Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Tükröm, tükröm mondd meg nékem...

2019/6. lapszám | Kassai Eszter |  369 |

Tükröm, tükröm mondd meg nékem...

Az elmúlt néhány évben az okostükrök szabályosan berobbantak a köztudatba, hiszen mára már minden intelligens eszközöket gyártó vállalat elkészítette a saját változatát. Annak ellenére került a figyelem középpontjába, hogy még csupán egy szűk réteg használja az okoseszközt mindennapos tisztálkodása során. De mi is tulajdonképpen az intelligens tükör és miért érdemes befektetnünk egy ilyen darabba? Utánajártunk a legfontosabb kérdéseknek.

Ha a lehető legegyszerűbben kívánjuk megfogalmazni azt, hogy mi is az okostükör, azt mondhatjuk, hogy egy olyan számítógép által vezérelt intelligens eszköz, amely nemcsak az arcmásunkat mutatja meg, hanem analizálja is azt, és emlékeztet bennünket a tisztálkodással és szépségápolással kapcsolatos teendőinkre is.

Tükör, monitor, érintőképernyő

A tükör a gyakorlatban nem más, mint egy érintőképernyő, amelyen tükörfóliát helyeznek el. Az okoseszközhöz tartozó alkalmazások – melyek okostelefonhoz, táblagéphez vagy éppen laptophoz is társíthatók – pedig megmutatnak mindent, amire csak kíváncsiak vagyunk akár saját magunkkal, akár pedig a világ dolgaival kapcsolatban. Az intelligens tükör felületein ugyanis fogmosás közben elolvashatjuk a legfrissebb híreket, megnézhetjük, hogy milyen időjárás várható, de válaszolhatunk a közösségi médiás üzeneteinkre is.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Okosotthon