Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLHűtéstechnikaKlímatechnika

A folyadékhűtős rendszerek anomáliái a mindennapokban

2019/11. lapszám | Kovács László |  1030 |

Figylem! Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

A folyadékhűtős rendszerek anomáliái a mindennapokban

A mai kor követelményei egyre komfortosabb lakások építésére sarkallják a kivitelezőket. Egyre inkább elterjedtek a lakások, irodák hűtésére szolgáló folyadékhűtős rendszerek, melyek az épületek méretével egyre nagyobb teljesítményűek lettek. A modern stílusú irodaépületek betonból és acélból épülnek, nagyon nagy üvegfelületekkel, ahol a besugárzás miatt nagyon nagy tud lenni a nyári hőterhelés – ezeket az épületeket egyértelműen klimatizálni is kell.

Egy folyadékhűtős rendszer kiépítése az igények felmérése után korrekt tervezést is igényelne. Sajnos rendszerint ez a költségcsökkentés első áldozata lesz, azaz sok esetben nem készül semmilyen terv. A beruházók sokszor a tervezést kihagyva először választanak egy kivitelezőt, aki remélhetőleg jártas a folyadékhűtők világában. Ha jól működő rendszert akarunk létrehozni, akkor legalább egy szakkereskedésnél keressünk meg egy műszaki tanácsadással foglalkozó szakembert/mérnököt, vagy külső tervező segítségét vegyük igénybe. Egy rosszul kivitelezett rendszer egy életen át csak a problémák melegágya lesz.

A cikk még 4 592 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fan coil