Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

Bosch, Testo, Oventrop, Geberit, VOGEL&NOOT, OMÉN, Weishaupt, Resideo, Gebo, Warnex

Szeptemberi hírek

2020/9. lapszám | VGF&HKL online |  1839 |

Bosch, Testo, Oventrop, Geberit, VOGEL&NOOT, OMÉN, Weishaupt, Resideo, Gebo, Warnex

Elektromos konvektor a Bosch-tól, Testo mérőműszerek, Unibox szabályozó, Geberit csőhántoló, csőradiátorok a VOGEL&NOOT-tól, zajlik az idei OMÉN szervezése, nyílt nap a Weishauptnál, Braukmannra vált a Resideo, rozsdamentes termékcsalád a Gebo-nál, hiánypótló gázkonvektor a Warnex-tól.

Bosch HC 4000

A Bosch elektromos konvektoraival mindenütt kellemes meleget teremthetnek. A fűtési üzem adaptív beállítására alkalmas hőmérsékletszabályozó gondoskodik arról, hogy kellemes meleg legyen otthonában a kívánt pillanatban. Az egyedileg beállítható heti program mellett az időzítő funkcióval rövid időre is rugalmasan szabályozható a fűtési program. Ennek köszönhetően a konvektor képes önmagát beállítani az egyedi igényekhez és hőmérsékletekhez.

A konvektor egyszerűen beállítható a LED-kijelző használatával és a készülék egyszerűen felszerelhető a falra. A konvektor biztonságos es stabil álló üzembe helyezését a készülék lábak biztosítják. A mindenkor biztonságos üzemeltetést a túl melegedés elleni védelem es a gyermek zár garantálja. A fröccsenő víz elleni védelemnek köszönhetően az elektromos konvektor ideális fürdőszobákba is.

Testo mérőműszerek kedvező áron

A promócióban megjelölt testo 300 füstgázelemző szettek és a testo 868 hőkamera most kedvezményes áron kapható 2020. december 31-ig. A Testo által kínált füstgázelemző csomagok hatékony megoldást kínálnak lakossági rendszerek vizsgálatára.

A műszerrel könnyedén megállapítható a hatásfok, a füstgázveszteség, a huzat és megannyi más mérendő mennyiség is. A testo 868 hőkamerát használhatjuk akár a testo 300 műszerrel való mérések kiegészítéseként a fűtéstechnikai rendszer vizsgálatára, vagy karbantartási célra is. Mérési eredményeinket mindkét műszer típusnál digitális formában is dokumentálhatjuk.

Új Unibox padlófűtési szabályozócsalád

Az új Oventrop-Unibox edzett üveg borítással, kiváló minőségű kivitelben, különböző színekben valódi látványosság a fürdőszobában. A hófehér vagy fekete üvegburkolat nem csak ízléses, hanem funkcionális is: a már meglévő változat burkolata egyszerűen lecserélhető.

Az Unibox, a Cofloor padlófűtési rendszer része felületfűtés és -hűtéshez. A moduláris megoldások révén a fürdőszobák gyorsan és költséghatékonyan felújíthatók. Minden eleme tartós, értéknövelő. Kompatibilis az Oventrop felületfűtési rendszerével. Az üvegborítás kiemelkedően jó minőségű, fehér és fekete színben elérhető. Az „R-Tronic” termosztáttal a távszabályozás megoldható.„Európai Termékdizájn 2019” nagydíjas termék. Tovbbiak: www.oventrop.com

Geberit csőhántoló

A Geberit a szennyvízelvezető rendszerek kiépítéséhez modern és rendkívül hatékony szerszámokat kínál. Ilyen eszköz az új Geberit csőhántoló is, melyet a Geberit PE és a Geberit Silent-db20 szennyvízelvezető rendszerek telepítéséhez terveztek. Segítségével a csöveken és idomokon képződött oxidréteg eltávolítható, és a rendszer elemei mindössze másodpercek alatt előkészíthetők a Geberit elektrokarmantyúval történő hegesztéshez.

A csőhántoló szerszám hagyományos akkumulátoros csavarbehajtóval vagy fúrógéppel használható. Különösen alkalmas szűk és nehezen hozzáférhető helyeken történő munkavégzéshez. Készletben történő vásárlás esetén a csőhántolók praktikus, könnyen hordozható műanyag kofferben érkeznek. Elérhető átmérők: d56, d63, d76, d90 és d110. A Geberit csőhántoló készletben vagy egyenként is kapható. Egyszerű késcsere, pótpengék rendelhetők.

Flores csőradiátorok a VOGEL&NOOT kínálatában

Új fürdőszobai csőradiátorral bővült a VOGEL&NOOT termékkínálata. A Flores modelleket egyenes és íves kivitelben, négypontos csatlakozással kínálják. A kiváló minőségű, rozsdamentes acélból készült fűtőtesteket D-profilú gyűjtőcsövek teszik különlegessé.

Alkalmasak akár alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekben történő használatra is. A csőradiátorokat felfüggesztő szettel együtt szállítják. Igény szerint elektromos fűtőpatron rendelhető hozzá, így a Flores modellek használhatók fűtési szezonon kívül is. Hamarosan króm kivitelben is elérhetővé válik.

Közeleg az idei OMÉN

Gőzerővel zajlik az idei Országos Magyar Épületgépész Napok (OMÉN 2020) szervezése. Ennek nyomán már megnyílt az út az Év Emberei díjakra való jelölésekre, és meghirdették a nyilvános tervpályázatot is épületgépész tervezők részére. Az OMÉN rendezvények hagyományosan az év legnagyobb épületgépészeti seregszemléi, változatos, sokszínű tematikával. Az idei rendezvény időpontja: 2020. november 23–27. Ahogy a korábbi években, 2020-ban is elmaradhatatlan programpontja lesz a rendezvénynek a díjak kiosztása. A szervezők már közzétették felhívásukat az idei ÉV Emberei díjakra történő jelölésre. A szakma képviselőinek ajánlására így az idén is elismerik az év tervezőjét, oktatóját, mérnökét, kivitelezőjét és márkaképviselőjét. Az ÉV emberei-díj mellett idén is meghirdették a szokásos tervezői pályázatot. Ennek témája az utóbbi öt évben megvalósult, illetve tervezett, műszaki innováció szempontjából kiemelkedő létesítmény épületgépészeti tervezése.

Ismét nyílt nap a Weishauptnál

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Weishaupt Épületgépész Diákok Nyílt Szakmai Napja! Időpont: 2020. szeptember 25-én 9-től 17 óráig. Helyszín: Weishaupt Hőtechnikai Kft. – 2051 Biatorbágy, Budai u. 6. A rendezvény különlegessége, hogy az eseményre diákok, gyártó cégek és kivitelező partnerek is érkeznek. Rengeteg érdekes programmal, előadással, gyakorlati feladatokkal, streetfooddal, frissítő italokkal, játékokkal várják a vendégeket. A létszám korlátozott, ezért kérjük, hogy mihamarabb legyen kedves jelezni részvételi szándékát a weishaupt.hu oldalon. A rendezvény keretében tartják meg a Skills Nemzeti Döntöt is a raktár elkerített részén, 3+ fő részvételével.

Braukmannra vált a Resideo

A Resideo Kft., a Resideo Technologies Inc. (NYSE: REZI), magyar leányvállalata, a lakossági komfort- és biztonságtechnikai megoldások globális szállítója bejelentette, hogy a már magyar piacon is jól ismert hagyományos vízvezetéki szerelvényeit ezentúl Braukmann márkanév alatt forgalmazza.

A változás a Resideo márka építésének egyik fontos mérföldköve. Ügyfeleink június hónaptól kezdve találkozhatnak a termékek csomagolásán a Braukmann termékcsalád névvel. Az első Braukmann termékcsalád névvel ellátott termékeink a karimás ivóvíz nyomáscsökkentők és szűrők lesznek. Emellett számos fűtési szerelvény, mint például a beszabályozó szelepek csomagolásán is megjelenik majd a Braukmann márka. A Braukmann név évtizedek óta jól ismert az európai vízvezetéki szerelvények piacán, a prémium szegmensben, mint számos innovatív termék fejlesztője és szállítója. A Resideo 1980-ban vásárolta meg alapítójától a vállalatot. A 75 éves múltra visszatekintő megbízható, innovatív vízvezetéki termékeket azóta már közel 18 millió háztartásban szerelte be több, mint 100 ezer telepítő partnerük.

Új rozsdamentes termékcsalád a Gebo-nál

A víz minősége az élet minden területén egyre fontosabb. A beépített alkatrészek jelentősen befolyásolják a benne folyó, keringő víz mikrobiológiáját. Ezt szem előtt tartva a GEBO új termékcsaláddal bővíti a választékát.

A gebog316 termékcsaládon belül kétféle terméktípus forgalmazását kezdjük el az idén, ezek a rozsdamentes menetes fittingek és golyóscsapok. A gebog316 termékek kiváló minőségű anyagból készülnek és magas ellenálló képességgel rendelkeznek a savakkal és a korrózióval szemben, így használatuk lehetővé teszi, hogy a legmagasabb szinten járuljunk hozzá a víz minőségének megőrzéséhez. A kisebb meghibásodási veszély nagymértékben csökkentheti a vízveszteséget, amire korunk környezettudatos emberének oda kell figyelnie. Ha többet szeretne megtudni a gebog316 termékcsaládról, keresse fel weboldalunkat, vagy kérje termékeinket a viszonteladóinktól.

Hiánypótló gázkonvektor a hazai fűtés piacon

A Warnex Zrt. által forgalmazott Hunor HDU-3 DK és Hunor HDU-5 DK parapetes gázkonvektorok minden mai jogszabálynak megfelelnek, a magas hatásfokuk mellé pedig rendkívül kedvező ár párosul. Elektromos szikráztató gomb, hőmérséklet érzékelő és kijelző, fehér burkolat és kiváló teljesítmény jellemzi a készülékeket, amelyek „A” energiahatékonysági besorolással és 92%-os hatásfokkal működnek. A konvektorok öntöttvas hőcserélővel rendelkeznek, ezáltal gátolva a lemez tágulásából-összehúzódásából eredő zajokat. A parapet kivezetése „háromszög csillagos”, amely a hazai piacon a legtöbb darabszámban felszerelt készülékekkel megegyező kivitel, így egy konvektorcsere gyorsan és egyszerűen megoldható. A készülékek heti programozható termosztáttal is rendelhetőek. A Hunor gázkonvektorok rendeltetésszerű használat mellett energiatakarékos, hosszú távú és hatékony fűtési megoldást nyújtanak a felhasználók részére.

BoschGeberitGeboOventropResideoTestoWeishaupt