Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Fűtésrendszer-vezérlés

Lehetőségek és használati példák

2021/10. lapszám | Gubi Dániel |  5735 |

Fűtésrendszer-vezérlés

A fűtésrendszer-vezérlők olyan fejlett eszközök, amelyek a teljes fűtési folyamatot irányítják. Képesnek kell lenniük bármilyen hőtermelő irányítására akár on/off, vagy kazán esetén úgynevezett OpenTherm irányítással több szivattyú és keverőszelep vezérlésére, puffer- és HMV-tartály szivattyúinak vezérlésére, illetve a szolár rendszer kezelésére. Fontos továbbá, hogy külsőhőmérséklet-érzékelő segítségével időjáráskövető szabályozást tegyen lehetővé az eszköz, illetve megfelelő számú hőmérséklet-érzékelőt tudjon kezelni.

Mivel minden fűtésrendszer más, ezért fontos felmérni, hogy mire van szükségünk. Ha felmértük az igényeket, akkor tudjuk eldönteni, hogy milyen vezérlésre van szükségünk. Ehhez fontos, hogy megfelelő szakembert és műszaki támogatást válasszunk. A rendszer kiépítésétől függően lehetőségünk van az egyszerűbb vezérlésekből választani, úgy mint szivattyúvezérlők akár 1-2-3 szivattyú indítására hőmérsékletérzékelők segítségével, puffer- vagy HMV töltő vezérlők szivattyúindítással és hőmérséklet-érzékeléssel, szelepvezérlőkkel és cirkulációsrendszer-vezérlővel. Ezen termékek esetén vegyük figyelembe az árazást és a választott márka támogatottságát és szervizelhetőségét. A piacon találhatunk olyan gyártókat, amelyek saját szervizzel rendelkeznek, és képesek az esetleges meghibásodásokat rugalmasan kezelve megjavítani a terméket rövid idő alatt akár garanciaidőn belül, vagy azon túl.

A cikk még 4 330 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

Fűtési rendszer