Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Megújulók Biogáztelep Aspachban

2006/7-8. lapszám | Dr. Barcsik József |  21 557 |

Figylem! Ez a cikk 18 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

2006. február 22-23-án, Linzben rendezte meg az ARGE Kompost és a Biogas Österreich a „biogas 06” elnevezésű szakkonferenciáját. A konferencia második napján lehetőséget kaptak a szakemberek, hogy megismerkedjenek az Ober-Österreich (Felső-Ausztria) tartományban az elmúlt évben létesített néhány újabb biogázteleppel. Ezek egyike Aspachban valósult meg.

Hegyek között kanyargó utakon érkezett meg az autóbusz az Aspach település mellett megvalósult biogázberendezéshez. A telepet Johann Angleiter-Kettl ügyvezető mutatta be. A 2005 tavaszán üzembe helyezett biogáztelep tulajdonosa a VFA Bioenergie KEG, melyhez 10 gazdálkodó társult. A létesítmény gépészeti és villamos terveit a Biogest Umwelttechnik GmbH készítette el, aki egyben a biogáztelep generálvállalkozója is volt. A beruházást 1,8 millió euróból valósították meg, amely nem tartalmazta a hőhasznosítás finanszírozását.

A biogáztelep üzemeltetéséhez a gazdák által beszállított energianövényeket – kukorica-, búza-, napraforgó- és fűsilót -, valamint a szemes kukoricát hídmérlegen mérik meg, és veszik át feldolgozásra. A zöldsilókat fajtánként, a szabadban, 2200 m2 területen tárolják. Az előtároló nagyságát jellemzi, hogy 10 000 m3 silót tud fogadni. A szemes kukoricát 8 m átmérőjű és 20 m magas zárt betontartályban tárolják.

A telepre az istállókból beérkezett friss hígtrágya nyitott, 6032 m3 hasznos térfogatú vasbetontartályba kerül, mely a gyűrűs kialakítású fermentor mögött helyezkedik el. Innen szivattyú juttatja a szükséges mennyiséget a főfermentorba. A nyitott tárolókból 2 db mozgósiló segítségével szállítják az érett kevert zöldsilót az előtárolóba. Az 50 m3-es keverőtartályba kerül a technológiai előírás szerinti zöldsiló- és szemeskukorica-menynyiség, melyet 105 kW teljesítményű keverőszerkezet homogenizál, majd szállítócsiga visz a főfermentorba.

A biogáztelep ún. átfolyós eljárással üzemel, melynek során egyenletes a gáztermelés. Az adagolást automatizálták, az előtárolóból a mértékadó szint elérését követően úszókapcsoló ad parancsot a szivatytyú, illetve a csiga indítására.
A külső gyűrűben került kialakításra a O32 m átmérőjű, 6 m magasságú főfermentor, melynek hasznos térfogata 2038 m3. A szubsztrátumot 3 db 33 kW teljesítményű, lassan forgó keverőszerkezet tarja állandó mozgásban. Az optimális biológiai fermentáció az ún. mezofil hőmérsékleten zajlik, melynek értéke kb. 38 °C. A főfermentor keverékének a hőmérsékletét a biogázzal üzemeltetett gázmotor hulladékhőjével érik el.

A belső, 23 m átmérőjű vasbetongyűrűben alakították ki az utófermentort, melynek hasznos térfogata 2285 m3. A benne lévő szubsztrátum keverését 2 db 37 kW teljesítményű álló keverőszerkezet biztosítja. A gyűrűs fermentor tetején kialakított ablakokon keresztül figyelemmel lehet kísérni a szubsztrátum keverését, a biogáz kiválását is.

A fermentortartályok temperálását az ún. falfűtéses – meleg vizes – rendszer biztosítja.

A keletkező biogázt a fermentorok „tetejéről” a zárt, 400 m3 hasznos térfogatú, 10 m magas gáztárolóba vezetik, majd levegőbefúvással kéntelenítik, és gyűjtővezetéken a kondenzátumleválasztón keresztül a blokkfűtőműbe, a gépterembe vezetik. A biogázt gázmotorban üzemanyagaként használják fel. A motor által meghajtott generátor villamos teljesítménye kb. 500 kW. Az évente termelt 3930 MWh zöldáramot betáplálják – a transzformátorépületen keresztül – a közhálózatba.

Az üzemi épület területe 170 m2, itt található a gépterem, a hőközpont és a kezelőhelyiség. A hőközpontba szerelték be a gázmotor 535 kW termikus hulladékhőjének hasznosító rendszerét, lemezes hőcserélővel, a szükséges keringtető szivattyúkkal, az előremenő és visszatérő melegvízvezetékekkel, melyek kiszolgálják a biogáztelep hőenergia-igényét, és a „szabad” hőenergiát átadják a település távfűtési rendszerének, mely éves szinten mintegy 4215 MWh-t jelent. A gyártás során keletkezett biotrágya a 275 m3 hasznos térfogatú végtárolóba kerül, majd hordókban kiszerelve adják át a gazdáknak hasznosításra.

A tervezők hosszú élettartamú anyagokat terveztek be a biogáztelepre, például az összes csővezetéket rozsdamentes acélból készítették. Biztonságtechnikai előírásoknak megfelelően a keverőszerkezetek meghajtó villamos motorjai robbanásbiztos kivitelűek. A telep korszerű szabályozás- és irányítástechnikai rendszerrel üzemel. A hígtrágyatároló és az utófermentor szintjét a rendszer automatikája folyamatosan ellenőrzi, és a túltöltés megakadályozása érdekében beavatkozik, ha szükséges, a szivattyút leállítja.

A biogáztelep optimális üzemvitelét központi szabályozás biztosítja, a rendszer teljesen automatizált, ez kiterjed a technológiai folyamat minden egységére.

A telep kezelője az épület irányítóhelyiségében számítógépen követi figyelemmel a villamos hálózattal párhuzamosan üzemelő gázmotor különböző üzemviteli paramétereit, a termelt és eladott elektromos és hőenergia-mennyiséget stb. Ezeket az üzemi adatokat a biogáztelep számítógépes programja tárolja, és a kezelő bármikor elő is hívhatja. A monitoron a biogáztelep kapcsolási sémája mellett láthatók az üzemi adatok. A termelt elektromos áram mellett a képződött biogázmennyiséget, a fermentálási hőmérsékleteket, az aggregátok futási idejét stb. begyűjti a kezelői program, és kívánságra jegyzőkönyvet is készít.

Angleiter-Kettl ügyvezető szerint a biogáztelep üzemeltetési tapasztalatai kedvezők. Egyébként a tájhoz tervezésileg illesztett telep geometriai méretei is lenyűgözték a szakembereket.