Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Fűtéstechnika

Az ELCO feltárja DNS-ét

2022/9. lapszám | támogatott cikk |  356 |

Az ELCO feltárja DNS-ét

A fűtési- és melegvíz-előállítási készülékek világvezető gyártójaként az ELCO azonosította saját „DNS”-ét és igyekszik általa bemutatni, hogyan fejlesztik és alakítják a változó körülményekhez kondenzációs kazánjaik széles választékát.

Az ELCO készülékek négy DNS pillérre támaszkodnak: rozsdamentes acél hőcserélők, magas hatékonyság és alacsony kibocsátás, alacsony víztartalmú technológia és moduláris Dizájn. Ezek mindegyike a kazánok optimális teljesítményét, hosszú élettartamát, csökkentett működési költségeit és a jövőre felkészített technológiai megoldásait szolgálja.

A vállalat saját DNS-éről alkotott elképzelését Lorenzo Cicchini, a Solution Center ipari fűtésért felelős részlegének igazgatója így kommentálta: „Az ipari fűtési ágazat jelenleg gyorsabban fejlődik, mint azt korábban éveken keresztül tette, ezért is biztosítjuk vásárlóink számára, hogy az elérhető legminőségibb technológiájú kazánok előnyeit élvezhessék továbbra is. DNS-ünk szerves része e törekvéseinknek, így kazánjaink nem csupán napjainkban működnek hatékonyan, de a jövőben is megfelelnek majd ezeknek a céloknak, különösön úgy, hogy az iparág is alkalmazkodik a dekarbonizáció felé vezető úton. Az ipari fűtés készen áll, hogy egy hibrid érába lépjen, ahol a fenntartható energiaforrások, mint például a hőszivattyúk, magas hatékonyságú hagyományos technológiákkal vannak kombinálva annak érdekében, hogy mindkettőből a lehető legjobbat hozzák ki, legyen szó akár új építésű, akár meglévő épületekről. Az ELCO DNS-e segíteni fog, hogy ez az átállás egyszerűen és nagy hatékonysággal menjen végbe.”

Az ELCO hőcserélői gyártása során továbbra is a rozsdamentes acél használatát részesíti előnyben annak szilárdsága miatt, amely biztosítja a folyamatos és kiszámítható hőátadást a termék teljes élettartama alatt. Mindez a fémen található passzív króm-oxid rétegnek köszönhető, amely segít megelőzni a korróziót és gondoskodik arról, hogy a felületek simák, fényesek és lerakódásoktól mentesek maradjanak.

Az ELCO jelentős mértékben fektetett be átfogó kutatás és fejlesztésbe annak érdekében, hogy rozsdamentes hőcserélői a legjobb besorolású hatékonysággal rendelkezzenek, illetve kimagasló megbízhatósággal és kiváló teljesítménnyel működjenek. A cég szempontjából kulcsfontosságú fejlesztés a HEX³ hőcserélő dizájnja, amely a NOx- és CO-kibocsátás csökkentés érdekében három részre osztja az alkatrészt, valamint ezáltal maximalizálja a kondenzációs folyamatot a jobb hőtermelésért és nagyobb hatékonyságért.

Az ELCO teljes kazánválasztéka az alacsony víztartalom elvén alapul, mely jelentős hatással bír a telepítésre és a működési költségekre nézve is. A gyártó összes kazánja úgy lett megtervezve, hogy alkatrészeikre való szétszerelésük gyorsan és könnyedén megoldható legyen, lehetővé téve a kazánházakban történő könnyű elhelyezést minden készülék esetén. A legnagyobb méretű kazánok is elemeikre bonthatóak, így lépcsőházakban és liftben is gond nélkül megoldható a szállításuk, még nagyobb rugalmasságot biztosítva a tervezés során a kazán helyét illetően.

www.elco.co.hu

Kazán