Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

Gree, Almeva

Hírek, újdonságok

2022/3. lapszám | VGF&HKL online |  589 |

Gree, Almeva

Tovább bővül a Gree Versati III hőszivattyúk termékpalettája, a teljes teljesítményválaszték megtalálható az új modellből. Neutralizációs doboz az Almevától, amely semlegesíti a kondenzációs kazánokból származó savas kondenzátumot.

Tovább bővül a Gree Versati III hőszivattyúk termékpalettája

Idén már nemcsak a monoblokkos Gree Versati III hőszivattyú érhető el 6-16 kW-ig terjedő teljesítményben R32-es hűtőközeggel, hanem az osztott rendszerű gépek is. Ennek köszönhetően az eddig nagy számban értékesített Gree Versati II+ hőszivattyúkat is váltja az új széria, illetve már a teljes teljesítményválaszték megtalálható az új modellből R32-es hűtőközeggel. Itt azonban még nincs vége. A hagyományos split kivitelen kívül az év közepétől elérhetővé válik az All in One, beépített HMV tárolós berendezés is akár 16 kW-os fűtési kapacitással az eddigi 10 kW-ig terjedő teljesítményen túl.

A Versati III minden modellje rendelkezik beépített Wi-Fi vezérléssel, Modbus csatlakozási lehetőséggel és magyar nyelvű menüvel. A Gree hőszivattyúk széles működési tartománnyal, magas hatékonysággal és megbízható működéssel rendelkeznek. A termékek magyarországi forgalmazója a Cool4u Systems Kft. kimagasló műszaki támogatással, nagy raktárkészlettel és több mint 20 éves tapasztalattal biztosítja a berendezések stabil pozícióját a hazai piacon.

Neutralizációs doboz az Almevától

A kondenzátum semlegesítéséhez az Almeva kínálatában megtalálható a rendkívül keresett, kompakt semlegesítő doboz 120 kW teljesítményig. A doboz egy nyomás nélküli átfolyó szűrő elvén működik, amely semlegesíti a kondenzációs kazánokból származó savas kondenzátumot.

A dobozon áthaladó kondenzátum maximális áramlási sebessége a kazán teljesítményétől függ. Ennek alapja 0,11 liter kondenzátum/1 kW-onkénti teljesítmény. A szűrő zúzott dolomitmészkőből áll kavics formájában. A mészkő a savas kondenzátum átfolyásának hatására feloldódik, és a kondenzátum semlegesítődik. A kondenzátumból kilép a szabad CO2, amely kémiai reakcióba lép a semlegesítő szűrőanyag szemcséivel, és a pH-érték megemelkedik. A semlegesítő doboz célja a 6-os pH-index növelése.