VGF&HKL szaklap

Vízellátás

Új Geberit DuoFresh szagelszívó rendszer

2019. április 6. | támogatott cikk |  497 | |

Új Geberit DuoFresh szagelszívó rendszer

Ez év nyarán kerül forgalomba a Geberit vadonatúj fejlesztésű DuoFresh szagelszívó rendszere.

Az új Geberit DuoFresh modul a Sigma termékcsalád összes falba rejtett öblítőtartályába beépíthető. A légszűrő rendszeren kívül irányfényt és a vízkezelő tabletta tartályba juttatására szolgáló bedobónyílást is tartalmaz. Bizonyos körülmények közt már meglévő WC-rendszerek is felszerelhetők a szagelszívó modullal.Új épületekhez és felújításokhoz is alkalmas, illetve utólag is beszerelhető. Műszaki előfeltétel a Geberit Sigma család egyik falba rejtett öblítőtartályának megléte, és hozzá közel egy elektromos kiállás. Az utólagos beépítés a Sigma 12 cm-es (2008-tól gyártott) és a Geberit Sigma 8 cm-es (2016-tól gyártott) falsík alatti öblítőtartályok esetén lehetséges.

A Geberit DuoFresh modul közvetlenül a WC-kerámiából távolítja el a kellemetlen szagokat. A szagelszívó a levegőt az öblítőcső és az öblítőszelep segítségével elszívja, a kerámia méhsejtszűrővel megtisztítja, majd visszavezeti a helyiségbe.

Ezenfelül a következő funkciókat kínálja még:

  • LED irányfény a működtetőlap mögött a diszkrét megvilágításhoz, ha éjszaka fel kell keresni a toalettet.
  • Bedobónyílás a vízkezelő tabletta számára, amely az öblítővizet kékre színezi és kellemesen friss illatot kölcsönöz neki.

A kerámia méhsejtszűrő és a vízkezelő tabletta bedobónyílása könnyen hozzáférhetők

A beszerelés egyszerű és jól átgondolt. Az egyetlen kikötés, hogy egy 230 V-os elektromos csatlakozás rendelkezésre álljon. A transzformátoron kívül mindegyik alkatrész az öblítőtartály szerviznyílásán keresztül kerül beépítésre. A transzformátor elhelyezése az előírásoknak megfelelően máshol történik – például egy szerviznyílással rendelkező falsík alatti beépítődobozban. A transzformátort külön cikkszám alatt kell megrendelni.

Néhány kivételtől eltekintve a Sigma termékcsalád összes működtetőlapja kombinálható a Geberit DuoFresh modullal. A régebbi sorozatú működtetőlapok utólagos átszereléssel kibővíthetők. A működtetőlap egy speciális mechanizmusnak köszönhetően egyetlen kézmozdulattal lenyitható, könnyű hozzáférést biztosítva ezáltal a végfelhasználóknak a tartozékok cseréjéhez.

  • A vízkezelő tabletta bedobónyílása könnyen elérhetően a működtetőlap mögött található.
  • A kerámia méhsejtszűrő úgyszintén könnyen hozzáférhető és a végfelhasználó által kicserélhető.
  • Az irányfény esetén a világítás időtartamát és intenzitását a végfelhasználó egy alkalmazás segítségével személyre szabhatja.

A Geberit DuoFresh modul az éjszakai tájékozódás megkönnyítésére egy diszkrét irányfényt tartalmaz

A teljes kényelem érdekében a közelségérzékelővel ellátott kivitel automatikusan bekapcsolja a szagelszívási funkciót. A modul közelségérzékelő és irányfény nélkül alapmodellként is kapható. A be- és kikapcsolás ez esetben manuálisan, egy külön megrendelhető, villanyszerelő által telepített elektromos kapcsolón keresztül valósul meg (például oly módon, hogy a fürdőszoba villanykapcsolójával össze van kötve).

www.geberit.hu

GeberitLégkezelésWC


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem