Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtővíz sótalanítása

2019/11. lapszám | Komáromi Gábor |  438 |

Fűtővíz sótalanítása

Legyen szó új épületekről vagy meglévő épületek felújításáról, egyre összetettebb fűtési rendszerekkel találkozhatunk. E rendszerek pedig egyre nagyobb feladatot jelentenek a szakemberek számára is, azaz a szerelőknek, tervezőknek és kivitelezőknek. Manapság már egyes részegységek beszerelésére is nagy figyelmet kell fordítani, hiszen a teljes rendszer működését nagymértékben befolyásolják.

Egy fűtési rendszer számos részegységből áll (kazán, puffertartály, vezérlés, csövezés). Ezeknek tökéletes összhangban kell lenniük ahhoz, hogy biztosítható legyen a fűtési rendszer megbízható, hatékony és hosszú távú üzemelése.

Nincs mihez igazodni

A fűtési rendszer szerelőinek a rendszer első feltöltése, a kazáncsere, valamint egy nagyobb javítás sok buktatót rejthet. Magyarországon jelenleg nincsenek egyértelmű előírások a fűtővíz minőségét illetően, így a szerelőknek sincs egyértelmű támpontja. A kazángyártók vízminőségi követelményei gyakran nem megfelelőek a rendszer egyéb elemei számára. Amikor beépít egy kazánt, az Ön feladata és felelőssége azt összhangba hozni a rendszer egyéb elemeivel és megfelelő vízminőséget biztosítani, nemcsak a kazán, hanem a teljes rendszer számára.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

Fűtési rendszerKarbantartás