Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Hiánytalanul az élvonalban

Hibrid hőszivattyú-termékcsalád az Aristontól

2019/5. lapszám | támogatott cikk |  509 |

Hiánytalanul az élvonalban

Az Ariston új hibrid rendszerei a legfejlettebb, maximális komfortot, teljesítményt és megtakarítást nyújtó megoldások.

A hibrid rendszer igazi innovációja abban áll, hogy az Ariston által kínált legjobb kondenzációs technológiát, az ONE sorozatot ötvözi az AristonNimbus M NEThőszivattyúk kiválóságával. Az A +++ErP 2019 energiaosztályú Nimbus M NET hőszivattyúk hatékonyságának és a legújabb generációs ONE sorozatú kazánok által képviselt innovációnak köszönhetően garantált a rendszer kiváló teljesítménye egész évben, legyen szó akár hűtésről, fűtésről, HMV-termelésről. Hatékonyságuknak köszönhetően a hibrid rendszerek ideálisak mind felújítások, mind új építések esetén is.

Amíg az egyszerűbb rendszerek csak a külső hőmérséklet alapján kapcsolják ki/be a hőtermelőket, az AristonSmart Hibrid Manager adaptívan kombinálja a két hőtermelőt a hatékonyság optimalizálás érdekében minden klimatikus környezetben. Ennek végrehajtása érdekében, a Smart Hibrid Managerinformációkat gyűjt ezekről:

  • Kazánhatásfok és hőszivattyú COP (erősen függ a külső hőmérséklettől).
  • Energiahordozók árai (gáz/elektromos).
  • Napelemrendszer hozzájárulása, ha van.

Ezen információk kombinációjával a Smart Hibrid Manager mindig a legalkalmasabb és leghatékonyabb hőforrást választja, vagyis üzemelhet csak a hőszivattyú, a hőszivattyú + a kazán, vagy csak a kazán.

A Nimbus M hőszivattyúk és az ONE sorozatú kazánok is kategóriájukban az egyik legjobb teljesítményt nyújtják.

A Nimbus M a legjobb hatékonyságot kínálja:

  • COP > 5 külső hőmérséklet 7°C esetén
  •  COP > 3 külső hőmérséklet –7°C esetén
  •  EER > 4,5 + 35°C. külső hőmérséklet esetén
  •  A+++ 2019 fűtési energiaosztály.

A Nimbus M a leghalkabb hőszivattyúk egyike a piacon (és még halkabb lehet a „Csendes” módban!).

A ONE sorozat kazánjai innovatív gyújtásvezérlő rendszerrel üzemelnek, amely hatékonyságot jelent minden esetben. A ONE sorozat kazánjai hőmérsékletkövető szabályozással és A+ energiaosztállyal rendelkeznek. A berendezések nemcsak a SENSYS rendszervezérlőt tartalmazzák, hanem az Ariston NET Light Gatewaywifi modult is. Hibrid rendszere csatlakoztatva mindig lehet az Ariston NET applikációhoz távirányítási lehetőséget biztosítani fűtéséhez, hűtéséhez.  24/7 nonstop távsegítséget is kaphat: a távoli szerviz diagnosztika szolgáltatás aktiválásával problémák akár távolról is megoldhatók, így bármikor ellenőrizhetővé válik az elektromos- és gázfogyasztás.

AristonHőszivattyú


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem