Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Épületgépészet

Vaillant termékújdonságok 2020-ban

2020/1-2. lapszám | támogatott cikk |  975 |

Vaillant termékújdonságok 2020-ban

Az elmúlt évek során több szegmensben is jelentősen átalakult a Vaillant márka termékkínálata, de 2020 is tartogat néhány újdonságot, főként azokban a szegmensekben, amelyekbe a tradicionális német gyártó eddig is sokat invesztált az elmúlt évtizedben.

A társaság a 2019-es ISH-n már bemutatta azokat az új termékcsoportokat, amelyek ebben az évben (2020 áprilisa) Magyarországon is forgalomba kerülnek, így jelen cikk célja röviden áttekinteni, illetve bemutatni az idei év Vaillant termékújdonságait:

A monoblokk típusú aroTHERM plus az első olyan levegő-víz fűtési hőszivattyú, amely a természetes R290-es hűtőközeget (GWP=3) használja a működéshez, ami számos előnyt kínál az egyéb, alternatív hűtőközegekhez képest. Ez a környezetbarát technológia kb. 75%-kal kevesebb töltési mennyiséget igényel, és lehetővé teszi az akár 75 °C-os előremenő hőmérséklet elérését, ami további távlatokat nyit a felújításokban történő felhasználásra. Ez a hőszivattyú tehát hasonló teljesítményt nyújt, mint azok a rendszerek, amelyek fosszilis energiahordozókkal üzemelnek. A magas előremenő hőmérsékletnek köszönhetően az aroTHERM plus tisztán hőszivattyús üzemben képes radiátorokkal működni, csak monovalens üzemmódban 65 °C-os fűtési hőmérsékleten, egészen –10 °C-os külső hőmérsékletig.

A hatékony hőszivattyús rendszerek elengedhetetlen tartozékai a megfelelő hőleadók és a központi szabályozó. Egy fan coil termékcsalád jelenik meg aroVAIR néven a hazai termékpalettán fali, konzolos, kazettás és csatornába köthető egységekkel. Új külsővel, kiváló minőségű, elegáns fekete kijelzőjével a sensoCOMFORT időjárás-követő rendszerszabályozó vonzza a tekintetet. Az intuitív kezelőfelület és az érintőképernyős működtetés megkönnyíti a kezelést hőszivattyú, gázkészülék és hibrid rendszerek esetén egyaránt. Bekötése egyszerűen lehetséges szolár, napelemes és a recoVAIR VAR/4 szellőztetőberendezések használatánál is. Ráadásul a kompakt sensoNET internet modul segítségével a teljes rendszer online működtethető, amelynek kezelőfelülete a sensoAPP alkalmazás.

Letisztult, elegáns vonalvezetés, valamint az eddig használt díszlécek elhagyása és erős kontrasztként (készüléktípus függvényében) fekete kijelzők vagy kezelőfelületek – az új külső már egy másik időszak kezdete. Ennek első terméke a megújult, kiváló minőséget sugalló kondenzációs ecoTEC exclusive gázkészülék. Ez a hőtermelő ideális választás bármilyen lakóépületben: széles modulációs tartomány, önmagát adaptáló (IoniDetect) égésszabályozás (a felhasznált gázminőségtől függetlenül) és integrált kommunikációra képes nagy hatékonyságú szivattyú jellemzi. Előnye, hogy jelentősen könnyebben végezhető el a fűtési rendszer hidraulikus beszabályozása, s így garantálható a leghatékonyabb működés és egyben az alacsony CO2-kibocsátás. Az új ecoTEC exclusive fűtő és kombi változatban lesz kapható.

Fan coilHőszivattyúKondenzációs kazánTermosztátVaillant