Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

Hűtés, sarokcsiszoló, tervezés, WC, pályázat, födém, jelölés, hőkamera

Novemberi hírek

2019/11. lapszám | támogatott cikk |  283 |

Hűtés, sarokcsiszoló, tervezés, WC, pályázat, födém, jelölés, hőkamera

Változó sebességű kompresszortechnológia, Compact Cutter sarokcsiszoló a Metabo-tól, tervezési segédlet a Vaillant-tól, komplett megoldások a fürdőszobában a Teka-tól, mennyezethűtés és -fűtés a KE KELIT-től, hőkamera a Testo-tól. Nyilvános tervpályázat épületgépész tervezőknek, jelölési a Macskásy Árpád-díjakra.

Változó sebességű hűtéssel az üzleti sikerért

A szupermarketektől a családi vállalkozásban működő pékségekig, kisboltokig a tulajdonosok elsősorban fenntarthatóbb és rugalmasabb hűtési megoldásokba kívánnak befektetni. Ezzel pénzt takarítanak meg azáltal, hogy csökkentik az energiafogyasztást és növelik a termékek élettartamát és megbízhatóságát. A változó sebességű kompresszortechnológia a ma üzleti vállalkozásainak kínál egy megoldást az alacsony energiafogyasztáshoz és a hűtőgépek éghajlatváltozásra gyakorolt közvetlen hatásainak csökkentéséhez.

Azáltal, hogy jelenlegi be- és kikapcsolási hűtési rendszereiket egy változó sebességű kompresszorral (VSC) rendelkező rendszerre cserélik – különösképp az R-290 természetes hűtőközeggel együtt –, az élelmiszer-kiskereskedők különböző előnyöket élvezhetnek. Ezek a berendezések – a kombinált hőmérséklet-stabilitás és az élelmiszer-tartósítás, valamint a magas energiahatékonyságnak köszönhetően – akár 400 euró megtakarítást is hozhatnak az ötéves működés során. A VSC megoldások megnövelt megbízhatóságot és jelentős zajcsökkentést is kínálnak.

Új Metabo sarokcsiszoló

A PowerMaxx CC 12 BL / CC 18 LTX BL Compact Cutter sokoldalú felhasználásra kiválóan alkalmas, könnyen kezelhető, praktikus, sokoldalú szerszám. Kivételesen könnyű és kompakt, jól használható a fej feletti, illetve a szűk helyeken történő munkavégzésnél. A készülék 12 voltos és 18 voltos rendszerben is elérhető. A 12 voltos Li-Power akkuegységgel csak 800 gramm a súlya. A Compact Cutter jól kezelhető az ergonomikus, gumírozott fogantyúval, elfordítható védőbúrával, két rögzíthető kapcsolóval anélkül, hogy a kapcsoló gombot folyamatosan nyomni kellene.

A kiváló, szénkefementes motor teljesítménye biztosítja csiszolásnál a legjobb lehordási teljesítményt. A versenytársakhoz képest a Compact Cutter vágási teljesítménye is a legjobb. Széles tartozékválaszték biztosítja a sokoldalú felhasználások széles körét, acél, rozsdamentes acél, fa, kő, csempe vagy műanyag nem okoz problémát. A korongcsere egyszerű és gyorsan elvégezhető az ehhez szükséges imbuszkulcs a készüléken van elhelyezve, és így mindig kéznél van.

Tartalmi frissítések a Vaillant tervezési segédleteiben

November és december folyamán több, jelenleg is elérhető online tervezési segédlet tartalma frissül a márkával foglalkozó tervezők, illetve kivitelezők professzionálisabb támogatásáért. A lakásszellőztető rendszerek (recoVAIR termékcsalád) esetén újabb opcionális elemekkel bővül a külön rendelhető tartozékok palettája. A hőszivattyúk tervezési segédletei kiegészülnek az aroSTOR VWL B(M) hőszivattyús melegvíz-tárolók ismertetésével. A napelemes megoldások (auroPOWER termékcsalád) tervezési dokumentumai pedig az új napelemtípusokkal, valamint még szélesebb opcionális portfólióval bővül.

Teka Strohm WC

Komplett megoldások a fürdőszobában! A Teka Strohm kínálata falra szerelhető WC- és falsík alatti öblítőtartályokkal bővült. A Formentera család a rá jellemző szögletes formavilággal jelentkezik, a Manacor pedig egy lekerekített, letisztultabb formával hivatott meghódítani a piacot. A speciális dupla bevonat hosszabb élettartamot kölcsönöz a WC-nek. Az új bevonat, ötvözve a perem nélküli technológiával, magasabb higiéniát tesz lehetővé, hiszen a könnyebb tisztításon túl meggátolja a szennyeződések megtapadását, gátolja a gombák és a baktériumok elszaporodását.

Hasznos kiegészítője a WC-knek a rendkívül vékony és formavilágában megnyerő „Soft Close” ülőke, amely azon túl, hogy könnyen felszerelhető, lecsapódásmentes technológiával van ellátva. Mindkét családhoz elérhető falsík alatti öblítőtartály és a formavilágnak megfelelő nyomólap.

Idén is keresik a legjobb épületgépészeket!

Az Országos Magyar Épületgépész Napok 2019 (OMÉN) alkalmából az Országos Magyar Épületgépész Napok Koordinációs Bizottsága – OMÉN-KB – nyilvános tervpályázatot hirdet épületgépész tervezők részére. Ebben az évben is elismeréseket vehetnek át a legjobb épületgépész tervezők az OMÉN rendezvényén. A pályázat témaköre az utóbbi öt évben megvalósult, illetve tervezett, műszaki innováció szempontjából kiemelkedő létesítmény épületgépészeti tervezése. Pályázhat minden magyar állampolgár, aki a Magyar Mérnöki Kamaránál nyilvántartott épületgépész tervezői jogosultsággal rendelkezik. Az értékelhetőség feltétele a pályázó pályázatának bemutatása előadás formájában az „Országos Magyar Épületgépész Napok 2019” rendezvényén a Magyar Mérnöki Kamara 1117 Budapest, Szerémi út 4–6. sz. alatti székházában. A prezentáció minősége is értékelési szempont lesz. A pályázat a Magyar Mérnöki Kamara honlapjain (www.mmk.hu, www.e-gepesz.hu), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség honlapján (www.epgepkoord.hu), a rendezvény önálló (www.talalkozzunk.hu) honlapján, valamint szakmai folyóiratokban és szakmai honlapokon kerül meghirdetésre. A pályázat benyújtásának határideje 2019. november 20., 24 h.

KE KELIT felület közeli mennyezethűtés és -fűtés betonfödémben

A KE KELIT felülethűtési/-fűtési rendszerei közül az egyik legnagyobb teljesítményt a legkisebb beruházási igénnyel a betonfödémbe épített, felület közeli rendszerével érhetjük el. A projekt felületigényeihez egyedileg gyártott modulok távtartó sínjeit – a benne rögzített csőhálózattal együtt – közvetlenül a zsaluzathoz rögzítik, majd bebetonozzák. A felület közeli megoldás miatt egy esetleges csőjavítás egyszerű, mert a betonban lévő vasalás nem akadályozza a csövekhez való hozzáférést. További előny a gyors reakcióidő és a kitűnő szabályozhatóság.

A 16-os PERT ötrétegű felületfűtés csöveknek köszönhetően kisebb nyomásveszteséggel és szivattyúteljesítménnyel kalkulálhatunk, mint a 10-es, 12-es csővel szerelt rendszereknél. A bekötővezetékek esetében sem kell Tichelmann rendszert alkalmaznunk, és a nehezen beszerezhető 16/10, 16/12-es T-idomokat is elkerülhetjük. A beruházási költség jóval alacsonyabb, mintha külön kiépítenénk a padlófűtési és mennyezethűtési rendszerünket. Nincs karbantartási költség, mint a légbefúvással működő rendszereknél, és üzemeltetési költségei is kedvezőek az alacsony hőfok és az alkalmazható hőszivattyúk miatt. A KE KELIT terméke REI90 tűzvédelmi bevizsgálással rendelkezik. https://www.kekelit.com/hu_hu/termekek/coolfix

Jelölési felhívás a Macskásy Árpád-díjakra

Hagyományosan az Országos Magyar Épületgépészeti Napok (OMÉN) rendezvénysorozat záróeseményén, az épületgépész bálon adják át a Macskásy Árpád Életműdíj és Alkotói Díjakat. A jelöléseket 2019. november 18-ig lehet elküldeni a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata címére. A Macskásy Árpád Életműdíj annak ítélhető oda, aki legalább 30 éven át alkotó módon működött mint épületgépész vagy a szakmában tevékenykedő szakember, és tevékenysége nyomán magas színvonalú alkotások, szolgáltatások valósultak meg; vagy az épületgépész mérnökök oktatásával, szakemberek képzésével és továbbképzésével, valamint nemzetközi és hazai tudományos és szakirodalmi tevékenységével az épületgépész társadalom alkotó működését jelentősen és igazolhatóan elősegítette; tagja a Magyar Mérnöki Kamarának; feddhetetlen és példamutató szakmai előéletű. Az Alkotói Díj feltételei ugyanezek, ám az épületgépész szakmában ebben a kategóriában elegendő az épületgépész szakmában eltöltött minimum 15 év. A javaslatot indoklással és az előírt és megkívánt feltételeket igazoló dokumentumokkal kell ellátni.

Testo hőkamera kedvező áron

A kiváló ár-érték arányú testo 868 hőkamera mind az épületdiagnosztikában, mind az iparban hatékony támogatást nyújt a legkülönbözőbb feladatok elvégzésében. A műszer egyszerű kezelhetősége révén alkalmas többek között a fűtésrendszerek és hőszivattyúk, valamint a szigetelések, épületburkolatok gyors felmérésére, a padlófűtés ellenőrzésére, kapcsolószekrények vizsgálatára, vagy akár a gyártósori alkatrészek ellenőrzésére is.

A műszer különböző praktikus funkciókkal segíti a mindennapi munkát és a dokumentációt, valamint gazdaságos megoldást nyújt olyan problémákra, melyek hagyományos módon csak jelentős többletköltség és idő ráfordításával orvosolhatók.  A testo 868 hőkamera a promóció keretében most jelentős kedvezménnyel vásárolható meg.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem