Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Klímatechnika

Klímafűtés – kiterjesztett lehetőségek

2020/5. lapszám | támogatott cikk |  7001 |

Klímafűtés – kiterjesztett lehetőségek

Fűteni split klímával egyre kevésbé tűnik ördögtől való gondolatnak. Két olyan technológia megszületése kellett ehhez, amely biztosítja a széles működési tartományt. Az első az inverteres kompresszor, a második az elektronikusan vezérelt expanziós szelep.

Amennyiben ez a két rendszerelem rendelkezésre áll, a működési tartomány kiszélesítése már csak megfelelő gyártmánytervezés, méretezés és persze a szükséges vezérlőszoftver precíz kialakításának kérdése. A Polar márka „X” sorozatú split klímaberendezései mindezekkel a technológiai erősségekkel fel vannak vértezve, így egyértelműen ajánljuk akár teljes körű, monovalens fűtési üzem kialakítására is.

A klímás fűtési megoldások már elég régen elérhetők a napi kereskedelmi forgalomban is, így mára elég idő jutott arra, hogy a gyakorlati tapasztalatok, az alkalmazás kérdései, problémái, nehézségei visszacsatolásra kerüljenek a fejlesztő műhelyekbe. Így ma már nemcsak az alap építőelemek tekintetében állnak rendelkezésre fűtő klímaberendezések, hanem teljes koncepcióját tekintve fűtésre optimalizált gépek is kezdenek megjelenni a piacon. A Polar X sorozatú berendezései méltán népszerű termékei ennek a törekvésnek.

De mik is azok a funkciók, paraméterek, mi az a tudás, ami kiemeli ennek a készüléknek a fűtési képességét más típusokhoz képest? Talán az első, mindenki számára azonnal szembetűnő kiemelkedő paraméter a működési tartomány. A Polar X sorozat berendezései mínusz 22 °C külső hőmérsékletig képesek problémamentes fűtési üzemben működni.

Emellett azonban olyan, kevésbé forradalmi, mégis igencsak hasznos szolgáltatásokkal rendelkeznek, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a problémamentes fűtési üzemeltetéshez. Gyárilag beépített, és a gép saját vezérlő elektronikája által működtetett csepptálca fűtéssel rendelkezik, mely megakadályozza, hogy a kültéri egységek kondenzvize megfagyjon, és jégbe dermessze a berendezést. A leolvasztás funkció intelligens módon, a külső körülményekhez igazodva működteti a lefagyás-mentesítést. Amennyiben a külső körülmények változékonysága, a kültéri optimálistól eltérő elhelyezése mégis elindít egy túljegesedést, lehetőség van a leolvasztó funkció mechanikus, kézi indítására tetszőleges időpontban.

Különleges, mégis igen hasznos funkció a „fagymentes helyiség” opció. Ebben az üzemmódban a berendezés + 8 °C hőmérsékleten tartja a helyiséget. Mivel ilyen alacsony fűtési hőmérsékletbeállítás a split klímában általánosságban nem létezik, alkalmi használatú helyiségek, épületek esetében remek szolgálatot tehet a Polar X sorozat a fagyveszély elkerülésében. Végül pedig a Polar X alapban beépített WiFi funkcióval rendelkezik, amely folyamatosan lehetővé teszi a berendezés be- és kikapcsolását, hőmérséklet állítását, és működésének monitorozását.

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy megfelelő méretezés mellett a Polar X sorozatú split klímái bátran alkalmazhatók akár önálló fűtési megoldásként is.

Gyártó és forgalmazó: COOL Airconditional Kft.
Bemutatóterem: 1043 Budapest, Tél utca 3-7.
Tel: +36 1 272 1740

Klíma


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem