VGF szaklap

Vaillant termékújdonságok 2019-ben

2019. március 4. | támogatott cikk |  153 | |

Vaillant termékújdonságok 2019-ben

A HVAC szegmens egyik meghatározó vállalataként a Vaillant Csoport minden évben számos termékújdonsággal rukkol elő, amelyek közül több berendezés később a márka leányvállalatain keresztül a célpiacokon is megjelenik ott, ahol erre a vevői igények teret adnak.

Frankfurt városa, Németország pénzügyi központja az ISH szakkiállítás révén idén ismét lehetőséget ad számos fejlesztés és termékújdonság felvonultatására a Vaillant Group önálló, reprezentatív standján. Ezek közül szeretnénk röviden ismertetni azokat a termékcsoportokat, amelyek idén Magyarországon is elérhetővé válnak az elkövetkező hónapok során. Legnagyobb újdonságként talán az osztott hűtési kör elvén működő aroTHERM Split termékcsalád említhető, amely a 2014-ben elindult, saját gyártású monoblokk levegő-víz hőszivattyú továbbfejlesztett változata. A 3-5-7-10-12 kW (A-7/W35) névleges teljesítményű, impozáns kültéri egységekhez a megfelelő fali hidraulikus modul (VWL ..7/5 IS) vagy a kompakt, használatimelegvíz-tárolót is magában foglaló hidraulikus „torony” (VWL ..8/5 IS) köthető. Egyedi külső megjelenése mellett rendkívül csendes zajterhelésével emelkedhet ki ez a termékcsalád a versenytársak hasonló tudású berendezései közül, egyik különlegességét viszont mégis a gazdag gyári felszereltség, illetve a multiMATIC 700/6 időjárás-követő rendszerszabályozó adta lehetőségek széles tárháza (fűtés, hűtés, HMV + központi lakásszellőztető, termikus szolár vagy napelemes rendszer) adja. A tervezés, valamint a széles körű felhasználhatóságot magyar nyelvű tervezési segédletek támogatják. Az ambiSENSE a helyiségenkénti szabályozás lehetőségét biztosító „okos” megoldás radiátoros vagy olyan kétkörös fűtési rendszerek számára, ahol az egyik kör csak konvekciós hőleadókat tartalmaz. A teljes rendszer kezelését, illetve felügyeletét az ingyenes multiMATIC applikáció látja el, beavatkozó szervként pedig a VR 50 termosztatikus radiátorfej szolgál. A szabályozási minőség a VR 51 referencia termosztáttal pontosítható, az épületen belüli hatósugár-növelés eszköze pedig a VR 52 jelerősítő.

Az NZEB előírások miatt a jövőben egyre nagyobb szerephez jutnak a HMV-készítő hőszivattyúk, így ebben az évben Magyarországon is megjelenik a Vaillant márka aroSTOR VWL terméke. A 270 literes névleges űrtartalmú tárolóból csőspirálos és csőspirál nélküli verzió lesz júliustól elérhető, szükséges tartozékkínálattal együtt. Versenyképességét a környezetbarát hűtőközeg és a nemesacélból készült tároló fogja garantálni, 5 éves gyártói tartálygaranciával. A karbonlábnyom-csökkentés és a napelemes rendszerek egyik ideális társa még az elektromos üzemű, átfolyó rendszerű vízmelegítő. A Vaillant már hosszú évek óta gyárt ilyen elven működő melegvíz-készítő berendezéseket, Magyarországon azonban korábban nem volt akkora szerepe az elektromos üzemű, átfolyós vízmelegítőknek, mint manapság. Az electronicVED plus és pro verzióban lesz kapható, többféle névleges teljesítménnyel, és a sikeres piaci bevezetést, illetve elterjedést szolgáló magyar nyelvű segédletekkel. A plus készülékek jellemzője a digitális kezelőfelület, exkluzív megjelenésbe csomagolva, külön rendelhető WIFI-modullal. A pro verzió – a gázkészülékekhez hasonlóan – a bázismodell egyszerűsített készülékcsaládja, manuális hőfokbeállítási lehetőséggel, de változatlan Vaillant minőségben.

Vaillant


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem