Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Interneten a silány minőségű szén-monoxid-érzékelők

2015/12. lapszám | VGF&HKL online |  4623 |

Interneten a silány minőségű szén-monoxid-érzékelők

A VGF 2013-ban kezdett behatóbban foglalkozni a szén-monoxid-érzékelők piacával, az akkor tapasztalt lesújtó teszteredmények hatására felfigyelt a témára a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is, és beindult a gépezet.

A hatóság végezte a dolgát: tájékoztatott, vizsgált, betiltott, visszahívott, negatív és pozitív listára tett termékeket. A szén-monoxid téma lett, a lakosság egyre tájékozottabb, csökken a halálos kimenetelű mérgezések száma. Minden rendben lenne?

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2015. október elején azt nyilatkozta, hogy folytatja a vizsgálódásait a boltokban kapható szén-monoxid-érzékelők kapcsán, hát mi is szétnéztünk egy kicsit. Az épületgépészeti szakcégeknél már hiába keresgélünk olcsót, gagyit; a szakmájukat szerető kereskedők nem kockáztatják hírnevüket, vásárlóik életét egy kis extra haszonért. Náluk rég nincsen már a bóvliból. Más, nem szaküzletekben viszont nem a bóvli hiányzik, hanem az olcsó termék, azaz úgymond „felbruttósították” a gagyi árát, hogy az ár minőséget sugalljon! Az egyszerű üzenet így szólt: Az olcsó termék szinte biztos, hogy nem megbízható, a jó termék nagyjából 10 000 Ft körüli áron vagy e fölött kapható. Több sem kellett az egyszeri magyar vállalkozónak, megemelte az eddig 4000 Ft-ra tartott portéka árát 15 000-re, és beakciózta 9900-ért.

A teljes cikket csak előfizetőink olvashatják, bejelentkezés után.

Ha van előfizetése, .
Még nem előfizetőnk? Válasszon előfizetési konstrukcióink közül!

Előfizetés

COCO-érzékelő