Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

Polar, Bosch, Ke Kelit, ITM, Rehau, Vaillant, MMK

Márciusi hírek

2020/3. lapszám | támogatott cikk |  1088 |

Polar, Bosch, Ke Kelit, ITM, Rehau, Vaillant, MMK

Digitális fan coil termosztát a Polartól, asztali állvány okostermosztáthoz a Boschtól, ünnepel a Ke Kelit Magyarország, nyilvános a klíma- és energiastratégia, oBKT-modulok a Rehautól, aroVAIR termékcsalád a Vaillanttól, a Magyar Mérnöki Kamara vezeti a gázszerelői nyilvántartást.

Egy dizájn műremek: Polar DFI-0200A digitális fan coil termosztát

A mai, modern belsőépítészeti megoldásokat alkalmazó köz- és magánépületek esetében nem könnyű egyensúlyt találni a dizájn és a műszaki megoldások között. Fan coil-rendszerekkel épített épületek esetében erre kínál megoldást a Polar új, digitális fan coil termosztátja.

A DFI-0200A egy elegáns, süllyesztve beépíthető vezérlő, mely egy visszafogott, sötét üvegfelület mögött rejtőző érintésérzékeny kezelőfelülettel rendelkezik. Elég érintés nélkül elhúzni kezünket az üveglap előtt, és máris életre kel a kijelző. A pulzáló zöld falevélikon az ECO funkciók nyomógombján elegánsan hív a takarékos üzemeltetés irányába. Funkcionalitása pedig szinte mindent tudó: 2 és 4 csöves üzemmód, időzítések, automata funkciók, fagyvédelem, mod-bus kapcsolat. Gyártó és forgalmazó: COOL Airconditional Kft. Bemutató terem: 1047 Budapest, Tél utca 3-7. Tel: +36-1-272-1740

Asztali állvány a CT200 okostermosztáthoz

CT 200 okos termosztát segítségével fűtési rendszere modernizálható. A szabályozhatóság miatt csökken az elfogyasztott fűtés energia, így csökken a lakás fűtési költsége is. Az asztali állvány segítségével a lakásban bárhol felállítható az intelligens szabályozót. Ez igazán praktikus – különösen a lakás modernizálása során. A készülék a Bosch HomeCom Pro segítségével gyors és egyszerű hozzáférést biztosíthat a szerelő számára a fűtési rendszerrel kapcsolatos adatokhoz.

Intuitív és egyszerűen használható. A szerelő automatikusan megkapja az összes hibaüzenetet és karbantartási üzenetet. Ez segíthet a hibák gyorsabb kiküszöbölésében, és jobban gondoskodik a fűtési rendszerről, mint valaha. A termosztát támogatja a modulációs gázégőket: a szabályozó könnyedén biztosítja a lehető legnagyobb hatékonyságot és növeli a kazán élettartamát.

Ke Kelit Magyarország: Köszönjük a bizalmukat!

A Ke Kelit GmbH. magyarországi csapata ezúton szeretné megköszönni minden épületgépész mérnöknek, épületgépész kivitelezőnek, beruházónak, generálkivitelezőnek, épületgépész képzésben dolgozónak és nagykereskedelmi partnereinek, hogy segítségükkel 2019-ben AZ ÉV CÉGE lett a Ke Kelit GmbH.-n belül.

Az anyavállalat minden évben csak egy személyt, vagy cégrészleget díjaz, és a 2019-es évben a több mint 60%-os árbevétel fejlődést realizáló magyarországi képviselet lett a kitüntetett. Az Önök segítségével elért elismerés azért is különleges, mert a 75 éves Ke Kelit GmbH. története során még soha nem nyert külföldi képviselet. A magyarországi gyári képviselet a továbbiakban is azon lesz, hogy megszolgálja a hazai partnerei bizalmát.

Nyilvános a klíma- és energiastratégia

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a közelmúltban elfogadott energia- és klímapolitikai stratégiai dokumentumokat. Ezek szerint a magyar villamosenergia-termelés már 2030-ban is kilencven, 2050-re pedig teljesen karbonsemleges lesz, kiváltva a földgázt. A lakossági szegmensben természetesen nem lehet szó a földgáz kiváltásáról, ám nyilvánvalóan itt is csökkenteni kell a kibocsátás. Az anyag alapján egyelőre nem világos, hogy ezt milyen módszerekkel kívánjuk elérni, az egyik lehetséges és környezetbarát opció, a hőszivattyú nem kap hangsúlyos szerepet a stratégiában.

Az ITM a stratégiai dokumentumok mellett a tavalyi év végén útjára indított klímapolitikai kérdőív kiértékelésének eredményeit is hozzáférhetővé tette. A kérdőívet kitöltő több mint 200 ezer ember 92 százalékban támogatja, hogy hazánk 2050-re klímasemleges legyen.

Előregyártott oBKT-modulok

Az épületszerkezet-temperálás elve az épületszerkezetek tárolótömegének hasznosításán alapszik. Ismertek kimagasló előnyei a maximás komfort, az alacsony befektetési és üzemeltetési költségek. Újra előtérbe került a felületközeli, oBKT kialakítás, melyhez a REHAU már az előregyártott modulokat kínálja, amelyek használatával a kivitelezési idő, az élőmunka ráfordítás az építkezésen jelentősen rövidül. Az oBKT-modulok üzemi előregyártása magas minőséget garantál. A szállítás az építkezésre szállítókereten, just in time módszerrel történik.

Minden modul egyedi azonosítóval ellátott, ami a műszaki adatok mellett tartalmazza a terv szerinti fektetés helyét is. Rendelhető méretek/termikusan aktív felületek:

  • szélesség: 0,75/0,90/1,05/1,20/1,50 m,
  • hosszúság: 1,50 m-től 15 cm ugrásokkal 5,70 m-ig,
  • egyedi modulméret is lehetséges.

Megjelent a Vaillant aroVAIR termékcsalád

Néhány vezető európai piac után idén Magyarországon is megjelent a Vaillant aroVAIR termékcsaládja. Első körben csak a magas fali, kazettás és légcsatornához köthető fan-coil egységek kaphatók (különböző teljesítménnyel), ugyanis a bevezetés és így a komplett paletta áprilistól lesz csak teljes, a vadonatúj parapetes készülékek bevezetésével. Az aroVAIR ventilátoros konvektorok segítségével a Vaillant márka a hazai piacon is rendszermegoldások szállítójává válik a lakóépületek, illetve közintézmények hőszivattyús berendezései kapcsán.

Partnereink magyar nyelvű oktatási segédlet (amely egyben tervezési útmutató) által ismerhetik meg közelebbről ezeket az egységeket. Az aroVAIR termékcsalád széles körű felhasználhatóságát opcionálisan rendelhető tartozékok (3-utas szelepkészletek; külső (vezetékes) szabályozók) gazdagítják.

A kamarához kerültek a gázszerelők

A földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvény 88. §-ának 2019. december 17-én megjelent módosítása alapján a csatlakozóvezeték- és a felhasználóiberendezés-létesítési, a biztonsági előírást érintő felszerelési és időszaki ellenőrzési tevékenység folytatására irányuló szándékot a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerint a Magyar Mérnöki Kamarához kell bejelenteni. A fentiekkel összefüggően korábban a Kormányhivatalok által vezetett „gázszerelői nyilvántartást” 2020. január 1-jét követően a Magyar Mérnöki Kamara vezeti. A Kormányhivatalok és a Kamara közötti átadás-átvétel folyamatban van, várhatóan január első felében megtörténik.  A Kamara a nyilvántartással összefüggő feladatok ellátását (új nyilvántartásba vétel, hosszabbítás, törlés, módosítás) a nyilvántartással összefüggő átadás-átvétel befejezését követően tudja végezni. A nyilvántartás vezetésével összefüggő eljárás egyebekben nem változott.

A kamara létrehozott egy új e-mail elérhetőséget gazszerelok@mmk.hu címmel, ahol a rendszer végleges kialakításáig az érdeklődők információt kérhetnek.


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem