VGF&HKL szaklap

Ariston Nimbus NET hőszivattyúk

2020/1-2. lapszám | támogatott cikk |  183 | |

Ariston Nimbus NET hőszivattyúk

A Nimbus NET termékcsalád reverzibilis levegő-víz hőszivattyúi kiemelkedő teljesítményt, energiahatékonyságot nyújtanak még hideg éghajlati körülmények között is. A berendezéseket olasz kutatómérnökök elkötelezett csoportja fejlesztette az anyagok kiválasztásától kezdve a gyártási folyamatok végrehajtásáig. 100% Ariston technológia.

Az Ariston Nimbus Net hőszivattyúcsaládba három típus tartozik, mindhárom rendelhető split vagy monoblokkos kivitelben, és ugyancsak mindhárom beltéri hidraulikai egységgel rendelkezik. A Nimbus Plus NET falra szerelhető berendezés. A Nimbus Flex Net szintén falra szerelhető készülék, 180 vagy 300 literes, nagy felületű hőcserélővel szerelt HMV-tárolóval. A Nimbus Compact Net a fentiektől eltérően álló kivitelű, és beépített, 180 literes, nagy felületű hőcserélővel szerelt HMV-tárolóval rendelkezik.

A készülékekben iker forgódugattyús, inverteres kompresszorok biztosítják a maximális hatékonyságot. Így részterheléskor és hideg éghajlati körülmények között is magas teljesítmény mellett üzemeltethetők.

A hőszivattyúcsalád berendezései kiemelkedően magas COP-értékkel rendelkeznek. A készülékeket 7 °C-os külső hőmérséklet és 30/35 °C-s előremenő vízhőmérséklet mellett 5–5,25-ös, illetve 3,1–3,4-es COP jellemzi. Az összes típus teljesíti az A+++ energetikai besorolás követelményeit. Ez a legmagasabb energiaosztály, amelyet 2019-ben vezettek be. Az Ariston vásárlói így garantáltan egy olyan fejlett technológiát kapnak, ami már most a jövő részét képezi.

A berendezés minden körülmények között a lehető legcsendesebb üzemre van optimalizálva. Extrém csendes kivitelű a kültéri egység, hangteljesítménye 56–62 dB(A) közötti.

Az összes rendszerelem szabályozása a Bus BridgeNet® kommunikációs protokollon keresztül történik. Így szabályozható a helyiségfűtés, így állíthatók be a hűtés és használati meleg víz paraméterei, de elérhető általa modulációs hőmérsékletszabályzás, valamint automatikus szabályzási funkciók, komfortfunkciók, biztonsági és energiatakarékos funkciók is. A fogyasztás napi, heti, havi és éves hisztogramok, ábrák alapján ellenőrizhető. Tartozékok használatával akár 2 kevert fűtési kör vezérlésére is alkalmas a rendszer.

Az összes Ariston hőszivattyú gyárilag képes az internetes kommunikációra az Ariston Net segítségével. A platform alkalmas teljes körű távdiagnosztikára, amely segítségével minden szervizbeállítás, üzemi paraméter módosítható. A naplózott üzemi adatok, hibakódok bármikor lekérdezhetők, ennek révén akár távolról is megoldható egy esetleges probléma.

Az Ariston műszaki szakemberei segítik az üzembe helyezők és a tervezők munkáját. A szakemberek és a végfelhasználóknak nyújtott segítséget az országszerte megtalálható szakszervizek speciálisan kiválasztott és képzett szakembergárdája biztosítja.

AristonHőszivattyú


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem