Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Saunier Duval távszabályozási megoldások

2020/11. lapszám | támogatott cikk |  710 |

Saunier Duval távszabályozási megoldások

Közismert tény, hogy az okostelefonoknak mekkora szerepe van ma már a mindennapi életben. Ez nem csak az eszközökbe integrált számtalan funkció miatt alakult így, hanem az egyre szélesebb spektrumú mobil applikációk elterjedéséből adódóan. Ez az aktuális trend természetesen a fűtési hőtermelőket sem kerülheti el.

A Saunier Duval márka 2015 őszén vezette egységesen be egyszerű „okostermosztátját”, a MiGo-t és annak ingyenesen elérhető applikációját. Ez a készülék (külső hőfokérzékelő nélkül), a telepítési helyhez kapcsolódó internetes meteorológiai hőmérséklet adatok figyelésével és néhány, a fűtési üzem működését optimalizáló (öntanuló) funkcióval egy időjárás-követő szabályozó szerepét látja el, de csak egyetlen fűtési körből álló rendszerek esetén (akár időprogrammal ellátott HMV készítés mellett).

A MiGo okostermosztát azonban csak buszkommunikációra képes Saunier Duval gázkészülékek esetén alkalmazható, bővítési lehetőségek nélkül. Az innovatív francia gyár néhány éve a Vaillant Csoport elsőszámú levegő-víz hőszivattyú termelőegysége lett, továbbá a Saunier Duval brand alatt is olyan szabályozástechnikai megoldások jelentek meg, amelyekhez feltétlenül szükség van egy saját internetes átjáróra is. Ez a gateway a MiLink v3, amely idén ősztől, „csomagban” az új IsoTwin Condens beépített tárolós kondenzációs gázkészülékekkel, illetve az igények függvényében választható MiPro Sense rendszerszabályozók bármelyikével a távszabályozás korlátlan szabadságát kínálja.

A beépített WLAN kommunikációnak köszönhetően a MiLink v3 egységet egyszerűen csak a gázkészülék alján elhelyezkedő rögzítő-elemekre kell felhelyezni és a szállítási terjedelembe tartozó bekötőkábellel csatlakoztatni. Ezt követi az iOS vagy Android operációs rendszerek alatt ingyenesen futó MiControl okostelefonos applikáció letöltése, amely már az első megnyitáskor, lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót abban, miként lehet a csatlakoztatott internetes átjárót „életre kelteni” néhány, könnyen elvégezhető művelet segítségével.

Szervizes és végfelhasználói szempontból óriási előny, hogy a MiPro Sense rendszerszabályozó, valamint a MiControl App struktúrája szinte teljesen azonos, így a biztos kezeléshez elegendő csak egyetlen eszközt alaposabban megismerni, majd az elsajátított ismeretek birtokában a többi alkotóelem működtetése sem fog problémákat okozni. Az applikáció első menüszintjén a különböző körök üzemmódjai, valamint kívánt hőmérsékleti értékei tekinthetők át és programozhatók a szükségletek függvényében be. A második szint a teljes rendszer legfontosabb paramétereiről ad átfogó áttekintést. A legutolsó és egyben legrészletesebb menü a különböző beállítások szintje, számos kiemelkedően fontos és a kényelmet szolgáló funkcióval.

A Saunier Duval új rendszerszeméletéről részletesebb információk a „Kicsomagoljuk a jövőt” kampány weboldalán találhatók.

OkosotthonSaunier Duval