Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLHűtéstechnika

Adiabatikus hűtés

2021/4. lapszám | Vári Csaba |  8213 |

Adiabatikus hűtés

Méltatlanul mellőzzük az adiabatikus hűtést a technológiai és komfort hűtési igények esetén. Elvétve szólnak híradások a szakmai folyóiratokban megvalósult adiabatikus hűtési rendszerekről. Ezek a híradások azonban kivétel nélkül arról számolnak be, hogy az adiabatikus hűtések meglepően hatásosak, megbízhatóan működnek, és töredéknyi energiát használnak fel, amellett, hogy a beruházási költségük is jelentősen alacsonyabb a szokásos gépi hűtésekkel összehasonlítva.

A technológiára kidolgozott kidolgozott módszerek és berendezések alkalmazhatók új létesítmények kivitelezésénél is, de beépíthetők meglevő szellőzési rendszerekbe is. Az adiabatikus hűtés a magas fajlagos teljesítményű technológiai hűtéseket kivéve a szellőzési rendszerekben mindenhol használható.

A cikk még 4 536 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Hűtés