Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLKlímatechnika

Polar Optimum

Az optimális klíma otthonodba

2022/3. lapszám | támogatott cikk |  922 |

Polar Optimum

A Polar márka megalkotásakor, 2016-ban, ezt a mondatot szegeltük az ajtófélfánkra: „A közép-kelet európa i igényekre optimalizált.” Az indulás óta eltelt 6 évben pedig le sem vettük szemünket erről az agendáról. Folyamatosan arra törekszünk, hogy a Polar olyan műszaki tudású készülékeket kínálhasson, amelyek a régió piaci igényeit maximálisan kielégíti Ráadásul mindezt úgy, hogy a kimagasló ár-érték arányt is biztosítani tudja.

Ebben a szellemben született meg termékpalettánk újabb eleme, a Polar Optimum. Ez a készülék egy téliesített, fűtésre ajánlott klíma. Ebben a kategóriában korábban is volt már Polar klímánk, azonban a beszállítói hálózatot érintő, korábban sosem látott méretű áremelkedés miatt változtatnunk kellett. A márkánk alapvetéseihez hűen piacra dobtunk egy minőségében és tudásában azonos, mégis kedvező árfekvésű berendezést. Így született meg a Polar Optimum. Néhány kiemelkedő funkciót szeretnénk részleteiben is ismertetni:

Motoros lamellamozgatás függőleges és merőleges irányban

Az utóbbi évek egyik meghatározó trendjéhez igazodva, a készülék képes a levegő folyamatos keverésére a tér minden irányába. Emellett a lamellák megállíthatók bármely pozícióban, ezt a készülék megjegyzi kikapcsolás alatt is.

Huzatmentes befúvás

Egy egészen egyedi és roppant ötletes megoldást alkalmazunk a huzathatás csökkentésére. A vízszintes légterelésért felelős lamellák lapjai perforáltak. Az elektromos motorok pedig 90°-kal elfordítják a lamellákat, amik így egy egybefüggő felületet alkotnak. A lamellák lapján lévő lyukakon keresztül pedig áramlik a temperált levegő.

Kompresszorfűtés rendhagyó módon

A hagyományos, kívülről rögzített fűtőszál helyett a Polar Optimum egy jóval modernebb megoldást használ. A kompresszor tekercseit helyezi feszültség alá, amik így fel tudják melegíteni az alacsony hőmérsékleten dermedt olajat a kompresszorban. Ennek a megoldásnak köszönhetően nő a készülék hatásfoka, a külső fűtőszálból eredő hőveszteség megszűnik. Továbbá kevesebb alkatrész szükségeltetik a készülék összeállításához, így olcsóbb is tud lenni.

Kültéri csepptálcafűtés

Természetesen a piac egyértelmű elvárásainak megfelelően a készülék kültéri egységében elektromos fűtőszál kerül beszerelésre, így a kondenzvíz jelentősen fagypont alatti hőmérsékleten is cseppfolyós marad.

A Polar Optimum magas elvárásoknak kellett megfeleljen a bevezetése előtt. Ezeket sikerült megugrania, és mióta elérhető kínálatunkban mérhetetlen mennyiségű pozitív visszajelzést kapunk a partnerhálózatunkból. Sikeresen optimalizáltunk.

COOL Airconditional Kft. (gyártó és forgalmazó)
Bemutatóterem: 1147 Budapest, Öv utca 187.
www.polarklima.hu