VGF&HKL szaklap

HKLLégtechnika

Jó levegőt a beltérbe is!

2019. július 8. | támogatott cikk |  201 | |

Jó levegőt a beltérbe is!

Rengeteg időt töltünk otthon vagy munkahelyünkön, ezért kulcsfontosságú, hogy megfelelő tisztaságú levegőt lélegezzünk be a négy fal között is. A SIG Air Handling a levegőt tisztító, okos megoldásaival biztosítja az optimális beltéri levegőt.

A beltéri levegőminőség– angolul IAQ (Indoor Air Quality)– annak a levegőnek a minőségét jellemzi, amelyet egy épületen belül belélegzünk. Ebből a szempontból nem csak az fontos, hogy elegendő mennyiségű friss levegő legyen az épületben, hanem a levegő minőségének is: utóbbi jelentős hatással van az ott tartózkodó személyek közérzetére és teljesítményére.

A szűretlen beltéri levegőt szennyezhetik biológiai, vegyi és égéstermék eredetű szennyezőanyagok is. A biológiai szennyezőanyagok közé tartoznak az élő szervezetekből származó elemek, például a baktériumok, a penészspórák, a vírusok, a házi- és a virágporszemcsék valamint az atkák. A vegyi szennyezőanyagok a hétköznapi vegyszerekből, a légfrissítőkből, a fertőtlenítőszerekből, a bútorokból és a festékekből kerülhetnek a levegőbe. Az égésből származó szennyezőanyagok forrásai a beltéri tüzelőberendezések. Általuk a szén-monoxidtól és nitrogén-dioxidtól kezdve, az ultrafinom részecskéken keresztül a többperiódusú aromás szénhidrogénekig és formaldehidig kerülhetnek szennyező anyagok a lakás légterébe.

Tekintettel arra, hogy életünk 90 százalékát a négy fal között töltjük, s tudva, hogy a beltéri levegő akár 50-szer is szennyezettebb lehet, mint a kültéri, létfontosságú annak a levegőnek a megfelelő tisztító eszközökkel és berendezésekkel történő tisztítása, amelyben dolgozunk és élünk. Nem csak a rossz szagok megszüntetése céljából tisztítjuk a levegőt, hanem azon emberek egészséges munka- és életkörülményeinek fenntartása érdekében is, akikkel törődünk, és akikre számítunk.

A több mint 100 kereskedési helyszínnel rendelkező, a HVAC (fűtés, szellőztetés és légkondicionálás) vezető szakértőjeként számon tartott SIG Air Handling megosztja és hasznosítja szakértelmét a beltéri klíma és energiahatékonyság javítása terén, hogy egészséges és biztonságos beltéri környezetet hozzon létre mindenki számára. – A beltéri levegőminőség sok ember számára vált fő problémává Európában és a világ számos pontján egyaránt – mondta Lex Hemels, a Sig Air Handling Csoport üzleti ügyvezető igazgatója. – Megosztjuk a szakértelmünket, innovatív technológiákat fedezünk fel, és támogatjuk a hasonló profilú szervezetek munkáját a beltéri levegő szennyezésének megállításában. Az ügyfélközpontú hozzáállásunk, a könnyű elérhetőségünk és a megbízhatóságunk miatt mi vagyunk sokak megoldásorientált partnere – jelentette ki.

 A SIG Air Handling a levegőszűrésre és a teljesen integrált Smartwellbeingre (okos jóllét) kínál olyan megoldásokat, amelyek biztosítják az optimális beltéri levegőt. A társaságcsoport szakemberei fejlett vezérlési technológiával és intelligens épülettechnológiával (Smart Building) látják el a termékeket, a rendszereket és a szolgáltatásokat. A klímával, zajszinttel, vezérlési technológiával, teljesítménnyel, beszereléssel és összeszereléssel kapcsolatban a SIG Air Handling számos vizsgálati eredménnyel rendelkezik. Ahol szükséges, kiegészítő technikákat is alkalmaznak, mint például BIM/Revit, CFD, bigdataés 3D-nyomtatás.

Légkezelés


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem