Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKL

Polar Ultimate

Légkondicionálás a végsőkig finomítva

2022/5. lapszám | támogatott cikk |  302 |

Polar Ultimate

A tengerészetben hagyományosan zászlóshajónak nevezzük egy flotta legnagyobb, legmodernebb és leginkább impozáns tengerjáróját. Ezek a gépezetek hivatottak tükrözni az adott haditengerészet erejét, fejlettségét. Ahogy egy tengernagy a zászlóshajójára néz duzzadó büszkeséggel, úgy tekintünk mi a Polar Ultimate-re, amely klímaflottánk új ékköve, csúcsa.

Ez a készülék az előző cikkünkben bemutatott Polar Optimumra épül, azonban ahhoz képest több szempontból is fejlesztettünk rajta. A csepptálcafűtés, a kompresszor tekercseit használó olaj előmelegítő funkciója, a huzatmentes befúvás, az okosotthon-kompatibilis wifi és a 4-irányú motoros légterelés mind-mind megtalálhatóak nemcsak a Polar Optimumban, hanem a zászlóshajónkban, a Polar Ultimate-ben is.

Az Ultimate azonban még ennél is többet tud. Duplasoros kültéri hőcserélőjének s átprogramozott kompresszorvezérlésének köszönhetően ez az első készülék a Polar teljes története során, ami A+++/A++ energiahatékonyságú hűtésben/fűtésben. Így minden Polar készülék közül ezzel lehet a legtakarékosabban fűteni és hűteni is. Ezenkívül, minden eddigi szintet felülmúlva, akár –25 °C külső hőmérsékletben is stabilan működik a készülék fűtési üzemmódban.

Ahhoz, hogy ilyen szintű energiahatékonyságot tudjunk elérni, növelni kellett a kompresszor csúcsteljesítményét. Ennek eredményeképpen a 3,5 kW névleges teljesítményű változat csúcsra járatva akár 4,5 kW fűtési teljesítményt is le tud adni!

A rendkívül csendes működést ennél a készüléknél is kiemelten fontosnak tartjuk, így mind a beltéri, mind a kültéri kifejezetten alacsony hangkibocsátással tud működni.

Az olyan apró finomságokról se feledkezzünk meg, mint a fényérzékelős kijelző. Ha ezt a funkciót bekapcsoljuk a készüléken, akkor figyeli a helyiség fénymennyiségét, és amikor úgy érzékeli, hogy sötét van, pl. lekapcsoltuk a villanyt, a berendezés is lekapcsolja a beltéri kijelzőt, így is emelve a komfortérzetünket.

A készülék egyébként már az első bekapcsoláskor sugallja, hogy egy nem mindennapi gép. Egy balettelőadást megszégyenítő kecsességgel nyitja ki az első vízszintes terelőlamellát és állítja be a megfelelő levegő áramlási irányt.

Mély meggyőződésünk, hogy a Polar megérett egy ilyen minőségű készülékre. A Polar Ultimate kifejezi mindazt a fejlődést, utat és jelenlegi csúcsot, amit a márkánk bejárt és ahol jelenleg tart. Ilyen módon pedig méltán reprezentálja a Polar flottát is, mint annak csúcsa, zászló vivője.

Gyártó és forgalmazó: COOL Airconditional Kft.
Bemutatóterem: 1147 Budapest, Öv utca 187.
www.polarklima.hu

Klíma