Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

A választás szabadsága

Ismerje meg a GROHE Colors konyhai csaptelepeit!

2020/12. lapszám | támogatott cikk |  105 |

A választás szabadsága

Amióta a konyha a mindennapi életünk egyik központi helyiségévé vált, az itt használt anyagok, gépek, kiegészítők minősége és kialakítása is kiemelt fontosságúvá vált. A változó igények a GROHE tervezőit is inspirálták, ezért túlléptek a hagyományos színkombinációkon annak érdekében, hogy mindenki az ízléséhez leginkább illő konyhát tudja megalkotni.

Vigyen életet a konyhájába a GROHE Colors 10 különböző színárnyalatával, amelyeket az aktuális trendeket figyelembe véve alkottak meg a GROHE designerei. Segítségükkel könnyedén megtalálhatja az ízléséhez leginkább illő csaptelep és mosogatótálca kombinációt, a meleg, természetközeli árnyalatoktól kezdve az indusztriális stílust megtestesítő színekig.

A konyhai megoldásoknál azonban nem minden a design. Mivel az itt használt eszközök napi szinten vannak kitéve különböző külső behatásoknak, ezért fontos, hogy a felületük különösen ellenálló legyen. A GROHE arra törekszik, hogy mindig a legjobbat nyújtsa, ezért olyan technológiát alkalmaz, amely nemcsak a legszebb, legragyogóbb színeket, hanem a létező legjobb minőségű, tartós bevonatot is biztosítja termékei számára, így a fogyasztók hosszú időn át élvezhetik zavartalanul a víz örömeit.

GROHE PVD – kemény és karcolásálló

A PVD technológiának köszönhetően a GROHE csaptelepei tízszer jobban ellenállnak a karcolásoknak, mint a króm, és felületük háromszor keményebb. A PVD a mosogatók és csaptelepek rozsdamentes acéljára felvitt utolsó réteg a lehető legnagyobb tartósságot biztosítja a terméknek. Ezek a felületek az ellenállóképességükhöz illő ragyogást kapnak a sötét, szálcsiszolt matt grafit árnyalattól a csillogó, fényes Hűvös Napkelte színig terjedő színválasztékban, amely a választás korlátlan szabadságát kínálja, hogy mindenki az egyéniségéhez leginkább illő stílusban rendezhesse be konyháját.

A világűrtől a konyháig

A különleges PVD technológiát immáron 15 éve alkalmazza a GROHE, hogy konyhai és fürdőszobai termékeik hihetetlen színt és tartósságot nyújtsanak. Az első gyártógépet 15 évvel ezelőtt állították munkába Portugáliában, a mérnöki munka vezetője pedig azóta is Cláudia Barbosa, aki minden új színárnyalat születésénél jelen volt, mára pedig egy 136 főből álló üzemet vezet.

„A PVD gyártási folyamatát nem könnyű egy laikus számára elmagyarázni, ám nem is ez a fontos, hanem a végeredmény: egy nagyon vékony, rendkívül jól tapadó és nagyon ellenálló filmbevonat, amelyet még az űrhajózásban is használnak.” – mondja Barbosa. Nem kell azonban egészen a világűrig utaznunk, hogy a PVD bevonat hasznossá váljon. Gondoljunk csak a fürdőszobai és a konyhai felületekre, melyeket éveken át dörzsölünk, súrolunk, nem csak különböző szivacsokkal, de finom szemcséket tartalmazó tisztítószerekkel is. Ezek ennek a speciális anyagnak köszönhetően éveken át tartanak, a nélkül, hogy elhalványulnának, megkopnának. Ráadásul a többi bevonási eljárással szemben, mint például a galvanizálás, a PVD nem termel hulladékot sem, így ez nem csak tartós, hanem egy rendkívül környezettudatos eljárás is egyben.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem