Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

TECH, Almeva, Aereco, Cu-Technik, Daikin, KAN-therm, Testo

Hírek, újdonságok

2022/4. lapszám | VGF&HKL online |  290 |

TECH, Almeva, Aereco, Cu-Technik, Daikin, KAN-therm, Testo

Fűtésrendszer-vezérlés, kéménykonfigurátor, design légszelep, víztechnika, számítógépek hulladékhője, harmadik generációs Emura, felületfűtő/-hűtő rendszerek, zöldhidrogén, elektromos műszerek.

Ha fűtésrendszer-vezérlés, akkor TECH EU-i-2 Plus!

Büszkén mutatjuk be továbbfejlesztett innovatív vezérlőnket, mely képes 2 fűtési kör szivattyúinak és keverőszelepeinek, HMV- és pufferszivattyúk, illetve cirkuklációs szivattyúk vezérlésére, hibrid hőtermelők kezelésére – legyen az hőszivattyú, pelletkazán, gázkazán vagy akár vízteres kandalló – a vezérlő ezek bármilyen kombinációját tudja menedzselni, akár ekvitermikus szabályozással.

Minden paramétert a magyar nyelvű menüben módosíthatunk, amit egy színes érintőképernyő tesz kényelmessé. OpenTherm kommunikációval két kazán vezérlésére is képes és akár 6 kazán kaszkádját el tudja látni. A készülék képes a léptetésre konfigurálható késleltetéssel, üzemóra összehangolással és annak kiolvashatóságával. Könnyű paraméterezhetőség, felügyelet távoli eléréssel. További információk a gyártó magyar nyelvű weboldalán.

Új kéménykonfigurátor az Almevától

Az Almeva számos új termékkel rendelkezik, nemcsak a műanyag égéstermék-elvezető rendszerek termékpalettáján, hanem a műszaki tanácsadás és az ügyfélszolgálat területén is. Például az ALMECON gyors kéménykonfigurátor már elérhető az ügyfelek számára a tégla és a rozsdamentes acél kéményrendszerekhez is.

Mentse el az ALMECON-t alkalmazásként okos telefonjára, és mindig kéznél lesznek az aktuális árak vagy a teljes árajánlat!

Aereco Inviseo Design légszelep: korszerű szellőzés, modern megjelenés

A mai légtömör szerkezetű épületek egészséges beltéri levegőjének biztosításához nélkülözhetetlen a gépi szellőzés. Azon beruházóknak, akik hővisszanyerős szellőzőrendszert választanak, azon túlmenően, hogy hatékony rendszerre vágynak, fontos az igényes megjelenés is. Az Inviseo Design szelepek mágneses előlapjukkal, időtálló kialakításukkal és esztétikájukkal minden szellőzőrendszerhez illeszkednek. Kerek, és szögletes kivitelben is választhatók.

A beépítés igen egyszerű, a szelepet egy DN 125 mm átmérőjű szelepfogadóba (pl. AERflex KLO 2×75/125) kell behelyezni, a telepítés elvégezhető oldalfalon és mennyezeten is. Az optimális levegőbeáramlást és a levegő egyenletes eloszlását a légszelep belső perdületes kialakítása biztosítja a Coanda-effektus hatást kihasználva. Az innovatív szelepállító mechanizmus­nak köszönhetően a légmennyiségek úgy állíthatóak be, hogy a látható keresztmetszet változatlan maradjon.

Ha vízről beszélünk: Cu-víztechnika

 Idén új víztechnikai üzletágat indított az épületgépészeti termékek forgalmazása mellett a Cu-Technik Kft., és több mint 25 éves víztechnikai tapasztalattal rendelkező kollégákkal bővítette csapatát. Új üzletágukban az ipari és háztartási vízkezelő berendezések, öntözőrendszerek tervezése és forgalmazása mellett megkezdte a ROTO ivó-, eső-, üzemi-, tűzi- és szennyvízgyűjtő tartályok és tisztítórendszerek magyarországi forgalmazását is.

Az esővíztartályok megfelelnek a hatályos települési szabályozások szerint biztosítandó csapadékvíz-tározókapacitás ellátásra. Az egyéb víztartály és tisztítórendszerek a nagy méretválasztéknak és az összefűzhetőségnek köszönhetően alkalmasak a háztartási igényeken felül ipari létesítmények, települések teljes ivó-, üzemi-, tűzi- vagy szennyvíz-ellátórendszerének kialakítására is. Az új üzletág teljes termékkínálata elérhető a Tarkarét utca 2b-ben található üzlet mellett a megújult webshopuk kínálatában is.

Távfűtés a számítógépek hulladékhőjével

Finnország egyik legnagyobb távhőszolgáltatója, a Helsinkit és környékét ellátó Fortum bejelentette, hogy a jövőben részben a Microsoft új finnországi adatközpontjainak maradványhőjét használják majd a hálózathoz csatlakoztatott ingatlanok fűtésére. A cég az adatközponti hő hatékony elvezetéséhez mintegy 200 millió eurós egyszeri beruházást eszközölhet.

Itt a 3. generációs Daikin Emura

A Daikin áprilisban dobja piacra legújabb lakossági split légkondicionáló rendszerét, a harmadik generációs Daikin Emurát. Ahogy a korábbi sorozatok, ez az új termék is a dizájn szegmensbe tartozik majd. Nemcsak a beltéri, de a kültéri egység és a távirányító is teljesen megújult. A dizájnon túl pedig számos új intelligens és kényelmi funkcióval egészült ki az egység, amelyek elsősorban a légterelés és a levegő minőség javítását hivatottak szolgálni. Az új Emura három színben érhető el: fehér, ezüst és fekete.

A részleteket első körben a kiemelt lakossági ügyfelekkel foglalkozó partnerhálózattal, az úgynevezett HomeComfortExpert, azaz Daikin HCE partnerekkel osztották meg a bécsi anyavállalat YourDaikinWorld élményközpontjában, majd pedig online a többi partnerrel is. A hivatalos piaci bevezetés és értékesítés április hónapban kezdődik. Az új Emura először Magyarországon a Daikin Márkaboltban lesz látható és kipróbálható.

KAN-therm felületfűtő/-hűtő rendszerek

A nedves vagy száraz beágyazással telepített felületfűtési és -hűtési rendszerekre a KAN-therm rendszercsalád több átfogó megoldást tartalmaz. A KAN-therm Tacker rendszer olyan megoldás, amely speciális hőszigetelést alkalmaz polisztirol panelek formájában tartósan ragasztott, fémezett vagy laminált műanyag fóliával, valamint a panelekre nyomtatott rácsmintával, amely megkönnyíti a fűtő- vagy hűtőhurkok elrendezését megfelelő távolságban (a rácsháló 5 cm). A csövek beágyazása a hőszigetelő rétegbe a Tacker szerszámmal felvitt speciális ragasztókkal történik.

A KAN-therm Profil rendszer egy olyan megoldás, amely speciálisan megtervezett szerkezetű hőszigetelést használ. A KAN-therm Profil polisztirol lapok mélyedésekkel vannak ellátva, amelyek közé a fűtő- vagy hűtőhurok csöveket préselik és rögzítik. Ennek eredményeként a csővezeték rögzítéséhez már nincs szükség további alkatrészekre és szerszámokra.

Hidrogénre cserélnék az orosz földgázt

Németország és Norvégia a két országot összekötő hidrogénvezeték építését fontolgatja, hogy csökkentsék Európa egyoldalú energiafüggőségét. Mindezt azután jelentették be, hogy találkozott Robert Habeck német gazdasági miniszter és Jonas Gahr Store norvég miniszterelnök. A Bloomberg híradása szerint a megbeszélést követő sajtótájékoztatón bejelentették, hogy hamarosan elkészítik a Norvégiából Németország irányába zöldhidrogént szállító gázvezeték megvalósíthatósági tanulmányát. – Az elkövetkező hónapokban és években rendkívül fontos lesz az alternatív energiaforrások felhasználásnak felgyorsítása, valamint az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztése Európa számára az orosz gáz és olaj helyettesítésére – áll a két ország közös közleményében. Németország gáztermelésének több mint felét, a szén és az olaj nagyjából harmadát Oroszországból szerzi be. A háború kitörése óta az a céljuk, hogy ez a függőség minél gyorsabban csökkenjen. Olaf Scholz kancellár megígérte, hogy fejleszteni fogják az ország gáz- és széntárolóinak kapacitását. A kormány cseppfolyósított földgázszállítmányok fogadására alkalmas LNG-terminálok építését is támogatja. Németország gyors ütemben váltott át zöldenergia használatára. Ennek nyomán hatalmas tengeri szélerőműparkok létesítését támogatta, és fellendült a napelemes áramtermelés is. Ezzel párhuzamosan leépítik az atomerőművi kapacitásokat, az utolsó blokkokat a tervek szerint az idei év végén be fogják zárni.

Testo elektromos műszerek promóciós áron

A Testo elektromos termékekre vonatkozó promóció keretein belül a testo 745/750/755/760/770 -es termékei, valamint azok összes verziója 2022. augusztus 31-ig promóciós áron elérhető. A Testo elektromos mérőműszerek forradalmasítják a villamoshálózati méréstechnológiát. Felhasználóbarát kezelésük mellet innovativitásukkal megkönnyítik a szakemberek mindennapos munkáját, valamint hozzáadott értékük révén segít még professzionálisabb képet adni a nyújtott szolgáltatásról.

A lakatfogók egyedi – szűk mérési helyeken is jól alkalmazható – fogómechanizmusa, a digitális multiméterek automatikus mérési paraméter felismerő funkciója, valamint a kétfunkciós feszültségmérő (ami feszültséget és áramerősséget is mér) szabadalommal védett 360°-ban is leolvasható LED kijelzőjével új szintet jelentenek a villamosmérés területén. Részletek →