Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

Wavin, Grundfos, RAVAK, Comap, Construma, REHAU, MMK, GKI

Májusi hírek

2020/5. lapszám | VGF&HKL online |  1003 |

Wavin, Grundfos, RAVAK, Comap, Construma, REHAU, MMK, GKI

Zajcsökkentés a Wavintól, Grundfos nyomásfokozó, csaptelep-sorozat a RAVAK-tól, Comap vízszűrő, Construma, RE.GUARD okosvízőr a REHAU-tól, online mérnöki eszközök, GKI-felmérés.

Wavin AS+ hangszigetelés

Az erősödő urbanizáció korunkat érintő jelensége és az ezzel együtt járó fokozott zajártalom minden téren a zajcsökkentés megoldását kívánja a mérnöktársadalomtól. Fokozottan érvényes ez a sok ember egymás mellett élését szolgáló épületekben, mint amilyenek pl. a társasházak, szállodák, kórházak vagy idősotthonok. Ilyen alkalmazásokra fejleszti zajcsökkentett lefolyócső rendszereit immár 30 éve a Wavin.

A Wavin AS zajcsökkentett rendszerének új generációja az AS+. A fejlesztés a kivitelezői igényeket is szem előtt tartotta: a könnyű szerelhetőség, megbízhatóság és költséghatékonyság mind jellemzői a rendszernek. Ezeket az új, szabadalmazott, szivárgásmentes beépítést biztosító kék tömítés garantálja, ami egyúttal szükségtelenné teszi a kenést. A termék kialakítása pedig csökkenti a betoláshoz szükséges erőt.  Tervezői / beruházói szemmel az alábbi termékelőnyöket emelnénk ki:      kiváló léghanggátlása révén megfelel a DIN 4109-es szabvány előírásainak; hő-, zsír- és vegyszerállósága révén további területeken alkalmazható; Wavin Revit termékcsomag „intelligens támogatás” funkcióval; Wavin Soundchek online zajszintszimulációs szoftver. További termékinformáció: http://www.wavin.hu/as-plus

Grundfos nyomásfokozó

A Grundfos nyomásfokozó szivattyúk termékcsaládja sokféle megoldást kínál, az alapszintű és megbízható megoldástól az intelligens szivattyúszabályozásig, ami automatikusan alkalmazkodik a változó hozzáfolyási nyomáshoz és a ház összegzett vízfogyasztásához. Ezzel optimális kényelmet biztosít ügyfeleinek, a szükségleteiknek leginkább megfelelő szivattyúval. A teljes nyomásfokozó termékcsaládot úgy tervezték, hogy gyorsan és egyszerűen telepíthető legyen. Három egyszerű lépés – bekötés, légtelenítés és csatlakoztatás – és már indulhat is.  Ha alacsony zajszintű berendezést keres, a termékcsalád optimális választás. Ezek után a csapokat csendben lehet használni – még éjjel is.

Nehéz lehet időt találni arra, hogy bővítse szivattyú ismereteit. A Grundfos e-Akadémián mindent megtanulhat a szivattyú alapelvektől kezdve a műszaki adatokon át a nyomásfokozók kínálatáig, vagy más szivattyúkonstrukciókig. Regisztráció után hozzáférhet minden alkalmazáshoz és termékvideóhoz, bármikor, amikor ideje engedi.

Új csaptelepcsalád a RAVAK-tól

A RAVAK bemutatta kéz felé dőlő csaptelep kollekciójának 2020-as újdonságát, a minimalista stílusjegyekben gazdag 10° Free csaptelep-sorozatot, amely megtévesztésig hasonlít a már jól ismert 10° termékcsalád csaptelepválasztékára.

A rendkívüli 10°-os dőlés, a praktikus részletek, a széles termékpaletta, mely tartalmaz minden olyan csaptelep típust, amire szükség lehet a fürdőszobában, és a magas minőség mind-mind olyan tulajdonságok, amelyek általánosan jellemzőek a 10° koncepció összes csaptelepére. Azonban az új csaptelep-sorozat tagjai dizájn tekintetében kiemelkednek a sorból, ugyanis a csaptelepkar felső felületén lévő nyomat a 10° Free változatában nem jelenik meg! Ilyen az, amikor a minimalista formavilág és a jól bevált, kéz felé irányuló 10°-os dőlés megismételhetetlen kombinációt alkot, kibővítve ezzel a 10° koncepció eddigi lehetőségeit!

Comap Aquatis vízszűrő berendezés

A Comap Aquatis vízszűrő kisberendezés javítja a normál csapvíz minőségét a konyhai csapolóknál, ezzel csökkenti a napjainkban egyre többet vásárolt palackos vagy ballonos ásványvizek csomagolása által okozott környezetterhelést. Csökkenthető a háztartási hulladék mennyisége.

A készülék három szűrőegységet tartalmaz. Az első egység természetes aktív szenet tartalmazó, 10 µm résméretű betéttel rendelkezik, és a kellemetlen ízt okozó anyagokat (pl. klór), valamint a lebegő szennyeződéseket (pl. talajrészecskék) távolítja el a vízből. A második fokozat szintén természetes aktív szenet tartalmaz (10 µm), feladata a különböző kemikáliák (esetleges gyógyszermaradványok, növényvédő szerek) peszticidek szűrése. A harmadik fokozat üreges rostmembrán (0,1 µm), ami a vízben levő baktériumokat, vírusokat távolítja el. Előnye, hogy megőrzi a vízben található, szervezetünk számára fontos ásványi anyagokat. Ezáltal nem változtatja meg a víz kémiai egyensúlyát, megőrzi eredeti kémhatását. További Információk: comap.hu

Októberben rendezik a Construmát

Eredetileg április elsején nyitotta volna meg kapuit az idei Construma és OtthonDesign szakkiállítás, de a járványhelyzet miatt a szervezők júniusra halasztották az eseményt. Ez túl optimista döntésnek bizonyult, így újfent halasztásra kényszerültek. Tájékoztatásuk szerint a kiállítási csokor legújabb időpontja 2020. október 7–11. „Bízunk benne, hogy a kiállítást ebben az időszakban már biztonságosan tudjuk megrendezni, a korábbiakban megszokott, alapos előkészítéssel, színvonalas körülmények között. A rendezvény hozzájárulhat a gazdaság, ezen belül az építőipari ágazat lendületesebb újraindításához is, a magunk eszközeivel mindent megteszünk ennek elősegítése érdekében. A vis maior helyzetből következő halasztás miatt az új, októberi időpontra a kiállítóink szerződései automatikusan érvényesek, a már számlázott és/vagy befizetett előlegeket az új időpontra tesszük át.” – áll a szervezők közleményében. A koronavírus-járvány felbukkanása után az egész világon sorban mondták le a nagy tömegeket vonzó eseményeket, így a vásárokat, kiállításokat is.

A RE.GUARD, az okosvízőr beüzemelve!

Tavaly számoltunk be róla, hogy hamarosan új termékkel bővül a REHAU higiénikus ivóvízhálózatok kialakításához szükséges termékválasztéka. Örömmel adunk hírt róla, hogy a termék elérhető a kivitelezők számára.

A Sipi Team Kft alapítója és vezetője, Sipos László, aki több mint 35 éves szakmai múlttal rendelkezik, az elsők között élt a lehetőséggel, és több RE.GUARD okosvízőrt vásárolt. A napokban egy budapesti ikerházban két darab beüzemelésre került sor. Elmondása szerint a RE.GUARD ugyanolyan gyorsan felszerelhető, mint egy vízóra, és kompakt kivitelének köszönhetően utólagos beépítésre is alkalmas. Az okosvízőr révén az ikerház lakásaiban biztosított a csőtörés felismerése, a vízfogyasztás, a víznyomás ellenőrzése és a vízhőmérséklet higiéniai hatásának felügyelete. Az alábbi cikkszámon rendelhető: RE.GUARD vízőr DN 20 – G1 Cikkszám: 457 303-001 RE.GUARD vízjelző Cikkszám: 457 310-001 RE.HUB Gateway Cikkszám: 457 312-001. Beszerelés után a RE.GUARD alkalmazáson keresztül, négy rövid lépésben helyezhető üzembe.

Online mérnöki eszközök

A Magyar Mérnöki Kamara a teljesség igénye nélkül összeállított néhány olyan programról szóló információt, amely segítheti a távoli munkavégzést. A szakmai szervezet ezzel kí- vánja elősegíteni a minél gördülékenyebb digitális átállást. – A munka során eddig is használtak a mérnökirodák számos eszközt, amelyek a távoli munkavégzést támogatják, így több alkalmazás nem lesz újdonság a kollégák számára. Sok mérnökiroda dolgozik már jól bejáratott eszközökkel, amelyek a munkatársak közötti távolság ellenére lehetőséget adnak hang, kép, vagy akár a tervek továbbítására. Több eszköz lehetővé teszi, hogy akár a munkahelyi gépet, akár gépek hálózatát is virtuálisan lássa a távolról dolgozó kolléga. Ebben kíván segítséget nyújtani a kamara néhány javaslattal, amelyek a meglévő eszközök mellett akár további, a távoli munka támogatását tudják erősíteni – írják. A programokat a kamara honlapján lehet elérni.

A korszerűsítések időszaka jön?

A GKI felmérése szerint az építőipari bizalmi index, vagyis a szektor gazdasági kilátásai 2019 eleje óta lényegében folyamatosan romlanak. A lakásfelújítás és -korszerűsítés terén működő cégek várakozásai is mutattak kisebb visszaesést, de az elmúlt egy évben a stagnálás a meghatározó tendencia. Ez alapján valószínű, hogy ha az építési piac a jelenlegi „hibernált” állapotából feléled, a felújítási és korszerűsítési piac számottevően élénkülhet. E szegmens növekedése a lakásépítésnél jóval kedvezőbb lehet. Március első felében a lakásfelújítással és lakás-korszerűsítéssel foglalkozó cégek 22%-a tervezte a foglalkoztatott létszám bővítését, leépítésekre ugyanakkor egy sem számított – mindez jól jelzi a munkaerőhiány jelentős szerepét.

ConstrumaGrundfosMMKREHAU


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem