Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

Ke Kelit, Villeroy & Boch, ALMEVA, Rosenberg, Cu-Technik

Hírek, újdonságok

2021/11. lapszám | VGF&HKL online |  196 |

Ke Kelit, Villeroy & Boch, ALMEVA, Rosenberg, Cu-Technik

Lezárult a Ke Kelit nagy piackutatása, mosdófelújítás a Villeroy & Boch támogatásával, új termékek az ALMEVA kínálatában, kereken százezer, Biasi termékek a Cu-Techniknél.

Lezárult a Ke Kelit nagy piackutatása

A közelmúltban a Ke Kelit GmbH a tervező, nagykereskedői, kivitelező és beruházó partnerei körében interaktív felmérést végzett egy videós kérdőív segítségével. A felmérés során a kiküldött kérdőívek több, mint 30%-a visszaérkezett, ami kimagasló eredmény. A felmérés célja az volt, hogy a gyártó cég pontos információkat kapjon arról, mivel tudná még jobban kiszolgálni hazai partnereit.

A Ke Kelit jelentős pozitívumként könyveli el, hogy termékei minősége és a magyarországi gyártói képviselet munkatársai kimagasló értékelést kaptak a partnerektől. Komoly lehetőséget jelent a fejlesztésre a tervezőkkel való szorosabb együttműködés, logisztikai rendszerének a nagykereskedők, kivitelezők által szorgalmazott bővítése és a Ke Kelit márkanév még szélesebb körben való ismertebbé tétele. A cég az online képzések elindítását is tervbe vette – a személyes részvételűek megtartása mellett – a partnerek által javasolt témakörökben. A 21 témát tartalmazó cselekvési tervet lépésről lépésre hajtja végre, amelynek első, kézzel fogható eredményeit még az idei évben érzékelni lehet majd.

Mosdófelújítás a Villeroy & Boch támogatásával

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. a fennállásának 50. évfordulója alkalmából óvodai mosdófelújítási programba kezdett Hódmezővásárhelyen, amelynek keretében elsőként a Malom Utcai Óvoda mosdói újultak meg az elmúlt években. A program folytatásaként a vállalat nemrégiben a Szeremlei Sámuel Református Óvoda mosdóinak felújítását kezdte meg. Első lépésként – figyelembe véve, hogy a munkálatok az óvodai szünetben folytathatóak – egy mosdó teljeskörű felújítása valósult meg a nyár folyamán.

Az 5 mosdót és 5 WC-t tartalmazó mosdó tervezésekor különös figyelmet kapott, hogy óvodásoknak készül, így ennek megfelelően színekben gazdag és gyermekek számára könnyedén használható megoldásokban (gyerek fali-WC, gyerek csaptelep) bővelkedik. Ugyanakkor fontos szempont volt a fenntarthatóság is, így számos víztakarékos megoldás (WC öblítése, csaptelep) is megtalálható az egyik csoport mosdójában a felújítást követően. Hideg Gábor, a Villeroy &Boch Magyarország Kft. ügyvezetője bejelentette, hogy a vállalat örömére szolgált, hogy gazdája lehet ennek a projektnek, és az első lépést követően a cég az óvodában található másik 2 mosdó felújítását is megkezdi majd, várhatóan 2022 nyarán.

Új termékek az ALMEVA kínálatában

Az ALMEVA, a kéményrendszerek gyártója új kéményelemekkel és egyéb újításokkal lép a piacra a műanyag égéstermék-elvezető rendszerek termékcsaládjában. Több mint huszonöt évnyi folyamatos fejlesztés után a vállalat úgy döntött, hogy átáll az egyrétegű merev és rugalmas műanyagrendszerek teljesen fekete színű választékára. A legnagyobb változás a vállalat termékkínálatában kétségtelenül az ALMEVA FLEX műanyag flexibilis rendszer, amely teljesen új kialakításban, 60 és 125 mm közötti méretekben érhető el.

A cső varratmentes, mivel a bajonettes csatlakozók 50 centiméterenként váltakoznak. A flexibilis cső a kívánt hosszúságra is levágható. Az ügyfelek azonban szívesen használják a 15, 30 és 50 méteres csomagokat, amelyekkel időt és pénzt takaríthatnak meg. A korábbi szürke helyett az új flexibilis cső most fekete színű. Anyaga UV-stabilizált, élettartama a korábbinál hosszabb.

Kereken százezer!

A tokodaltárói székhelyű Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnika Kft. munkatársai 100 000 Airbox légkezelőgép modult gyártottak le 1995 óta. Ennek apropóján a cég munkatársai egy ünnepségen gyűltek össze, ahol Trümper Gerald, a cég ügyvezető igazgatója megköszönte a munkatársaknak a közösen elért eredményt.

Az Airbox légkezelőgépekkel főként Magyarországon, Németországban és a környező országokban lehet találkozni az épületek gépházaiban, de Európa számos országában szállítanak a cég berendezései friss levegőt különböző, főleg ipari és kereskedelmi épületekben. A Rosenberg-csoport a légkezelőgépeken túl ventilátorok, légfüggönyök gyártásával és fancoil-berendezések forgalmazásával teljes szellőztetési, vagy akár klimatizálási megoldást nyújt ügyfelei számára.

Biasi termékek a Cu-Techniknél

A Charon Grouphoz tartozó, 1990-ben alakult Cu-Technik Kft. megkezdi a Biasi termékek értékesítését. Ezáltal a cég fő profilját – vörösréz csövek, forrasztható és menetes idomok, szénacél, ötrétegű polipropilén, PVC és KG csövek és idomok, csőszigetelő anyagok, forraszpálcák – képező termékek mellett a továbbiakban ipari- és háztartási gázkészülékek, hőszivattyúk és hibrid rendszerek is elérhetővé válnak. A társaság webshopunkban és a X. kerületben, a Tarkarét utca 2./b. szám alatt található üzletében a jövőben az alábbi Biasi által gyártott készülékek állnak majd vásárlóink rendelkezésére: hagyományos gázkészülékek; gyűjtőkéményre köthető gázkészülékek; háztartási, kondenzációs, kombinált üzemű és fűtő gázkészülékek (25-30-35 kW teljesítményben); tárolóval egybeépített, kondenzációs gázkészülékek; fali- és álló ipari gázkészülékek (45-595 kW teljesítményig); levegő– vizes hőszivattyúk; hibrid rendszerek (hőszivattyú és kondenzációs kazán); tartozékok (szobatermosztátok, indító idomok, kéményrendszer, fűtőmodul, külső hőmérséklet érzékelő).