Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

HKLKlímatechnika

Megérkeztek hazánkba is az AU X Evo hőszivattyúk

2023/3. lapszám | támogatott cikk |  321 |

Megérkeztek hazánkba is az AU X Evo hőszivattyúk

Különleges esztendőnek ígérkezik az idei év, többek között amiatt is, mert az ország egyik meghatározó klímaberendezéseket, klímatechnikához kapcsolódó szerelési anyagokat, valamint háztartásigép-alkatrészeket forgalmazó nagykereskedelmi vállalata, a Rotovill Kft. idén ünnepli fennállásának 30. jubileumát. A különleges évforduló jegyében a Rotovill Kft., mint az AUX légkondicionálók kizárólagos forgalmazója számos újdonsággal készül, ilyen újdonság az AUX Evo hőszivattyúk piaci bevezetése is.

Az AUX-ról mint márkáról érdemes tudni, hogy a cégóriás gyökerei egészen 1986-ig nyúlnak vissza. Az alapítók kitartó és szorgalmas munkájának eredményeképp, mára az AUX éves 37 milliót meghaladó gyártási kapacitásával a világ 3 legnagyobb szereplőjének egyikévé nőtte ki magát a légkondicionáló-gyártók piacán. Öt országban 11 gyártóbázissal és 5 fejlesztőközponttal 30 ezernél is több alkalmazottat foglalkoztat a vállalat. A cél pedig változatlan, folyamatos fejlesztésekkel a megbízhatóság legmagasabb fokán innovatív funkciók széles tárházának biztosítása a klímatechnológia piacán maximális komfortérzet érdekében.

Bővülő kínálat, új szegmens

A Rotovill Kft. képviseletében az AUX mind a lakossági, mind pedig a kereskedelmi szegmensben rendre bővülő kínálattal van jelen. A kínálat bővülésének sebességére remek példa, hogy a sok újdonság mellett kevesebb, mint két év alatt egy teljesen új termékszegmensben is megveti lábnyomát a márka, ugyanis 2023. februárjától hivatalosan is elérhetőek az AUX Evo hőszivattyúk hazánkban is.

A hőszivattyúk piacára történő belépéssel a márka új szintre emeli a költség -és energiahatékony fűtési megoldásait, hiszen a kínálatban eddig is meglévő gazdaságos hűtő-fűtő légkondicionálók mellett a hőszivattyúk jelentik a legoptimálisabb megoldást az épületek fűtésére és hűtésére. A hőszivattyúk ugyanis rendkívüli energiahatékonysággal képesek ,,beszivattyúzni” a hőt a külső térből a belső térbe, alkalmasak a használati melegvíz készítése mellett fűtéshez és hűtéshez is a megfelelő hőmérsékletű vizet előállítani. Ezek a berendezések kifejezetten slágertermékek jelenleg, hiszen az energiaválság idején a hatékonyság a legfontosabb, amiben a hőszivattyúk járnak az élen. Mindemellett rendkívüli előnyük, hogy megújuló energiahordozókkal is működtethetők, ami segíti az EU dekarbonizációs stratégiáját is.

Négyféle teljesítmény, modern hűtőközeg

Az AUX Evo család jelenleg négyféle névleges teljesítménnyel szerepel a Rotovill Kft. kínálatában, 8, 10, 12 és 16 kW-os verziókban. Mindegyik AUX Evo levegő-víz hőszivattyú split kialakításban R32 környezetbarát hűtőközeggel van töltve. A berendezésre általánosságban jellemző a megbízhatóság, kiváló ár/érték arány, csendes működés és intelligens funkcióknak igen széles spektruma. Fontos kiemelni továbbá, hogy 65 fokos kimenő vizet akár –25 Celsius-fokos külső hőmérséklet esetén is képes előállítani a hőszivattyú, köszönhetően többek között a tálca- és karterfűtésnek a kifinomult kompresszorműködés és vezérlés mellett.

Az intelligens funkciókat tekintve kiemelendő továbbá, hogy minden AUX Evo hőszivattyú integrált Wi-Fi modullal rendelkezik, ami lehetőséget ad a felhasználóknak a termék távoli vezérlésére egy felhasználóbarát, magyar nyelvű okostelefonos alkalmazáson keresztül. A távoli elérés tekintetében további rendkívül hasznos tulajdonsága az Evo hőszivattyúknak, hogy a telepítő szakemberek a későbbiekben modbus-os kommunikációval közel 150-féle paraméteren keresztül lekérdezhetik majd a berendezés állapotát, vagy éppen módosíthatják a beállításokat.

Okos megoldások

A hőszivattyúk körében, egy még viszonylag ritka funkcióval is rendelkezik az AUX Evo, ez pedig a smart grid kontaktus támogatása. A smart grid funkció aktiválásával ugyanis a berendezés képes fogadni a telepített napelemrendszer felől érkező jelet, ezáltal napsütéses időben teljes teljesítménnyel fűti a HMV tartályt, így maximalizálva a napenergiából keletkező energia tárolását. A napelemrendszerrel nem rendelkezőknek sem kell aggódni az Evo fogyasztása miatt, hiszen akár 5,22-es SCOP értékével a jelenlegi legmagasabb A+++ energiaosztályba tartozik, a beépített ECO üzemmód használatával pedig akár 50%-os áramfogyasztás is megtakarítható.

A Wi-Fi vezérlésen, modbus-os kommunikáción és smart grid kontaktuson felül, az AUX újdonsága számos érdekességet rejt még magában. A teljesség igénye nélkül megemlíthető még, hogy képes a helyiségtermosztáton beállított levegő-hőmérsékletre is szabályozni, tud gázkazánnal bivalens üzemelni, a ,,szomszédbarát” csendes működésnek két fokozata is elérhető, továbbá van beépített gyors HMV és sterilizáló funkciója is a közel félszáz másik funkció mellett.

Keressen minket!

Az AUX Evo hőszivattyúkkal kapcsolatos részletek és műszaki adatok mellett, tekintettel a hatalmas érdeklődésre, a telepítők akár online is jelezhetik esetleges vásárlási szándékukat az aux-magyarorszag.hu weboldalon. A berendezést testközelből pedig akár a március 29-től április 2-ig megrendezésre kerülő Construma Nemzetközi építőipari szakkiállításon is meg lehet tekinteni az A pavilonban a Rotovill 203C jelzésű standján.

hőszivattyú