Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fürdőkád cseréje zuhanyfülkére felújítás nélkül

2019/5. lapszám | támogatott cikk |  858 |

Fürdőkád cseréje zuhanyfülkére felújítás nélkül

Sokan szeretnék zuhanykabinra cserélni fürdőkádjukat, de elriasztja őket a munkával járó rengeteg kellemetlenség. Egy ilyen munka korábban gyakorlatilag a helyiség teljes felújítását követelte meg. Ma már nem.

Tíz évvel vagy néhány évtizeddel ezelőtt az otthonukat berendezők többsége a fürdőkádat részesítette előnyben: kellemes benne elfeküdni, relaxálni. Úgy tűnik ugyanakkor, hogy most a fürdőszobákba több zuhanyfülkét szerelnek be, mint kádat.

A fürdőszoba-felszerelések gyártói a fogyasztók igényeit figyelembe véve létrehoztak egy olyan megoldást, amelynek segítségével gond nélkül le lehet cserélni a fürdőkádat zuhanyfülkére. Ezt most úgy lehet megtenni, mintha a kanapét vagy a hűtőszekrényt cserélnék le: egyszerűen vegye ki a fürdőkádat, és szerelje be a helyére a zuhanyfülkét. Sokan egyből megkérdezik, hogy mi legyen a csempével nem burkolt padló- és falrészekkel? Ezeket le lehet fedni a zuhanyfülke dizájnjához igazított edzett üvegből készült panelekkel, a szokásosnál nagyobb zuhanytálcával.

ARothnémetországi és csehországi gyártó tavaly az európai piacon bemutatta speciális, a kádhelyén történő felszerelésre szánt Vinata nevű zuhanyfülkéit. Ezekhez a fülkékhez nemcsak a szokásos üveg tolóajtók tartoznak, hanem edzett üvegből készült hátfalak is, amelyek arra valók, hogy eltakarják az egykori kád helyét, valamint műmárvány zuhanytálca, zuhanyfej és termosztátos keverőcsap.

A fülke elülső falaihoz lehet választani átlátszó vagy részben átlátszó Intimglass üveget, a hátsókhoz, amelyek a helyiség falait fedik, fehér vagy antracit színű, 6 mm vastagságú edzett üvegből készülteket. Ahátsó panelek mérete3különböző magasságú és 4 különböző szélességű lehet, hogy megfeleljen a régi fürdőkád méreteinek. A régi csempék tetejére is fel lehet őket erősíteni, nem szükséges azokat eltávolítani. Az edzettüveg paneleket könnyen tisztítható ETC (EasyToClean) bevonat fedi. A műmárvány zuhanytálca tanúsított csúszásgátló bevonattal („Antislip") rendelkezik. Ez egy speciális bevonat, amelyen gyakorlatilag lehetetlen elcsúszni a zuhanyfülkében. A zuhanyfülke ajtaja tolóajtó.

A fürdőkádat nagyon gyorsan le lehet cserélni zuhanyfülkére: egy tapasztalt burkoló egy munkanap alatt elvégzi a munkát.Először a volt fürdőkád helyén, a padlón beszerelika lefolyót és a zuhanytálcát. A zuhanytálca magassága és dekorja kétféle lehet: lábakon álló (a padló és a tálca közötti rést speciális dekorpanellel takarják le) vagy közvetlenül a padlóra rögzíthető. Ezután a készletben található speciális rögzítőelemekkel a hátsó edzettüvegpaneleket a falhoz rögzítik. Az üvegpaneleket nem lehet vágni, a méretüket a lefedendő felület nagysága vagy az egykori kád méretei alapján kell kiválasztani.

Ha a fürdőszobában a régi fürdőkád falfülkében helyezkedik el, akkor azt a helyet szintén ki lehet alakítani zuhanyfülkének üveg hátsó falakkal, nem kell csempéket ragasztgatni. Csak egy ötlet kell, hogy mit akar megváltoztatni a fürdőszobában, a „Roth“kínálatában megtalálja a megoldást.

Roltechnik Distributor Kft., 1211 Budapest, Posztógyár u. 8.

 


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem