Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Szakmakörnyezet

Október elején Construma!

2020/9. lapszám | támogatott cikk |  8188 |

Október elején Construma!

Az idei rendkívüli helyzet nem tette lehetővé tavasszal, hogy szokásos időpontjában megrendezésre kerüljön a CONSTRUMA csokor. Azonban a szervező HUNGEXPO Zrt. az első pillanattól azon dolgozott, hogy a megváltozott körülményekhez igazodva, a lehető legbiztonságosabb körülmények között ősszel megrendezhesse. Október 7–11. között a CONSTRUMA / OTTHONDesign csokor kiállítói számos konferencia és workshop kíséretében várják majd a látogatókat.

A gazdasági élet újraindulásával az online megoldások mellett az üzleti életnek ismét fokozott szüksége van a személyes találkozók, konferenciák, kiállítások lehetőségére is, hogy még nagyobb teret biztosíthassanak a fejlődésnek.

A HUNGEXPo célja, hogy a CONSTRUMA / OTTHONDesign csokor október 7–11. között hatékony és biztonságos találkozási pontot biztosítson az építőipari ágazat, a belsőépítészeti, lakberendezési szakma szereplői számára. Ezen találkozások és a tárgyalások során létrejövő együttműködések, üzletek most talán még fontosabbak az iparágban, mint valaha. Elengedhetetlen, hogy a vállalatok megőrizzék, erősítsék pozíciójukat, esetleg új szereplőként lépjenek be erre a piacra. A cégek itt bemutatják, milyen új megoldásokkal adnak választ egy új korszak kihívásaira.

ELSŐ A BIZTONSÁG!

Mindezt biztonságos környezetben tekinthetik meg a látogatók. Az elmúlt hónapokban a HUNGEXPO összeállított egy POST COVID kézikönyvet az egészségügyileg biztonságos kiállításszervezéshez. A rendezvényekre vonatkozó szabályrendszer célja, hogy a HUNGEXPO területén vírusmentes körülményeket teremtsenek az üzletkötéshez, tudásmegosztáshoz, a személyes networking-hez.

A teljesség igénye nélkül néhány eszköz a széleskörű POST COVID szabályozásból:

 • A kiállításnak helyet adó pavilonok előzetes fertőtlenítése, vírusmentesítése speciális fertőtlenítő gép segítségével, naponta fertőtlenítő takarítás virucid és baktericid anyagokkal.
 • A beléptetés során a résztvevők testhőmérsékletének ellenőrzése a fogadócsarnokokban kihelyezett hőkamerás kapuval.
 • Belépés előtti kötelező kézfertőtlenítés a bejáratoknál.
 • A teljes területen érintésmentes kézfertőtlenítő pontok, zárható szemetesek, ahol szükséges, plexi falak biztosítása.
 • Érintésmentes eszközök használata a mosdókban: csapok, szappan-, fertőtlenítőszer-, papírtörlő adagolók.
 • Érintésmentes megoldások szélesebb körű alkalmazása (badge leolvasás belépéskor, online belépő nyomtatás, érintésmentes fizetés stb.)
 • A mosdókban óránként teljes körű virucid, baktericid fertőtlenítő takarítás végzése.
 • A közösségi terek gyakran érintett felületeinek virucid fertőtlenítése folyamatosan – az üzemelési idő alatt – min. 4 óránként megtörténik
 • A megfelelő távolság tartását, a zsúfoltság elkerülését szélesebb járófelületekkel, haladási irányok kijelölésével, előzetes online tárgyalási időpont foglalási lehetőséggel segítik.

A LÁTOGATÓK MÁR VÁRJÁK

A piaci igények felmérésére kutatást végzett a HUNGEXPO a kiállítói és a látogatói körében az újrainduló rendezvényeken való részvételi hajlandósággal kapcsolatban.

Az eredmények azt mutatják, hogy

 • a látogatók sokkal kevésbé érzik, hogy fertőzésveszélynek lennének kitéve egy szakkiállításon, mint mondjuk a tömegközlekedési eszközökön vagy fesztiválokon,
 • a jövőbeni aktivitással, életvezetéssel kapcsolatos kérdésünkre a többség (57%), korosztálytól függetlenül, azt a választ adta, hogy: „Alig várom, hogy aktívabb életet élhessek; minden engedélyezett lehetőséget kihasználok”,
 • a látogatók már nagyon várják a kiállításokat, a megkérdezettek 89%-a mondta, hogy tervezi a kiállítás-látogatást, nem jellemző a járvány miatti félelem.

A kiállításra előzetesen online megvásárolható a jegy a honlapon, így elkerülhető a sorban állás a helyszínen. A szervezők ezt a megoldást kedvezményesebb jegyárral is ösztönzik.

Nyitvatartás
Szakmai napok: 2020. október 7–9., 9-től 18 óráig
Nagyközönség napok: 2020. október 10–11., 9-től 18 óráig (vasárnap 17 óráig) 

TEKINTSÜNK MÁR ELŐRE IS! – SAVE THE DATE CONSTRUMA 2021!

Bár még előttünk egy őszi kiállítás, de már most érdemes bevésni a naptárba a jövő évi CONSTRUMA csokor időpontját.

2021.ben április 14–18. között a csokor részeként ismét lesz HUNGAROTHERM kiállítás is, az épületgépészek hazai nagy találkozója.

Bővebb információk:  construma.hu

ConstrumaKiállításRendezvény