Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

ÉpületgépészetHírek

Testo, Metabo, Plumbskills Derby, Pollack Expo, Grohe, Flamco, Teka, OMÉN, Styron

Január-februári hírek

2020/1-2. lapszám | VGF&HKL online |  333 |

Testo, Metabo, Plumbskills Derby, Pollack Expo, Grohe, Flamco, Teka, OMÉN, Styron

Hőkamerák a Testo-tól, akkus kompresszor a Metabo-tól, Plumbskills Derby szakmai világversenybajnokság, jön a Pollack Expo, filteres csapszett a GROHE-tól, 25 éves a Flamco Magyarországon, új galvanizáló egység a TEKA-nál, OMÉN-hírek, ünnepel a Styron.

Testo hőkamerák kedvező áron

A Testo promóciója keretében a testo 868 és a testo 872 hőkamerák jelentős kedvezménnyel érhetők el 2020. április 30-ig. A műszerek egyszerű kezelhetőségük révén alkalmasak többek között a fűtésrendszerek és hőszivattyúk, valamint a szigetelések, épületburkolatok gyors felmérésére, a padlófűtés ellenőrzésére, kapcsolószekrények vizsgálatára, vagy akár a gyártósori alkatrészek ellenőrzésére is. A két promóciós modell révén a termográfiával ismerkedők és a professzionális felhasználók is megtalálhatják az igényeknek megfelelő műszert.

A testo 868 és testo 872 hőkamerák különböző praktikus funkciókkal segítik a mindennapi munkát és a dokumentációt, valamint gazdaságos megoldást nyújtanak olyan problémákra, melyek hagyományos módon csak jelentős többletköltség és idő ráfordításával orvosolhatók.

Itt a Metabo új akkus kompresszora

Sűrített levegővel működtetett energia mobilalkalmazásokra: a Metabo robusztus 18 voltos akkus kompresszorával a sűrített levegővel végzett munkákat most egyszerűen, mobilan és kábel nélkül lehet elvégezni. Ez az első 18 voltos akkus kompresszor a professzionális szegmensben, ami ráadásul a teljes akkus rendszerrel kompatibilis. Nagy teljesítmény és alacsony energiafelhasználás jellemzi, köszönhetően a gazdaságos dugattyús sűrítőnek és a szénkefe nélküli motornak.

A Power 160-5 18 LTX BL OF akkus kompresszor a 10 kilónál is kisebb súlyának köszönhetően – amiben már az akkuegység is benne van – különösen könnyű és kompakt. Az új akkus kompresszornak alacsony az energiafelhasználása, és ennek megfelelően hosszú az üzemideje. A Metabo 18-Volt-LiHD akkuegységének egy töltésével például több mint 1000 bognárfejű szeget lehet beütni egy puhafába. Amennyiben egy töltés nem elég, a praktikus akkudepóban mindig van egy pótakku. Az optimális teljesítményhez a legjobb a 18 voltos LiHD-akkuegység 8,0 vagy 5,5 amperórás kapacitással.

Megmérkőztek a diákok

Vajda László, a debreceni Péchy Mihály Szakiskola tanulója nyerte 2019-ben az Weishaupt Épületgépész Diákok Napja rendezvény keretében lebonyolított Plumbskills Derby-t. A szakmai világversenybajnokság, a WorldSkills mintájára megrendezett eseményen a szakma legjobb tanulói mérették meg magukat. A jelentkezőknek egy összetett gyakorlati és egy elméleti feladatot kellett megoldaniuk időre.

A munka magában foglalta az anyagszükséglet meghatározásától a készre szerelésig tartó teljes folyamatot. A győztes Vajda László mögött a budapesti Szily Kálmán Szakiskola versenyzője, Jóri Krisztián szerezte meg a második helyet a szintén budapesti Arany János Szakiskola ifjú szakembere, Tóth Gergő előtt. A 4–6. helyezett sorrendben Balassa Áron (Arany János SZKI), Nagy Gergő (Péchy Mihály SZKI) és Deák Nándor (Arany János SZKI) lett.

Jön a Pollack Expo

Magyarország legjelentősebb építőipari, gépész, informatikai, villamosipari és környezetvédelmi szereplői Pécsen találkoznak, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által szervezett, több mint tízéves múltra visszatekintő Pollack Expón, február 27–28-án. 

A szakmai kiállításon és konferencián hagyományos több tucat előadáson vehetnek részt a látogatók és rendszerint száznál is több kiállító termékeivel ismerkedhetnek meg a standokon. A szervezők idén minden eddiginél több hírt kívánnak adni az informatika újdonságairól, meghívva régi és új partnereiket.

Palackok helyett válaszd az innovációt!

A fenntartható irodák fontossága egyre nagyobb teret nyer a mindennapokban. Ezt a kihívást pedig az egyik piacvezető cég igazán praktikus és kifinomult szemlélettel reagálta le. GROHE Blue Professional filteres csapszett belső, külön vízjárattal rendelkezik a szűrt és nem szűrt víz számára, 12 liter szűrt, hűtött vizet képes előállítani óránként. Kifejezetten irodák szükségleteinek kiszolgálására tervezték.

Applikációs támogatás segíti a működtetését. Ez figyeli a szűrő és a CO2-palackok állapotát, és automatikusan jelezz, ha rendelni kell az újabb darabokat. Bluetooth-kapcsolattal is képes kommunikálni. A rendszer bármely okostelefonra letölthető. Folyamatosan figyeli a szűrő és a CO2-palack állapotát, és időben, automatikusan megrendeli a következő darabokat. A szűrő cseréjének idejét LED-lámpa jelzi.

25 éves a Flamco Magyarországon

A magyar épületgépészeti piacon immáron 25 éve jelen lévő Flamco, mint az Aalberts csoporthoz tartozó Hydronic Flow Control vezetője ez év elejétől további termékekkel bővíti magyarországi kereskedelmi tevékenységét. A piacon közkedvelt és elismert Flamco termékeken túl 2020. január 1-től a Flamco Kft. felel a német Meibes és Simplex termékek értékesítéséért és műszaki támogatásáért.

A Flamco értékesítő csapata ezennel áll az épületgépészeti piac rendelkezésére a szivattyús blokkokat és lakáshőközpontokat gyártó Meibes valamint a fűtési és hűtési szerelvényeket gyártó Simplex termékekkel kapcsolatban. Az összevonás célja, hogy a magas minőséget képviselő termékek egy kézből, komplex megoldásként jelenjenek meg a piacon. Ezen termékek kiszolgálása továbbra is a Flamco Kft. nagykereskedelmi partnerein keresztül történik.

Új galvanizáló üzem a TEKA-nál

November közepén adták át ünnepélyes keretek között a TEKA csaptelepgyártó legújabb galvanizáló egységét, mellyel sokkal környezetbarátabb technológia segítségével készülhetnek el a csaptelepek és a szerelvények. A beruházás 216 millió forintba került.

Luka János, a TEKA Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az új galvanizálóból kikerülő fém alkatrészek más színárnyalatot nyújtanak a korábbiaknál, az üzem pedig teljesíti a legújabb uniós követelményeket is, ami az anyaghasználatot illeti. A vezérigazgató elmondta azt is, hogy az új üzem megnövekedett kapacitása miatt új munkavállalókra is szükség lesz a mosonmagyaróvári gyárban. A beruházásra a társaság huszonöt százalékos támogatást kapott az államtól egy pályázat nyomán.

Tavaly is díjazták a legjobbakat

A 2019-es Országos Magyar Épületgépész Napok alkalmából tavaly is díjazták a legkiválóbb épületgépészeket. Az Év Épületgépész Oktatója Lenkovics László lett, a Pécsi Tudományegyetem tanársegédje, aki tervezői és oktatói tevékenysége mellett 2019-ben jelentős segítséget adott a pécsi hallgatók Solar Decathlon sikeréhez. Az Év Épületgépész Mérnöke Katona László lett, aki vezető tervezőként kiemelkedően nagy és összetett szakmai feladatokat oldott meg. Az Év Épületgépész Tervezője-díjat Balogh András nyerte a legjobb beadott tervezői pályamunkával. Az Év Épületgépész Kivitelezője címmel Juhász Pétert tüntették ki, aki harminc munkatársával számos mintaértékű létesítmény kivitelezését végezte el Egerben és környékén. Az Év Épületgépész Márkaképviselője címet, a szakmai zsűri döntése szerint, Sziládi Sándor nyerte el. Az általa bevezetett márkák az adott szegmens kiemelkedő termékei lettek, az általa vezetett Ép-Gépész Holding Kft. pedig Magyarország egyik legjelentősebb víz-gáz-fűtés vállalatává fejlődött.

A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség Épületgépészetért Díját Borbély Tibor és dr. Szekeres József kapta. A Magyar Épületgépészek Szövetsége a Meszlényi Zoltán Díjat Takács Gábornak adományozta, aki az uszoda- és légtechnika területén tervezői és kivitelezői munkáival, valamint fejlesztési tevékenységével alkotott maradót. A MMK Épületgépészeti Tagozata Macskásy Árpád Életműdíját dr. Halász Györgyné vette át. Az oktatásban eltöltött harminc éve alatt hallgatók ezreit készítette fel az épületgépész-mérnöki pályára. A Macskásy Árpád Alkotói Díjat Lantos András kapta meg. 1996-tól saját tervezőirodát vezet, amellyel mintegy 850 tervezési munkát végeztek.

30 éves a Styron Kft.

A Styron Kft. 1990. januárjában alakult, és idén ünnepli a 30. születésnapját. A cég a kezdeti néhány fős családi vállalkozásból, mára egy több mint 100 fős, hazai szinten piacvezető és nemzetközi szinten is elismert lefolyószerelvény gyártóvá nőtte ki magát.  Eleinte csak néhány padlószifon termékkel indult a gyártás, egy kis fröccsöntő üzemben. Ahogy teltek az évek, folyamatosan bővült a termékpaletta. és ezzel együtt a cég létszáma is folyamatosan emelkedett. A kezdeti családi vállalkozás egy 100%-ban önálló lábakon álló stabil céggé kezdte kinőni magát a hosszú évek alatt.

A jelenleg működő vállalat több mint 20 országban van jelen, és több mint 500 féle terméket gyárt, 30 db korszerű fröccsöntő gépen. A termelés 3 műszakban folyik, a hét 5 napján. Mivel a cég saját szerszám és lakatos üzemmel is rendelkezik, ezért kevésbé van kitéve külső tényezők negatív hatásának, esetleges szerszám- vagy géphibák miatt. Mindezek együttes következményeként mára a térség egyik meghatározó közép-vállalkozása lett a Styron Kft., ahol a fejlődés most még jelentősebb, mint valaha.  2020-ban kialakításra kerül egy eddig még Magyarországon is nagyon kevés cég által használt automata raktárrendszer, korszerű raktárrobotokkal felszerelve. Mindez egy új, minden igényt kielégítő raktárépületben kerül majd megvalósításra.

MetaboPollack ExpoTesto


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem