Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Ha decemberben előfizet a VGF-re, +2 lapszámot ajándékba adunk! >>>

HKL

Therma-V monoblock-os hőszivattyúk

2021/11. lapszám | támogatott cikk |  302 |

Therma-V monoblock-os hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetőek a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

Talán a legnépszerűbbek ezek közül az úgynevezett hőszivattyús megoldások, amelyekből már többféle konfiguráció is kialakítható mindenki számára. Az egyik ezek közül az LG által Therma V fantázianévre keresztelt hőszivattyú családja, amiben nem csak a már megszokott osztott (split típusú) hőszivattyúk, hanem a kompakt Monoblock jellegű készülékek is jelen vannak a magyarországi piacon.

A továbbiakban az LG Therma V és ezen belül a Monoblock termékcsaládra vetünk egy pillantást és próbálunk válaszokat adni pár egyszerűnek tűnő kérdésre.

Mi az LG Therma V?

A Therma-V az LG levegő-víz hőszivattyúrendszere, kifejezetten új építésű épületekhez és felújításokhoz lett kialakítva az LG továbbfejlesztett, energiatakarékos fűtőtechnológiájával. A Therma-V alkalmazható változatos fűtési megoldásokhoz a padlófűtéstől egészen a használati melegvíz készítéséig. A rendszerek inverteres technológiája révén kiváló megoldást nyújt a fűtésre és a melegvízelőállításra. A külső környezetből felvett energia révén energiahatékonysága a kazános rendszereknél jóval kedvezőbb.

Fűtési területek

Az LG Therma-V hőszivattyúk változatos alkalmazási területeken használhatók, akár radiátoros, akár padlófűtéses rendszerkialakításra is lehetőség nyílik az előbb említett melegvízelőállítás mellett. Az új beépülő technológiák miatt a készülék jelentősen hatékonyabb lehet a normál gázkazános megoldásoknál, ezen túlmenően a kialakított rendszer összekapcsolható olyan okos szabályozómegoldásokkal, mint az LG ThinQ szoftver, aminek segítségével akár okoseszközéről is figyelheti és szabályozhatja otthona fűtési rendszerét.

Mi is az a Monoblock?

Míg a split jellegű hőszivattyúk alapvetően egy kültéri és egy beltéri egységből állnak, a Monoblock kialakítású készülékek egy egységben tartalmazzák a vízoldali tételeket (lemezes hőcserélő, tágulási tartály, keringtetőszivattyú). Ez egyszerűbb telepíthetőséget és kisebb helyigényt tesz lehetővé.

Szabályozási lehetőségek

A felhasználó komfortja és kényelme érdekében különböző hőmérséklet-szabályzó lehetőségek állnak rendelkezésre. Az európai életformában különösen nagy szerepet kap a megfelelő hőkomfort, ezért az LG Therma-V rendszerek a helyiség hőmérsékletének és a víz hőmérsékletének párhuzamos szabályozási lehetőségét kínálják. A széles működési tartomány lehetővé teszi az 55 °C-os előremenő vízhőmérsékletet, még akár –15 °C-os külső léghőmérséklet esetén is. Így a tisztán hőszivattyús üzemmel előállított használati melegvíz akár a leghidegebb téli napokon is rendelkezésre állhat.

Ennek eredményeként az R32 Monoblock-os hőszivattyú sokkal versenyképesebb, legyen szó akár helyettesítő, vagy újonnan jelentkező igényről.

Amennyiben többet szeretne megtudni, az LG levegő-víz hőszivattyúiról a www.lg.com/hu/hoszivattyuk/lg-THERMA-V-Monobloc-R32 oldalon, szakemberkereséshez pedig ptweb.hu/partners oldalon talál segítséget.

HőszivattyúLG