Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

A pelletfűtés rejtelmei

2021/10. lapszám | Zsófi János |  5711 |

A pelletfűtés rejtelmei

Túlzás lenne azt állítani, hogy a fatüzelés a reneszánszát éli Magyarországon. Viszont akkor is hibáznánk, ha a modern, kényelmes és környezetbarát fatüzelési módokat, mint amilyen például a pelletfűtés is, leírnánk, nem számolnánk vele. Hiszen bizonyos körülmények között ez jelenti az ideális megoldást!

Szögezzük le gyorsan: a pelletfűtés nem a szent Grál, a mindent megváltó orákulum! Tapasztalatom alapján a legtöbb félreértést az alultájékozottság okozza a témakörben. A faipari maradékokból készített tüzelőanyag viszont megkerülhetetlen egy olyan országban, ahol kevésbé hálózzák be a házakat a földgáz csövei. Ki merem jelenteni, hogy Magyarországon a pelletfűtés soha nem lesz számottevő tényező, viszont igenis megvan a maga helye.

Persze az energiaárak alakulása, az eurós elszámolás, a közúti fuvarozás emelkedő díjtételei miatt elvesztette a reményt a piacvezető szerepre. A nap energiáját egyre jobban hasznosító berendezések, és a hőszivattyúk rohamos fejlődése, jogos térnyerése sem erősítették a pozícióját. Viszont van olyan helyzet, amikor a pelletfűtés a legjobb megoldás lehet, ha ismerjük a pontos határait, speciális tulajdonságait és számtalan előnyét!

A cikk még 6 049 karakternyi szöveget tartalmaz.

A teljes cikket bejelentkezés után olvashatja el,
ha ön előfizetőnk vagy megvásárolta a cikket vagy a lapszámot.

Ha van előfizetése, vagy már megvásárolta ezt a tartalmat, .

1 cikk 990 Ft

Elolvasná ezt a cikket, de nem előfizetőnk?

990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megveheti és azonnal elolvashatja. A megvásárolt cikkhez a későbbiekben is korlátozás nélkül hozzáférhet. Legyen előfizetőnk és minden tartalmunkat korlátozás nélkül elolvashatja!

Megveszem
ezt a cikket

1 lapszám 1990 Ft

Csak ezt a lapszámot vásárolná meg?

1990 Ft-ért, online bankkártyás fizetéssel, azonnal megvásárolhatja a lapszámot, amelyben ez a cikk olvasható, ezzel hozzáférést kap a szám összes cikkéhez, amit pdf formátumban le is tölthet.

Megveszem
ezt a lapszámot

1 éves előfizetés 9990 Ft

Legyen ön is előfizetőnk!

A VGF&HKL egy havi megjelenésű épületgépészeti szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. Válasszon papíralapú vagy digitális előfizetést! Előfizetőink korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is.

Érdekel az
előfizetés

PelletSzilárd tüzelés