Vaillant ebben az évben bevezetett legújabb termékcsaládja, a megbízható auroPOWER napelemes rendszer egymással tökéletesen összehangolt alkotóelemekből áll a legjobb márkaminőségben, a napelemes moduloktól kezdve, az invertereken és rögzítőrendszereken keresztül, egészen az akkus tárolókig a fogyasztók rendelkezésére. Mindez nálunk három lépcsőben válik elérhetővé.

  1. auroPOWER VPV P napelemek: háromféle típus, amelyek mindegyike (monokristályos napelem modulok) Németországban készül, antireflexiós üveggel, erős kerettel és a közép-európai diffúz napsugárzáshoz optimalizált cellákkal. A 290 Wp legnagyobb teljesítményű napelem előnye az optimális ár/érték arányban, a 300 W-os generátor (teljesen fekete megjelenésének köszönhetően) a legmagasabb esztétikai követelmények teljesítésében, a 305 W-os modul esetén pedig a fekete kerettel és etilén-vinil-acetát fóliával ellátott kialakításban mutatkozik meg. Mindhárom verzió esetén 3 db bypass dióda gondoskodik a részleges árnyékolásból keletkező teljesítménycsökkenés elkerüléséről. A napelemmodulok szakszerű és biztonságos telepítését különböző összetételű, előre definiált ferde tetős készletek, valamint további rögzítőelemek és keretek garantálják ferde, illetve lapos tetőkön.
  2. auroPOWER VPV I inverterek: integrált webszerverrel (az internetkapcsolat nélküli megjelenítésre) és beépített visszatáplálási menedzsmenttel (a statikus és dinamikus teljesítmény csökkentésére) ellátott, szintén Németországban gyártott 1 és 3 fázisú inverterek. A beüzemelés a készülék kijelzőjén is lehetséges, hálózat, PC és internet-hozzáférés nélkül, a beépített online portál funkció a hozamadatok vizuális kimutatásáról gondoskodik. 
  3. eloPACK akkumulátoros tárolórendszer: jelenleg ezek a termékek még csak Ausztriában és Németországban érhetőek el, de várhatóan már jövő évben Magyarországon is megjelenik ez a termékkör.

Az auroPOWER rendszernek egy felhasználóbarát és informatív online portálja is van, magyar nyelven (energiatermelés és fogyasztásfelügyelet). A gondos előkészítés, illetve a szakszerű tervezést magyar nyelvű segédletek támogatják.

EnergiahatékonyságEnergiamegtakarításNapelemNapenergiaNapkollektorVaillant