Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Hiánypótló konvektor a piacon

2019/9. lapszám | támogatott cikk |  7819 |

Hiánypótló konvektor a piacon

A Warnex-Global Magyarország Zrt. által forgalmazott Hunor márkájú, öntvény hőcserélővel rendelkező konvektorok minden mai jogszabálynak megfelelnek, piaci áruk viszont nagyságrendekkel kedvezőbb a többi hazai konvektornál.

Amikor konvektorról vagy konvektorcsere-programról van szó, a hazai piacon mindenki 3 lehetséges készüléktípusról beszél. Holott a jelenlegi hazai kínálatot színesítik a Hunor HDU-3 DK (3kW) és Hunor HDU-5 DK (5kW) parapetes gázkonvektorok is. A konvektorok öntöttvas hőcserélővel rendelkeznek, ezáltal a teljesen lemez konvektoroktól eltérően működésük közben nem hallható pattogás vagy egyéb olyan hang, mely a lemez tágulásából-összehúzódásából eredhet.

Fontos megemlíteni, hogy a konvektorok „háromszög csillagos” parapetkivezetéssel rendelkeznek, mely a hazai piacon legtöbb darabszámban felszerelt készülékekkel megegyező kivitel, így gyorsan, könnyen telepíthetők a szinte minden szakember által ismert kialakítás miatt. A berendezés pontosan illeszkedik a korábbi konvektorok fali áttöréséhez és a parapet kivezetéséhez, ezért külön nem kell új kivezető lyukat fúrni a falon, tehát kőműves munka nélkül, tisztán, egyszerűen elvégezhető a készülékcsere. A konvektorok természetesen megfelelnek a jelenleg érvényben lévő legújabb ErP szabványoknak.

A készülékek elején egy digitális hőmérséklet-kijelző található. A konvektor begyújtása elektromos szikráztató gomb megnyomásával történik, tehát nem a régi klasszikus kattogtatós módszerrel. A szikráztató gomb nyomva tartásával folyamatosan szikráztat a készülék, és ezalatt beindul a konvektor.

Minden konvektor SIT gázszeleppel készül. Mindegyik Hunor konvektor „A” energiaosztályú, hatásfokuk 92%. A Hunor HDU-3 DKT (3 kW) és a Hunor HDU-5 DKT (5 kW) megjelölésű konvektorok heti programozható termosztáttal és 3 év garanciával rendelkeznek, így ezek a konvektorok minden paraméterében megfelelnek a konvektorcsere-program feltételeinek. A Hunor konvektoroknál – a versenytársaktól eltérően – áramszünet esetén nincs fagyásveszély, mert manuális üzemmódban is használhatóak.

A Hunor HDU-3 DK és Hunor HDU-5 DK megjelölésű konvektorokhoz nem tartozik programozható termosztát, azonban ezeknek a termékeknek az ára még állami támogatás nélkül is rendkívül kedvező. A Hunor gázkonvektorok valóban hiánypótló termékek a hazai piacon.

A Warnex csoport 1996 óta van jelen a hazai fűtés- és hűtéstechnikai termékek piacán. Több mint 30 külföldi gyártó kizárólagos magyarországi képviseletét látjuk el. Vásárlóink között a multinacionális cégek, barkácsáruházak, hipermarketláncok, szakkereskedések és szervizes partnerek is megtalálhatók, akiket törökbálinti raktárunkból szolgálunk ki. A vállalatcsoport éves árbevétele meghaladja a kétmilliárd forintot.

www.warnex.hu

Konvektor


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem