Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKL

Therma-V Monobloc hőszivattyúk

2019/11. lapszám | támogatott cikk |  372 |

Therma-V Monobloc hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetőek a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

A modern, környezetbarát fűtési módok közül talán a legnépszerűbbek a hőszivattyús megoldások, amikből már többféle konfiguráció is kialakítható. Az egyik ezek közül az LG által Therma V fantázianévre keresztelt hőszivattyúcsaládja, amiben nem csak a már megszokott osztott (split típusú) hőszivattyúk, hanem a kompakt monoblokkos készülékek is jelen vannak a magyarországi piacon. Míg a split jellegű hőszivattyúk alapvetően egy kültéri és egy beltéri egységből állnak, a monoblokkos kialakítású készülékek egy egységben tartalmazzák a víz oldali tételeket (lemezes hőcserélő, tágulási tartály, keringtető szivattyú). Ez egyszerűbb telepíthetőséget és kisebb helyigényt tesz lehetővé.

A Therma-V kifejezetten újépítésű épületekhez és felújításokhoz lett kialakítva az LG továbbfejlesztett, energiatakarékos fűtőtechnológiájával. A Therma-V alkalmazható változatos fűtési megoldásokhoz a padlófűtéstől egészen a használatimelegvíz-készítésig. A rendszerek inverteres technológiája révén kiváló megoldást nyújtanak fűtéshez és melegvíz-előállításhoz. A külső környezetből felvett energia révén energiahatékonysága a kazános rendszereknél jóval kedvezőbb.

Az LG Therma-V hőszivattyúk változatos alkalmazási területeken használhatók, akár radiátoros, akár padlófűtéses rendszerkialakításra is lehetőség nyílik a melegvíz-előállítás mellett. Az új beépülő technológiák miatt a készülék jelentősen hatékonyabb lehet a normál gázkazános megoldásoknál, ezen túlmenően a kialakított rendszer összekapcsolható olyan okos szabályozó megoldásokkal, mint az LG ThinQ szoftver, aminek segítségével akár okoseszközéről is figyelheti és szabályozhatja otthona fűtési rendszerét.

A felhasználó komfortja és kényelme érdekében különböző hőmérséklet-szabályzó lehetőségek állnak rendelkezésre. Az európai életformában különösen nagy szerepet kap a megfelelő hőkomfort, ezért az LG Therma-V rendszerek a helyiség hőmérsékletének és a víz hőmérsékletének párhuzamos szabályozási lehetőségét kínálja. A széles működési tartomány lehetővé teszi az 55 °C-os előremenő vízhőmérsékletet még akár –15 °C-os külső léghőmérséklet esetén is. Így a tisztán hőszivattyús üzemmel előállított használati meleg víz akár a leghidegebb téli napokon is rendelkezésre állhat.

A forradalmian új kompresszortechnológiának köszönhetően a magas hatásfok és megbízható teljesítmény jellemző az LG levegő–víz hőszivattyúkat. A hagyományos scroll kompresszor technológiához képest az új típusok sokkal hatékonyabbak a továbbfejlesztett tengelyrögzítések miatt.  A készülékek a hazai piacon jelenleg 5kW-tól egészen 16kW összteljesítményig elérhetőek. Az R32 a rendszerekben található hűtőközegtöltet fajtáját jelöli, a modern LG levegő-víz hőszivattyúk ezzel az új környezetbarát hűtőközeggel vannak ellátva, ezzel is hozzájárulva az üvegházhatást előidéző gázok használatának csökkentéséhez.

HőszivattyúLG


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem