Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Szakmakörnyezet

Szavatosság és jótállás I.

2019/12. lapszám | VGF&HKL online |  914 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Szavatosság és jótállás I.

Az épületgépészetben is sokszor előfordul, hogy kereskedő és vásárló elbeszél egymás mellett, mert nem ugyanazt értik bizonyos fogalmak alatt. Ez különösen akkor lehet problémás, ha vélt vagy valós minőségi kifogás merül egy termékkel kapcsolatban.

Garancia – úgy érezhetjük, hogy ezt a szót nem kell megmagyaráznunk, hiszen mindannyian értjük. A magyarba a francia garant, azaz „kezes, jótálló” tőből került át latinos végződéssel, s lett belőle garancia. Ha fogyasztóvédelemről van szó, a garancia kifejezést a „jótállás” jogi terminológia szinonimájaként használjuk. Emellett ismert még a „szavatosság” fogalma is. Sokszor azonban nem csak a vevők, hanem az eladók – vagyis akik a jótállást és a szavatosságot biztosítják – sem tudják, mi a különbség a két kifejezés között.

A cikk még 6 357 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

JogszabályokKereskedelem