VGF&HKL szaklap

Szakmakörnyezet

Áprilisban jön a Construma

2020/3. lapszám | támogatott cikk |  152 | |

Áprilisban jön a Construma

Az építőipar hazai csúcsrendezvénye, az otthonteremtés legnagyobb kiállítása, a Construma-csokor 2020-ban április 1–5. között várja ismét a szakma képviselőit. Egy időben, egy helyen több mint 500 cég fogadja a látogatókat 4 pavilonban a Hungexpo területén.

Az idei kiállítási csokor fókuszában az ágazat fejlesztéseit is jelentősen meghatározó irányvonalak, így a korszerű anyagok használata, az innováció, az energiahatékonyság, a digitalizáció és a fenntartható fejlődés állnak. A kiállítók és a programok is ezeket az irányokat képviselik a mai kor kihívásainak megfelelőn, az építőipari és lakberendezési trendek változásait előrevetítve.

Az építkezéshez szükséges anyagok, termékek, szolgáltatások ezúttal is a legnagyobb A pavilont töltik meg. A megújuló energia és az épületgépészet területéről érkező cégek pedig a D pavilonban lesznek, a Reneo keretében. A Reneo, mely Magyarországon egyedülálló módon kiállítási keretek között mutatja be a megújuló energiák építőipari alkalmazási lehetőségeit, gyakorlati bemutatókkal, szakmai előadásokkal kísérve.

A Reneo által összefogott tematikákban a legnagyobb területet a szoláris energia hasznosításával foglalkozó cégek teszik ki, továbbra is ez a legnépszerűbb tematika kiállítói és látogatói oldalról is. A csokor kiállítóinak listája már elérhető a honlapon.

Várhatóan idei is nagy sláger lesz a látogatók körében a megújuló energia, azon belül is a napenergia hasznosításának lehetőségei. A napelemek szerelését is megtekinthetik a látogatók egy külön bemutató keretében. A már elmaradhatatlan Öko City szigeten a közel nulla energia igényű épületekről, az ehhez elérhető megoldásokról kaphatnak hasznos információt.

A D pavilonban felállított konferencia teremben az első két napon a mérnökök szakmai továbbképzését szolgáló konferenciák lesznek a BPMK szervezésében. Ugyanitt kerül sor majd a pénteki napon egy a Rockwool által szervezett programra. Lesz ezen felül Ökohome konferencia, egy az ÉVOSZ által szervezett pódiumbeszélgetés az építőipari költségekről, kerekasztal-beszélgetés a bérlakásépítési programról, hogy csak néhányat említsünk. A teljes konferencia programja a honlapon megtekinthető.

A lakberendezési és design tematikát felölelő Otthon Design (mely szintén két pavilont tölt meg) ezúttal is felvonultatja a lakásbelső kialakításhoz szükséges termékeket, bemutatókkal tarkítva, ingyenes lakberendezési tanácsadással fűszerezve.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a 2020. április 1–5. között megrendezésre kerülő CONSTRUMA 39. Nemzetközi építőipari szakkiállításra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról a Keleti, a déli és a Nyugati pályaudvarra, illetve Zugló, Kőbánya-felső, Kőbánya-Kispest és Kelenföld állomásokra. Részletesebb információ a honlapon elérhető.

Nyitva tartás

Szakmai napok: április 1–3., naponta 10-től 18 óráig
Nagyközönségnapok: április 4–5., naponta 10-től 18 óráig (vasárnap 17 óráig)

Bővebb információ: construma.hu

ConstrumaKiállítás


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem

Kapcsolódó