VGF&HKL szaklap

Előfal: a jó megoldás!

2020. július 3. | támogatott cikk |  62 | |

Előfal: a jó megoldás!

Az utóbbi évtizedekben, ha valamilyen termékcsoport alapvetően megváltoztatta az épületgépész kivitelezést – különösen a fürdőszoba kialakítását – az az előfal-technológia. A Viega, mint vezető rendszergyártó, iparági szakértőkkel szorosan együttműködve kifejlesztett egy moduláris előfalrendszert, ami viszonylag kevés alkatrészt igényel. Ez megkönnyíti a raktárkészlet kezelést, de mindenekelőtt gyorsítja a helyszíni telepítést. A Prevista új mércét állít fel a rugalmasság szempontjából is, mert a hagyományos falra szereléshez, a helyszíni tartóprofilhoz és a beépített sínre szereléshez is alkalmazható.

A Viega megkérte a szakembereket, hogy gondolják végig a fal előtti rendszerekkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalataikat. Az összegyűjtött ötleteket és javaslatokat később felhasználták a fejlesztésnél, melynek eredményeképp egy olyan rendszer jött létre, ami sokkal kevesebb egyedi elemből áll. Ez azt jelenti, hogy a Prevista moduláris szerelési stratégiájának köszönhetően a különböző beépítési technikák ellenére közös alkatrészeket tartalmaz.

A szakemberek emellett sok olyan információval is szolgáltak, amelyek eredményeként a tartály beépítéséhez szükséges eszközök használata jelentősen csökkent, így a telepítés egyszerűbb és gyorsabb lett.

Emellett a Viega egy speciális színkoncepciót is kidolgozott. Az összes mozgatható és kézzel szerelhető alkatrész sárga színű, így a kivitelező ezeket a területeket azonnal észreveszi, ezért a telepítés szinte magától értetődő.

Egy tőtartály, három alkalmazási terület

Három típusú előfalrendszert kínálunk. Száraz építéshez, fali szereléshez és könnyűszerkezetes falhoz a Prevista Dry, sínes szereléshez a Prevista Dry Plus, nedves építéshez pedig a Prevista Pure elem alkalmazható. Minden előfalrendszer ugyanazzal az öblítőtartállyal működik – erre épül a teljes rendszer, ezért csökken a tartozékok száma is. A gipszkartonos építkezésnél a teljes Prevista család részeként piacra került a WC, mosdó, piszoár és bidé előfali elem is. Ezen felül a Prevista portfólióban a felhasználói igényeket maximálisan kielégítő, állítható magasságú WC-hez használatos keret is szerepel. A nedves építéshez pedig négy előre összeállított szerelvényblokk választható – WC-hez, mosdóhoz, piszoárhoz és bidéhez. Mindez csökkenti a készlettartás szükségességét, ami költséghatékonyság szempontjából mind a nagykereskedők, mind a profi szerelők számára nagy előny.

Az összes Viega Prevista elem a standard 1120 mm magasságú. Az öblítőrendszer mindegyiknél megegyezik – a felszerelési magasságtól és a mélységtől függetlenül. Ez nemcsak a helyszíni telepítést könnyíti meg, hanem a kívánt működtetőlap választási szabadságát is lehetővé teszi a szerelvényezéskor. Minden Viega működtetőlap kombinálható az összes Viega Prevista tartállyal, és a felszerelés után, a későbbiekben is cserélhető.

Az optimális öblítési áramlás egyszerűen beállítható, így a Prevista tartály akár perem nélküli kerámiához is alkalmazható. Ezen kívül a WC-elemek, amelyek tetszés szerinti magasságra állíthatók, gyárilag elő vannak készítve a modern zuhanyvécék csatlakoztatásához is.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem