Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Új Elco kazán sorozatok

2021/1-2. lapszám | támogatott cikk |  70 |

Új Elco kazán sorozatok

Az ELCO Heating Solutions magyar képviselete tavaly év végén bemutatta a forradalmian új, tovább bővített, magas hatásfokú ipari gázkazán-kínálatát. Az új fali THISION® L PLUS és az álló TRIGON® L PLUS kazáncsaládjai egy olyan piaci szükségletet oldanak meg, amellyel a szerelők és kivitelező cégek évek óta küzdenek, de igazán jó megoldást csak relatív költségesen sikerült találni.

Országszerte nagyon sok, különböző típusú épületben, intézményben elöregedett, korszerűtlen, hagyományos tüzelésű, lemez vagy öntöttvas tagos álló kazán üzemel. Azon túlmenően, hogy ezen berendezések energetikai paraméterei messze nem felelnek meg az egyre nagyobb kényszert jelentő követelményeknek (ErP-előírások, GAR, BREEAM minősítések), de a javíttatásuk és az alkatrészellátásuk is egyre nehezebben megoldható.

Az új generációs ELCO kazánok igen erőteljes teljesítményt kínálnak rugalmas telepítési és egyszerű karbantartási lehetőségek mellett. Az új kazánok teljesítményre vetített helyigénye lenyűgözően kicsi, így magasabb fokú rugalmasságot kínálnak a beépítés tekintetében.

Ebből a termékkörből kínálunk falikazánokat azokra a helyekre ahol van megfelelő szabad és elégséges teherbírású falszerkezet, vagy amennyiben ez nem lehetséges, akkor akár önhordó tartószerkezeten, egymás mellett sorban, vagy egymásnak háttal, úgynevezett iker tartószerkezeten elhelyezett berendezéscsoportokat. Utóbbiak ugyan szép műszaki megoldást jelentenek, de természetesen további költségekkel járnak. Ezt kiküszöbölendő, cégünk fejlesztőmérnökei megalkották ugyanezen berendezések álló változatait is! Ezek a kazánok rendkívül kis helyigényükkel és egy bizonyos méret felett (> 100 kW) beépített belső kaszkáddal lehetővé teszik, hogy a fűtési rendszer kazánházi kapcsolódását a lehető legkisebb beavatkozással illeszteni lehessen.

Ezeket a kazáncsoportokat (kaszkádokat) 465 kW teljesítményig soros fali, soros és iker önhordó tartószerkezeten DN65-ös vízoldali közösítéssel kínáljuk. 1 MW teljesítményig ugyanezt már DN100-as rendszerméretben kínáljuk és amennyiben 1 MW fölötti igények lennének, ott már egy speciális DUO megoldást kínálunk.

Mindkét kazáncsalád, a THISION® L PLUS és a TRIGON® L PLUS is 60-tól 200kW-ig terjedő tartományban kínálják készülékeik teljesítményét, illetve ezek kaszkádjaiból akár 1,6 MW összteljesítményt is el lehet érni, meglepően alacsony NOx- (<24 mg/kWh) és CO (<30 mg/kWh) kibocsátással.

A kazánok tartalmaznak tűzterenként egy keringető szivattyút, melyek a legfejlettebb ΔT szabályozású technológiával támogatják az ideális üzemállapotot. Ezenfelül minden kéttűzterű berendezés tartalmazza a beépített vezérkövető (master-slave) elvű belső szabályozást, miközben 8 készülékig teljesen szabadon illeszthetőek újabb és újabb berendezések egy egyszerű két eres árnyékolt buszvezeték segítségével.

Amennyiben az álló kazánjainkat önmagukban, azaz egyedi berendezésként telepítenék, akkor cégünk kínál két speciális hátlapcsomagot, amelyek a készülék méreteihez és teljesítményéhez illeszkedve, egy előre gyártott hidraulikai-váltós vagy leválasztó hőcserélős megoldást tesz lehetővé.

Kazán


Kérjük, szánjon pár pillanatot a cikk értékelésére. Visszajelzése segít a lap és a honlap javításában.

Hasznos volt az ön számára a cikk?

 Igen

 Nem