Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Ellenőrző ajtók a gépészeti gyakorlatban

2019/4. lapszám | Horváth István |  338 |

Ellenőrző ajtók a gépészeti gyakorlatban

Revíziós ajtók beépítésével könnyen hozzáférhetünk a fogyasztásmérő órákhoz, gépészeti csatlakozásokhoz és egyéb beépített eszközökhöz, ugyanakkor esztétikus takarást és védelmet biztosítanak a berendezéseknek. Fém, műanyag, gipszkarton betétes, álmennyezetbe vagy oldalfalba építhető, tűzálló és burkolható kivitelben is találkozhatunk a revíziós ajtókkal.

Szakszerű beépítés

A beruházások tervezése, kivitelezése során szembesülünk azzal a feladattal, hogy az épületek gépészeti, elektromos és egyéb berendezéseit bármikor hozzáférhető módon – mégis esztétikusan eltakarva – szükséges elhelyezni. Sok esetben még egy adott tűzgátlási értéknek is meg kell felelni, ilyenkor pedig komoly problémákat okozhat, ha nem a megfelelő funkcióval rendelkező paneleket építik be. Mint minden termékét, a revíziós ajtók minőségét is alapvetően a gyártói háttér határozza meg. Fontos, hogy a termékek minden ország minőségellenőrző rendszerének megfeleljenek. A széles termékpaletta szinte minden műszaki és egyéb igényre megoldást kínál, Magyarországon az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nkft. (ÉMI) által bevizsgált és engedéllyel rendelkező revíziós ajtók kerülnek forgalomba.

A komolyabb gyártók az ellenőrző ajtók beépítéséhez – kerüljenek azok gipszkarton falba vagy hagyományos falazatba – minden esetben részletes tájékoztatást és információkat biztosítanak. A műszaki leírások, beépítési útmutatók és videók a gyártók weboldalán is megtalálhatók, ezek segítségével a termékek egyszerűen és gyorsan beépíthetők.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés