Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetFűtéstechnika

Saunier Duval termékújdonságok 2020-ban

2020/4. lapszám | támogatott cikk |  276 |

Saunier Duval termékújdonságok 2020-ban

A Charles Saunier és Maurice Duval urak által 1907-ben megalapított Saunier Duval brand tevékenységének középpontjában 98 éve már a fűtéstechnika áll, ezen belül is a fogyasztói berendezések fejlesztése és gyártása. Ennek első és jelentős mérföldköve volt az első, fali kombi gázkészülék megjelenése.

1963 óta azonban számos más előrelépés történt még, de a patinás francia márka fő profilja továbbra is a gázüzemű tüzelőberendezések előállítása. Mi más is lehetne tehát az idei év fő újdonsága, mint az 1999 óta létező Isodyn rendszer (amely már 21 évvel ezelőtt forradalmasította a HMV-készítést) harmadik generációjának legújabb hőtermelői, az IsoTwin Condens készülékek, valamint ezek most is futó „kistestvére”, a továbbfejlesztett Isofast 21 Condens berendezés.

Az IsoTwin Condens részben a korábbi, csőspirálos (42 liter) és szintén rétegtöltésű (2×21 L), de még hagyományos elven működő Isotwin kéményes, illetve zárt égésterű, valamint a 2005-ben megjelenő kondenzációs üzemű verziók esetleges cseréje miatt jelenik újból meg. Az új készülékgenerációban változatlan marad a hidraulikus blokk konstrukciója, a főbb belső szerkezeti felépítés és a rozsdamentes acélból készült primer fűtési hőcserélő. Teljesen más lesz azonban az égésszabályozás módja (Flame Fit rendszer az égésminőség folyamatos felügyelete mellett), amellyel mindegyik beépített tárolós verzió esetén elérhető lesz az 1:10-hez modulációs tartomány. Az elektronikusan vezérelt, gázadaptív működéssel egyszerűbb lesz a beüzemelés, a tökéletes légfelesleg-tényező pedig változó gázminőség mellett is garantált. További újdonság az érintőgombos kezelőfelület, valamint a teljesen átszabott külső megjelenés. A vadonatúj IsoTwin Condens készülékek – a fő európai Saunier Duval piacokkal egy időben – októbertől lesznek elérhetőek a magyar végfelhasználók számára.

A modern fűtési rendszerek szabályozói kapcsán a végfelhasználók a legmodernebb kezelőfelülettel rendelkező és intuitív módon használható, értékálló termékeket igénylik manapság. Ezen kívül egyre több végfelhasználó képes megérteni és magától működtetni a teljes rendszert a szervizzel történő folyamatos kapcsolat helyett, valamint számtalan internet alapú szabályozó kapható már a piacon, amelynek következtében magasabbak az elvárások a hagyományos termosztát és időjárás-követő egységek kapcsán is. Ezeknek az ügyféligényeknek a kielégítésére jelennek májustól meg a MiSet és MiPro Sense modulációs helyiségtermosztátok, illetve időjárás-követő rendszerszabályozók. Közös jellemzőjük a 3,5”-os monokróm TFT kijelző (6 db háttérvilágított érintőgombbal kiegészítve) és a célirányos kérdésekkel vezetett üzembe helyezés („testreszabási” asszisztens), a megújult energia-monitoring és beállítható quick veto funkció, továbbá a programozható padlószárítási funkció. Mindkettő termékkör vezetékes bekötést igénylő vagy rádiófrekvenciás változatban lesz kapható.

Címkép: Megújult IsoTwin Condens beépített tárolós gázkészülék, és a kezelési koncepcióban vele teljesen azonos MiSet modulációs helyiségtermosztát a vezérlőpanelre integrált időjárás-követő szabályozás tökéletesítésére


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem