VGF&HKL szaklap

Ajánló

Gyár és logisztikai bázis Skalicán

2020/4. lapszám | támogatott cikk |  129 | |

Gyár és logisztikai bázis Skalicán

A méltán népszerű Vaillant-készülékeket sokan ismerik idehaza, de azt talán kevesen tudják, hogy a gyártásuk szinte a szomszédban zajlik. A társaság húsz éve üzemelteti gyárát a szlovákiai Skalicán, magyarul Szakolcán. Mivel lapunk is idén húsz esztendős, olvasóinkkal közös kirándulást tervezünk az üzembe.

Skalica, magyarul Szakolca egy város Szlovákiában. Néhány kilométerre fekszik a cseh határtól a Morva folyó partján. A várost II. András oklevele említi először 1217-ben „Zakolcha” alakban. A halmon fekvő települést 1372. október 6-án emelte Nagy Lajos király szabad királyi várossá, falait megerősíttette. A város a történelmi időkben is híres volt kézművesiparáról, főleg a posztógyártó cégek vívtak ki maguknak elismerést és komoly piaci sikereket.

Modern kazángyártás

Manapság a város már nem a posztó-, hanem a kazángyártásról juthat az eszünkbe. Itt építette fel a Vaillant Group a kondenzációs és hagyományos fali gázkészülékeket, elektromos fali és álló készülékekt gyártó üzemét. A gyártás húsz éve, 2000-ben kezdődött meg. Az üzem teljes mérete 78 352 m². Ebből az épületek területe 38 303 négyzetmétert tesznek ki. 25 777 négyzetméteres részen folyik a gyártás, a maradékot az East Hub logisztikai bázis foglalja el. Az üzem 440 munkavállalót foglalkoztat a gyártás, a kutatás-fejlesztés, a pénzügy, a HR és a logisztika területén.

Címkép: Az üzemben a legmodernebb technológiával készülnek a minőségi készülékek

Az üzem történetének fontosabb fejezetei:

  • 2000: A gyártás kezdete a most is meglévő telephelyen
  • 2001: A PROTHERM márka beolvadása a Vaillant Group-ba
  • 2005: Új festéküzem építése fém komponensek számára
  • 2009: Új présgépek beszerzése
  • 2010: AMS rendszer bevezetése (gyártás-támogatási rendszer), teljes átállás a sűrített levegővel történő készülék-ellenőrzésre. Új termékcsaládok gyártása is elkezdődik (pl. elektromos fali készülékek)
  • 2013 az EAST HUB Logisztikai Központ átadása, minden régiós ország innen kapja a termékeket.

A társaság idehaza

A Vaillant márka termékei 1904 óta kaphatók Magyarországon. Kezdetben a németországi gyár közvetlenül látta el a magyar piacot, 1992 óta viszont a Vaillant-csoport saját leányvállalatán, a Vaillant Hungária Kft.-n , – 2006. július 1. óta a Vaillant Saunier Duval Kft.-n – keresztül elégítjük ki a helyi igényeket. A Vaillant fejlesztési tevékenységének eredményei a leányvállalaton keresztül rövid időn belül a magyar piacon is elérhetők, termékpolitikánkban kiemelt hangsúlyt fektetünk az energiatakarékosságra és a megújuló energiaforrások hasznosítására, ezen keresztül a környezetvédelemre. Ezért is található a Vaillant termékpalettáján a kondenzációs készülékek és napkollektorok széles köre, a magas szintű, komplex szabályozással és rendszerszemlélettel együtt.

VaillantVGF&HKL szaklap


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem